Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Liptovský Mikuláš získal výraznú posilu: Prišiel ruský útočník s minulosťou v NHL!

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Do kádra trénerského dua Tomko – Halaj pribudol hráč, ktorý bol v minulosti súčasťou NHL. Dres Liptovského Mikuláša si oblečie Alexander Nikulin.
Zdroj: 29254
Zdieľajte:

Nikulin je 34-ročný center a odchovanec CSKA Moskva. Tam začal svoju hráčsku kariéru. V roku 2005 získal striebornú medailu na MSJ. V roku 2007 sa presunul za more, kde sa upísal mužstvu AHL, