Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

BRATISLAVA - 15. február 2020 je deň, kedy sa končia prestupy v Tipsport lige. Dovtedy s nami ale môžete sledovať hráčske zmeny v tímoch slovenskej najvyššej súťaže.
Zdroj: 29139
Zdieľajte:

16.2.2020

Prečítajte si aj

V Detve kriesili fanúšika, v Poprade "úradoval" Blackwater

Najnovšou posilou HK Dukla Trenčín sa stal mladý útočník Ján Blaško, ktorý podpísal zmluvu do konca sezóny 2019/20.

Ruský útočník s bohatou minulosťou v KHL - Denis Paršin, posilnil HC Košice.

Hlavný tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Dan Ceman, pre náš web priznal, že záujem je o Václava Stupku: "Úprimne, momentálne neviem presne ako situácia s ním vyzerá, ale určite o neho máme záujem. Rovnako však viem, že ho chcem aj Zvolen," prezradil pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Ceman potvrdil záujem Banskej Bystrice o Stupku, Ihnačák prišiel o zuby

15.2.2020

Kanadský obranca Dylan Busenius sa stal posilou MAC Budapešť. Podpísal zmluvu do konca tejto sezóny.

Doterajší kapitán Detvy - Martin Chovan, podpísal kontrakt do konca sezóny 2019/20 s HK Poprad.

14.2.2020

Novou posilou HK Dukla Ingema Michalovce sa stal útočník Tomáš Török, ktorý prišiel z HC 07 WPC Koliba Detva a zažije debut už v piatok v Nových Zámkoch.

Český brankár Miroslav Hanuljak už nie je súčasťou HK Nitra. Posilnil druholigový nemecký tím Lausitzer Füchse.

V pondelok, teda v deň, kedy sa končí prestupové obdobie, ešte do HK Poprad dorazí skúsený obranca Dominik Kramár. Tomu skončí hosťovanie v Liptovskom Mikuláši. V tejto sezóne odohral 16 zápasov za Poprad (0+1) a ďalších osemnásť práve v tíme trénera Antona Tomka (2+5).

Prečítajte si aj

Aktuálny zoznam legionárov v tímoch Tipsport ligy (14.2.2020)

13.2.2020

Stálica popradského tímu z posledných rokov Štefan Fabian dohrá prebiehajúci ročník v Slovenskej hokejovej lige v tíme HK Spišská Nová Ves. Pôvodné hosťovanie, ktoré malo plynúť do konca prestupového obdobia, sa nakoniec predĺžilo do konca aktuálnej sezóny. 39-ročný zadák bude obliekať dres Spišiakov v zostávajúcich dueloch a pomôže im v bojoch o najvyššiu súťaž.

Zadné rady HC ´05 iClinic Banská Bystrica vystužil kanadský obranca Chris Owens.

Kanadský brankár HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Tyler Beskorowany, by mohol po sezóne odísť do nemeckej DEL-ky. Viac info v článku.

Prečítajte si aj

Beskorowany na ceste do Nemecka?

12.2.2020

Peter Zuzin sa oficiálne stal hráčom HKM Zvolen, s ktorým po príchode z Detvy podpísal zmluvu.

Útočník Martin Réway oficiálne posilnil HK Poprad, kde podpísal kontrakt.

Počet legionárov v novej sezóne sa meniť nebude. SZĽH zverejnilo nepresné stanovisko. Počet teda zatiaľ ostáva na čísle sedem.

Prečítajte si aj

SZĽH vydalo zlé stanovisko, počet legionárov sa meniť nebude

11.2.2020

HKM Zvolen hľadá brankára aj útočník. Tréner Andrej Podkonický prezradil, že v hre je príchod Jána Sýkoru z Detvy.

Kanadský obranca Samuel Labrecque posilnil HC Mikron Nové Zámky, kde prišiel z rumunského tímu Corona Brašov.

Krisztián Nagy opúšťa MAC Budapešť a posilnil HK Budapešť v Erste lige.

Na tréningu HK Poprad sa objavil útočník Martin Réway. Kladno s ním ukončilo spoluprácu, na zmluve s "kamzíkmi" sa ale ešte nedohodol.

10.2.2020

Prestupové obdobie v Tipsport lige malo pôvodne skončiť v sobotu 15. februára 2020 o 23:59, nakoniec sa uzavrie v pondelok 17. februára o 23:59.

Patrik Maier, ktorý opustil HKM Zvolen, posilnil najväčšieho rivala a síce HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

HC 07 WPC Koliba Detva získal do svojich radov ruských hráčov. Z Liptovského Mikuláša sa vracia brankár Alexander Zalivin a z Michaloviec prišiel útočník Jevgenij Mons. K tímu HKM Zvolen sa pripojil Peter Zuzin.

Vedenie klubu HK Nitra posilnilo káder o dvoch hokejistov. Pod Zobor mieri americký obranca Patrick McNally, ktorý začínal sezónu v MAC Újbuda. Do útoku pribudol 18-ročný mladík Lukáš Škvarek.

Patrik Maier opúšťa HKM Zvolen a sezónu dohrá v inom klube Tipsport ligy. Informoval o tom klubový web "bryndziarov".

O hráčov Liptovského Mikuláša bol dlhodobo záujem. V priebehu reprezentačnej prestávky oznámil klub odchody viacerých jednotlivcov. Do Detvy odchádza ruský brankár Alexander Zalivin. Z obrany putujú do Zvolena Marcel Petran a Mário Kurali. Útok zasa opúšťajú bratia Richard a Róbert Hunovci, ktorí sú už v Poprade.

"Určite chceme káder doplniť o obrancu, na čom sa intenzívne pracuje. Samozrejme, tímov s podobnou ambíciou je viac a nie je to momentálne ľahké. Čo sa útoku týka, príde jeden talentovaný mládežnícky reprezentant v juniorskom veku. Plánujeme ho zapojiť do áčka, hoci ide o 2001-ku," nechal sa počuť športový manažér HK Nitra - Tomáš Chrenko v rozhovore pre klubový web.

Novinky sú taktiež o zdravotnom stave Krisa Versteega. Pôvodne sa hovorilo o mesačnej absencii, všetko je ale trochu inak: "31. decembra utrpel dvojitú fraktúru kosti chodidla. Štandardne sa hojí kosť 6 týždňov, pri tomto type zranenie je to 8-12 týždňov. Nejaké otázky pomaly každý tretí deň o tom, kedy príde, nie sú na mieste. Pri takomto type zranenia nie je šanca, aby sa uzdravil v priebehu mesiaca. Celkovo zlomeniny sú o tom. Ale určite príde," povedal v rozhovore pre hockeynitra.sk Miroslav Kováčik.

Obranca Aleksander Magovac opustil HK Poprad a posilnil HC Mikron Nové Zámky.

Riaditeľ HK Poprad - Ľudovít Jurinyi, avizuje, že klub čoskoro predstaví nových hráčov. Odísť by však mal obranca Magovac. Viac v článku.

Prečítajte si aj

Do Popradu prídu traja hráči, s jedným legionárom sa jedná o ukončení kontraktu

9.2.2020

Rastislav Špirko bude po odchode z HKM Zvolen hrávať za Duklu Trenčín.

Bývalý obranca Nitry - Dylan Olsen, je znova bez klubu. Skončil v mužstve ECHL - South Carolina Stingrays.

8.2.2020

Útočné rady HK Dukla Ingema Michalovce posilnil 27-ročný kanadský útočník Zack Phillips, ktorý podpísal kontrakt do konca sezóny 2019/20. Michalovce tak majú na súpiske znova osem legionárov.

Prečítajte si aj

Michalovce získali kanadského útočníka draftovaného do NHL z prvého kola, v tejto sezóne to bude pre neho už piaty klub

7.2.2020

Vedenie HKM Zvolen a Rastislav Špirko sa dohodli na ukončení kontraktu. Dôvody nešpecifikovala ani jedna strana. Podľa našich informácií by mal skúsený útočník posilniť iný tím Tipsport ligy.

6.2.2020

Slovinský obranca Matic Podlipnik sa po vzájomnej dohode presunul zo Slovana Bratislava do druholigového nemeckého klubu EV Landshut, odkiaľ nedávno prišiel do DVTK Jegesmedvék Miškolc skúsený bek Kevin Wehrs.

Vedenie HK Nitra uvoľnilo do SHL dvoch hráčov. Obranca Karol Korím posilnil HK Martin, útočník Patrik Koyš sa vrátil po skončení hosťovania do Topoľčian.

Peter Zuzin naznačil svoj možný odchod z Detvy. Viac v priloženom článku.

Prečítajte si aj

Zuzin naznačil svoj odchod z Detvy, v kabíne si ho doberá Sýkora

5.2.2020

Do Tipsport ligy prichádza ďalší hráč. Obranca Kevin Wehrs podpísal zmluvu do konca ročníka 2020/21 s DVTK Jegesmedvék Miškovec.

Vedenie klubu HK Dukla Ingema Michalovce rozviazalo spoluprácu po vzájomnej dohode s ruským útočníkom Jevgenijom Monsom, ktorý prišiel na Zemplín iba nedávno. Odohral tri zápasy bez bodového zápisu.

Prečítajte si aj

Radosť bola predčasná: Mužstvo NHL vymenilo slovenského mladíka za českého brankára

4.2.2020

Kanadský útočník Kale Kerbashian, ktorý minulý týždeň skončil v HK Nitra, sa sťahuje do druhej nemeckej ligy, keď podpísal zmluvu s tímom Lausitzer Füchse.

3.2.2020

Hlavný tréner HC Mikron Nové Zámky Miroslav Mosnár a jeho asistent Imrich Antal ostávajú vo svojej funkcii.

Vedenie HKM Zvolen neplánuje priviesť ďalšieho brankára k dvojicu Tomek - Hollý. Pre hokejovysvet.sk to potvrdil tréner Andrej Podkonický. Podľa našich informácií však vedenie "bryndziarov" hľadá posily do obrany či útoku.

2.2.2020

Český útočník Radim Valchař dohrá sezónu 2019/20 za DVTK Jegesmedvék Miškolc. Pôvodne odohral dva zápasy bez zmluvy, čo dovoľujú pravidlá a pred jeho tretím duelom dostal plnohodnotný kontrakt.

Disciplinárna komisia SZĽH zastavila disciplinárne stíhanie Jordona Southorna z HC ´05 iClinic Banská Bystrica. V nedeľu proti MAC Budapešť už hral.

Prečítajte si aj

Dojatý Jurík ďakoval fanúšikom: V ťažkých časoch stoja za nami, sú ako naša rodina

Disciplinárna komisia SZĽH začala disciplinárne konania voči HC ´05 iClinic Banská Bystrica, HC 07 WPC Koliba Detva a HK Nitra za správanie fanúšikov: "DK SZĽH na základe správy delegáta začína disciplinárne konanie pre podozrenie zo spáchania disciplinárneho previnenia, nešportové správanie sa divákov," píše sa v každom z troch vyhlásení SZĽH.

Mladý útočník Róbert Džugan opustil Duklu Trenčín a túto sezónu dohrá v zámorskej USHL za Cedar Rapids RoughRiders.

Allan McPherson sa stal najlepším hráčom mesiaca január v Tipsport lige. Odohral deväť zápasov, získal 15 bodov (5+10).

1.2.2020

Útočník Timotej Šille sa z HC ´05 iClinic Banská Bystrica vracia do Nových Zámkov.

Miroslav Mosnár abdikoval na pozíciu trénera Nových Zámkov. Viac informácií v priloženom článku.

Prečítajte si aj

VIDEO Ťažká situácia v Nových Zámkoch: Mužstvo vyhráva, ale ostalo bez trénerov

MHK 32 Liptovský Mikuláš uvoľnil kapitána Martina Krišku do HC ´05 iClinic Banská Bystrica, ale obe strany sa (ešte) nedohodli na protihodnote: "Ako ste mohli vidieť v zápase proti DVTK, kompenzácia zatiaľ nebola žiadna," hovorí tréner Liptákov Anton Tomko.

31.1.2020

Mladí útočníci Jakub Chlepčok a Patrik Halama dohrajú túto sezónu na hosťovaní z HKM Zvolen v HK MŠK Žiar nad Hronom.

HK Dukla Ingema Michalovce bude spolupracovať s HC 19 Humenné, ktoré je účastníkom 2. ligy: "Z tohto dôvodu sme sa rozhodli k dnešnému dňu uvoľniť Ladislava Hopkoviča, Lukáša Hamráčeka a Damiána Novického aby pomohli Humennému k vytúženemu cieľu a to je postup do 1. Slovenskej hokejovej ligy," píšu Michalovce na svojom Facebooku.

Peter Šišovský opustil HC 07 WPC Koliba Detva, obranca Jesse Dudás zas DVTK a obaja sa stali posilami českého klubu HC Vítkovice.

Prečítajte si aj

VIDEO Levice ukoristili dva veľké talenty slovenského hokeja

HK Nitra už nepočíta s kanadským útočníkom Kaleom Kerbashianom, ktorého budúcnosť je nateraz nejasná.

Martin Kriška opustil MHK 32 Liptovský Mikuláš. Do konca sezóny bude hosťovať v HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

Obranca Jesse Dudás opúšťa DVTK Jegesmedvék Miškolc a mieri do českej Extraligy.

Hráčom HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal doterajší kapitán MHK 32 Liptovský Mikuláš - Martin Kriška, ktorý dorazil na hosťovanie do konca tejto sezóny.

Prečítajte si aj

Žiar nad Hronom kvalitne posilnil defenzívu, získal kapitána konkurenčného tímu

30.1.2020

Kanadský obranca HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Jordon Southorn, dostal od DK SZĽH trest na jeden zápas. Celá situácia sa ešte ale bude riešiť. Viac informácií v priloženom článku.

Prečítajte si aj

Southorn dostal kvôli chybe trest na jeden zápas, rozhodca Stano sa vyjadril k situácii

Český útočník Tomáš Pospíšil opustil HC Mikron Nové Zámky a posilnil HC Litvínov hrajúci Extraligu.

Chris Langkow po odchode z MAC Budapešť posilnil český tím HC Litvínov.

Kanadský útočník Mathieu Tousignant po odchode z DVTK Jegesmedvék Miškolc posilnil britský Nottingham Panthers.

29.1.2020

Kanadský útočník Chris Langkow už nie je hráčom MAC Budapešť. Namierené má do českej Extraligy, klub ešte známy nie je.

Tipsportligový klub HK Poprad angažoval ďalšieho legionára. Novým mužom v kabíne mužstva spod Tatier je kanadský útočník Pierre - Luc Mercier: „Chcem podávať čo najlepší výkon. Verím, že v playoff pôjdeme kolo po kole a pokúsime sa vyhrať titul. Ja osobne som dobrý korčuliar a v zápase tvrdo pracujem. Dúfam, že si budeme všetci užívať hokej. Pre mňa to môže byť zároveň šanca získať kontrakt v Európe aj na ďalší ročník,“ uviedol pre web kamzíkov 27-ročný hokejista.

Prečítajte si aj

MetaTitle: Rusko Petrohrad MS16 Hokej MS B Slovensko Francúzsko.Graňák bol v Česku takmer vymenený, trejd do popredného tímu Extraligy nakoniec padol

Novou posilou DVTK Jegesmedvék Miškolc sa stal český útočník Radim Valchař, ktorý odohrá dva zápasy bez zmluvy, ako to dovoľujú pravidlá Tipsport ligy a potom sa rozhodne o jeho budúcnosti.

28.1.2020

Skúsený český obranca Karel Kubát sa stal hráčom HKM Zvolen.

Skúsený Alexander Nikulin prichádzal na Liptov s cieľom vylepšiť štatistiky i postavenie tímu a mal priniesť streleckú kvalitu. To sa však nestalo a v klube veľmi rýchlo skončil. 34-ročný rodák z Permu bol podľa slov manažmentu nepripravený. Dnes už vie, kde bude pokračovať jeho kariéra. Dlhoročný hokejista KHL mieri zo Slovenska do fínskej Mestis Ligy. Do konca sezóny bude obliekať dres účastníka TUTO Hockey.

27.1.2020

Disciplinárna komisia SZĽH začala konania voči štyrom hráčom Tipsport ligy, ktorými sú Jordon Southorn, Mitch Versteeg, Andrej Hatala a Marek Mašlonka. Rozhodne sa vo štvrtok, kedy je zasadnutie.

26.1.2020

Útočník Juraj Mikúš dnes zažije debut za HKM Zvolen v domácom stretnutí proti MAC Budapešť.

HC ´05 iClinic Banská Bystrica odohrá šláger s Košicami v nových dresoch, na ktoré pribudla nad logo korunka. Svoj trojstý zápas za "baranov" v Tipsport lige zažije kapitán Ivan Ďatelinka.

25.1.2020

Miroslav Mosnár, tréner HC Nové Zámky, o posilách: "Hľadáme. Nie vždy to však ide tak ako by sme si predstavovali. Verím však, že aspoň jedného alebo dvoch hráčov sa nám podarí získať."

V DVTK Jegesmedvék Miškolc si momentálnu zlú situáciu uvedomujú veľmi dobre. Plánuje sa aj posilniť: "Hľadáme hráčov, pozerám sa po trhu. Chceme nájsť niekoho, kto nám bude pasovať do kádru. Samozrejme, maďarských hráčov nie je toľko ako slovenských, čiže v tomto je to pre nás náročnejšie. Rovnako tak sa obzeráme aj po legionároch," povedal Hunor Strenk, asistent trénera.

24.1.2020

Slovenský hokejista Juraj Mikúš sa dohodol na spolupráci s tipsportligovým HKM Zvolen. Do najvyššej slovenskej súťaži sa vráti po 10 rokoch, v minulosti si obliekal dres Skalice.

Skúsený český útočník Tomáš Netík, ktorý bol súčasťou Košc aj Slovana, sa dohodol na kontrakte do konca sezóny s tímom Kopla, ktorý hráva štvrtú fínsku ligu.

Český útočník Stanislav Balán po odchode z Dukly Trenčín posilnil ŠHK Hodonín, ktorý je účastníkom tretej najvyššej súťaže u našich západných susedoch.

Na piatkový zápas s HC Slovan Bratislava nastúpi za HK Dukla Ingema Michalovce aj útočník Matej Farkaš. "Matej zaujal naších trénerov svojími dobrými výkonmi v juniorke a tí sa ho rozhodli zaradiť do zostavy A-tímu," informoval klub na svojom facebookovom konte. Bude to pre neho premiéra medzi seniormi.

Prečítajte si aj

Melicherčík má energiu aj na rozdávanie, po zvláštnom roku chce prejsť postupne až k titulu

23.1.2020

Brankár Adam Nagy posilnil HK Nitra. V tejto sezóne ešte nechytal, v minulej pôsobil vo fínskej lige Mestis.

Český hokejový útočník Stanislav Balán už nie je hráčom HK Dukla Trenčín. Balán prišiel do Trenčína počas sezóny 2019/2020. Napokon klub opustil v závere prestupového obdobia. "Stano si na základe svojich kvalít zaslúži viac priestoru, u nás by hral vo štvrtej formácii. Nakoľko sa blíži koniec prestupového obdobia, chceme mať pootvorené dvierka pre prípadne nové posily," uviedol športový riaditeľ Branko Radivojevič.

Kabínu HK Poprad opúšťa český brankár Patrik Nechvátal, ktorého nahradí v rámci výmeny Matej Kristín z Nových Zámkov.

Kanadský hokejový tréner Glen Hanlon sa stal staronovým trénerom DVTK Jegesmedvék Miškolc. Vo funkcii nahradil Marcela Rodmana, s ktorým klub nedávno ukončil spoluprácu.

22.1.2020

Marián Bažány už nie je tréner hokejistov HK Nitra. Vedenie klubu ho odvolalo po utorňajšej prehre v 42. kole Tipsport Ligy na ľade Nových Zámkov 2:4. Jeho nástupcami sú Tomáš Chrenko a Miroslav Kováčik. Prezident HK Nitra sa vyjadril k aktuálnej finančnej situácii v klube: "K dnešnému dňu máme vyplatené všetky peniaze pre hráčov, trénerov aj dodávateľov. Takže naša slabšia forma nie je vôbec otázkou financií. Pracujeme s približne rovnakým rozpočtom na A-tím ako v minulých sezónach, rozdiel je iba ten, že zatiaľ sa nám v sezóne výsledkovo nedarí. Chceme to však určite zmeniť."

Účastník hokejovej Tipsport Ligy DVTK Jegesmedvék Miškovec odvolal z funkcie trénera Marcela Rodmana. Maďarský klub v predchádzajúcich siedmich dueloch šesťkrát prehral a klesol na ôsmu priečku v tabuľke.

21.1.2020

Vedenie tipsportligového klubu HK Dukla Trenčín predstavilo novú posilu do obrany. Pod hrad Matúša Čáka mieri dvojmetrový kanadský obranca Mathieu Brodeur. 28-ročný hokejista má bohaté skúsenosti zo zámoria. Vyše 300 zápasov odohral v AHL. Pred dvanástimi rokmi ho draftoval klub NHL vtedajší Phoenix Coyotes.

20.1.2020

V drese slovenskej reprezentácie by sa mal čoskoro objaviť útočník Nitry Daniil Fominykh, ktorý už vlastní naše občianstvo.

19.1.2020

23-ročný ofenzívny hráč Slovana Bratislava, Jindřich Abdul, bol centrom pozornosti niekoľkých skautov z nadnárodnej súťaže počas derby Slovana s Košicami. Následne sa s nimi aj stretol: "Ja som s nimi na druhý deň po zápase bol a rozprávali sme sa. Špeciálne to však nerozoberám. Povedal som im, že do konca sezóny bude v Slovane a čo bude potom sa uvidí," prezradil exkluzívne pre hokejovysvet.sk.

Kanadský útočník HKM Zvolen Brock Trotter patrí medzi lídrov kanadského bodovania: "Hrám s dobrými hráčmi, ide nám to. Snažíme sa strieľať góly. Osobne som spokojný, ale ešte nás čaká veľa zápasov," uvedomuje si muž, ktorý nedávno v derby proti HC ´05 iClinic Banská Bystrica vyzval na bitku oveľa vyššieho a mohutnejšieho Tomáša Hrnku: "Je to hokej. Takéto veci sa stávajú. Bolo to rozhodnutie v momente," povedal pre náš web.

18.1.2020

HK Poprad má záujem na miesto Jimmyho Lodgea, ktorý opustil klub pre zdravotné problémy, priniesť ďalšieho hráča: "Prípadná náhrada je skôr otázkou na vedenie, ale určite to pripúšťame," prezradil asistent hlavného trénera Ján Šimko.

HKM Zvolen opustil mladý obranca Oliver Fatul, namieril si to do juniorského tímu Tappary Tampere. Momentálne však bryndziari získať novú tvár neplánujú: "Máme ešte zraneného Maiera. Určite pre nás nie je jednoduché, že sme stratili takého mladého hráča. Má však 17 rokov a vo Fínsku pre neho bola príležitosť hrať pravidelne. V defenzíve máme teraz viacero zranení, ale keď sa všetci vrátia do zostavy, tak by sme mali byť v poriadku," hovoril pre hokejovysvet.sk tréner Don Nachbaur.

17.1.2020

V MHK 32 Liptovský Mikuláš sa rozlúčili s trojicou útočníkov. Na Liptove už nepokračujú Radoslav Macík, Simon Kalousek a Alexander Nikulin.

Prečítajte si aj

Na Liptove skončila trojica útočníkov: Medzi nimi aj najnovšia posila!

V kádri tipsportligového HK Poprad už nefiguruje americký útočník Jimmy Lodge. Dôvodom sú jeho zdravotné problémy, pre ktoré sa obe strany dohodli na ukončení spolupráce.

Juraj Bezúch predĺžil zmluvu s HK Dukla Trenčín až do konca sezóny 2020/21.

16.1.2020

Kapitán HK Poprad, obranca Štefan Fabian, bude do konca prestupového obdobia nastupovať za Spišskú Novú Ves.

Dukla Trenčín a HK Poprad si vymenili útočníkov. Pod Tatry sa sťahuje Adam Lapšanský, opačným smerom zamieril Lukáš Paukovček.

Už cez víkend sa uskutoční All-Stars zápas Tipsport ligy. Do tímu legiend pribudol Jozef Stumpel. Trénera Petra Draisatla (HC Košice) nahradil Roman Stantien (HC Slovan Bratislava).

Prečítajte si aj

VIDEO Kapitán HK Poprad dohrá ročník v prvej lige

Zmeny v kádri HK Poprad ešte nekončia. Klub k dnešnému dňu poslal dvojicu obrancov Štefan Fabián - Dávid Romaňák na hosťovanie do prvoligovej Spišskej Novej Vsi. Obaja tam dohrajú aktuálny ročník.

Prečítajte si aj

All-Stars víkend Tipsport ligy má niekoľko zaujímavých noviniek: Zmena trénerov aj ďalší majster sveta

15.1.2020

Skúsený kanadský obranca Sebastian Piché posilnil Bratislava Capitals v SHL: "Viem, že o Sébastiena malo záujem viacero klubov aj z Tipspor tligy a som rád, že sa ho podarilo získať nám," povedal prezident klubu Dušan Pašek.

14.1.2020

Jakub Sukeľ sa stal hráčom HC Košice. Do MHK 32 Liptovský Mikuláš si to v rámci výmeny namierila dvojica Christián Michalčin a Filip Vrábeľ.

Prečítajte si aj

Zaujímavá výmena v Tipsport lige: Košice získali reprezentanta z Liptova, opačným smerom ide mladá dvojica

Po dohode HK Dukla Trenčín a HC Košice sa útočník Juraj Bezúch stal definitívne hráčom "vojakov." V Dukle bol pôvodne na hosťovaní do konca januára.

13.1.2020

Mladý obranca Oliver Fatul opustil HKM Zvolen a do konca sezóny 2019/20 bude hosťovať v juniorskom tíme fínskeho klubu Tappara Tampere.

HK Dukla Ingema Michalovce patrí v posledných dňoch z tímov Tipsport ligy medzi najaktívnejšie mužstvá na prestupovom trhu a k zmenám podľa všetkého ešte dôjde. Viac v priloženom článku.

Prečítajte si aj

Michalovce sú naklonené aj odchodom z tímu, chcú sa však hlavne posilniť

12.1.2020

V nedeľných zápasoch Tipsport ligy si debuty z nedávnych posíl klubov odkrútili Brian Ihnacak (HC ´05 iClinic Banská Bystrica), Mikko Pukka (HK Dukla Ingema Michalovce) a István Gábor Szűcs (MAC Budapešť).

Mladý 22-ročný útočník István Gábor Szűcs posilnil MAC Budapešť.

Prečítajte si aj

Nedeľa v znamení debutov hneď niekoľkých nových hráčov, Zvolenu na poslednú chvíľu vypadol útočník

11.1.2020

Brankár Marcel Melicherčík je novou posilou HC '05 iClinic Banská Bystrica. Matej Gajan odchádza na hosťovanie do Levíc, pred skončením prestupového obdobia sa vráti.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica pokračuje v posilňovaní tímu: Prichádza skúsený slovenský brankár s minulosťou v reprezentácii

Po odchode Mikea Dalhuisena do Popradu ostalo Michalovciam jedno voľné miesto pre ďalšieho legionára. V sobotu večer sa k tímu nováčika zo Zemplína pripojil skúsený fínsky obranca Mikko Pukka. 37-ročný Škandinávec prichádza z druhej ligy z klubu KOOVEE.

Prečítajte si aj

VIDEO Boj o prvú šestku nevzdávajú: Nováčik z Michaloviec angažoval fínskeho veterána

HC 07 WPC Koliba Detva sa snaží udržať svojich kľúčových hráčov. Výraznejšie posilnenie neplánuje: "Skôr špičkové slovenské tímy majú záujem o našich hráčov. My to máme tak, že keď nám vypadne hráč z prvej alebo druhej päťky, nezoberieme nového, ale posunieme v zostave iného. Takto sme poslali do prvej päťky naposledy Čacha," povedal pre hokejovysvet.sk tréner Josef Turek.

Prečítajte si aj

Southorn prekonal historický zápis klubu, môže vytvoriť rekord celej Tipsport ligy

10.1.2020

Americký útočník Jimmy Lodge, ktorý posilnil HK Poprad aj kanadský obranca Logan Stephenson, najnovšia posila HKM Zvolen, potrebujú ešte oficiálne potvrdenia o tom, že ich medzinárodný transfery bol oficiálne zaregistrované. Ak sa tak stane do začiatku zápasov, budú môcť nastúpiť už v piatok. V prípade, že "papierovačky" sa predĺženia, hrať budú môcť až v nedeľu.

HKM Zvolen oficiálne dotiahol príchod skúseného kanadského obrancu Logana Stephensona, ktorý na stredné Slovensko prichádza formou skúšky a zabojuje o zmluvu do konca sezóny.

9.1.2020

HC ´05 iClinic Banská Bystrica získala vo štvrtok do svojho tímu útočníka Briana Ihnacaka, čo by nemala byť posledná posila klubu do konca prestupového obdobia (15.2.). Podľa našich informácií nebude taliansko-kanadský hokejista figurovať na súpiske v piatkovom zápase (10.1.) proti Detve.

Zmeny v kádri zaznamenali aj v Poprade, ale ani toto mužstvo nekončí s posilňovaním. Otvorene o tom hovoril riaditeľ klubu Ľudovíť Jurínyi.

Vedenie HKM Zvolen pracuje na posilách. Jednou z nich by podľa informácií mohol byť skúsený 33-ročný kanadský obranca Logan Stephenson.

Ďalšia posila pribudla opäť do kádra Popradu. Vedenie klubu podpísalo zmluvu s americkým útočníkom Jimmym Lodgem.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovensko nechcel, Ukrajinu nepresvedčil

Vedenie klubu HC Slovan Bratislava získalo v krátkom čase ďalšieho hráča. Obranu belasých doplnil český obranca Jiří Kučný. Skúsený 36-ročný hokejista vlani pôsobil v Žiline. Pred pár týždňami vypomáhal českej prvoligovej Slavii Praha, ktorá s ním nepredĺžila spoluprácu.

Tipsportligový klub HK Poprad oznámil meno ďalšej posily do defenzívy. Po príchode Holanďana Mikea Dalhuisena bude hrať pod Tatrami americký obranca Adam Larkin. V Poprade bude hrávať s číslom 27.

8.1.2020

Novou posilou HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa stal útočník Brian Ihnacak, ktorý podpísal kontrakt do konca sezóny.

HK Dukla Ingema Michalovce a HK Poprad sa dohodli na vzájomnej výmene hráčov. Pod Tatry putuje Mike Dalhuisen a obranu líšok posilní Ján Ťavoda. Zo strany Popradu to na dnes nemusí byť všetko, avizuje večerné prekvapenie.

Príchodu jedného legionára do HC ´05 iClinic Banská Bystrica bránia už len posledné detaily. Podľa našich informácií bude predstavený v najbližších hodinách či dňoch. Tým pádom by mali "barani" v mužstve sedem zahraničných hráčov.

7.1.2020

Nórsky útočník Jorgen Karterud už nie je hráčom HK Poprad. Vedenie klubu sa s ním dohodlo na ukončení spolupráce.

6.1.2020

Zvolenský útočník Brock Trotter skončil po bitke s Tomášom Hrnkom v nemocnici s podozrením na otras mozgu, ten sa našťastie pre neho aj HKM nepotvrdil. V tíme Banskej Bystrice je maródka obrancov. Kapitán Ivan Ďatelinka by sa mal vrátiť do siedmich až desiatich dní, Martin Nemčík by mal hrať už v piatok. Adam Žiak je pripravený naskočiť v priebehu januára.

Kanadský tréner HC ´05 iClinic Banská Bystrica Dan Ceman sa vyjadril, že do svojho mužstva plánuje získať legionára: "Máme ešte jedno voľné miesto pre legionára, takže sa ho snažíme zaplniť. Nevieme ešte presne, ako s ním naložíme, ale niekoho hľadáme. Vytipované máme jedno meno, na to sa sústredíme najviac, ale v hre sú aj ďalšie možnosti. Trh je úzky. Zariadime sa aj podľa toho, čo sa nám podarí nájsť," povedal po stretnutí s HKM Zvolen.

Rovnako tak by radi vystuženie kádra videli aj pod Pustým hradom: "Hľadáme. Uvidíme, ako to dopadne," v krátkosti zhrnul tréner Andrej Podkonický. Ten musí riešiť aj zranenia: "Miloš Kelemen by sa mohol vrátiť už v piatok, ale Andrej Šťastný bude chýbať ešte minimálne mesiac."

Prečítajte si aj

Trotter skončil v nemocnici s podozrením na otras mozgu, prečo sa pobil s Hrnkom nechápe nikto

5.1.2020

MHK 32 Liptovský Mikuláš získal do svojho kádra ruského útočníka Alexandra Nikulina, ktorý si zahral za Phoenix a Ottawu aj v NHL. Väčšinu kariéry strávil v KHL, kde nastupoval aj za CSKA či Dynamo Moskva. S Ruskom získal na MSJ striebro.

36-ročný útočník Jakub Langhammer s minulosťou napríklad aj v Liptovskom Mikuláši, pre zdravotné problémy ukončil hráčsku kariéru.

Prečítajte si aj

Liptáci hrýzli, ale favorit spod Urpína ukázal charakter mužstva a vyhral aj bez obrancov

4.1.2020

HC ´05 iClinic Banská Bystrica nastúpi na zápas v Liptovskom Mikuláši bez obrancov Ivana Ďatelinku, Martina Nemčíka, Jacoba Cardwella aj dlhodobo zraneného Adama Žiaka. V pozícii beka zaskakoval aj útočník Gilbert Gabor.

Miroslav Chudý, tréner HK Dukla Ingema Michalovce, zaradil na súpisu na duel proti Dukle Trenčín aj 34-ročného Ladislava Hopkoviča. Ten zažil debut v najvyššej slovenskej súťaži. Počas minulej sezóny pomohol "líškam" k postupu.

V zostave HC Slovan Bratislava na zápas v Nových Zámkoch figurovali aj útočné posily Martin St. Pierre a Joe Basaraba. Obranca Brett Carson ešte nehral.

Tipsportligový klub HK Nitra sa bude musieť približne 3-4 týždne zaobísť bez kanadského útočníka Krisa Versteega. Ten nedávno reprezentoval Kanadu na Spenglerovom pohári, no vo finálovom zápase proti Třincu (4:0) sa zranil a liečiť by sa mal približne 3-4 týždne. Nitriansky klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Český útočník Tomáš Urban si po odchode z HC Nové Zámky našiel nový klub. Hrávať bude za poľské mužstvo Cracovia Krakov.

3.1.2020

28-ročný obranca Cody Sol, ktorý mal v lete posilniť Michalovce, ale pre zdravotné problémy sa tak nestalo, bude v tejto sezóne hrávať už za tretí klub. Mieri do Floridy Everblades v ECHL.

Hráčom mesiaca december v Tipsport lige sa stal kanadský útočník Dukly Trenčín Brandon Alderson.

Vedenie tipsportligového klubu DVTK Jegesmedvék Miškovec uvoľnil zo svojich služieb maďarského obrancu Daniela Kissa na hosťovanie do Újpestu v Erste lige.

Momentálne prvý tím tabuľky HC Košice vystužil zadné rady, do mužstva prišiel na skúšku skúsený slovinský obranca Žiga Pavlin.

Prečítajte si aj

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí momentálne nemajú klubovú príslušnosť

2.1.2020

V najvyššej slovenskej súťaži bude pôsobiť prvý rodený taliansky hráč. MAC Budapešť posilnil reprezentant tímu z južnej Európy - Andreas Bernard, ktorý posledných desať rokov strávil vo Fínsku. Naposledy bol súčasťou IFK Helsinki.

Fínsky útočník Aki Juusela po odchode z tímu nováčika Tipsport ligy HK Dukla Ingema Michalovce posilnil maďarský Ferencvárosi TC v Erste lige.

Do zostavy HC ´05 iClinic Banská Bystrica by sa niekedy v najbližších kolách mali vrátiť obranca Adam Žiak a útočník Mário Róth.

1.1.2020

HC Slovan Bratislava vstúpil do nového roku s tromi novými legionármi, keďže priviedol obrancu Bretta Carsona a útočníkov Martina St. Pierrea i Joea Basarabu.

V súvislosti s HK Poprad sa spomínal príchod kanadského obrancu menom Charles-David Beaudoin, ktorý však "kamzíkov" neposilní. Pre náš portál to potvrdil Ľudovít Jurínyi.

Prečítajte si aj

Súčasný zoznam legionárov v Tipsport lige: Nitra ich má osem, o jedného menej až päť tímov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články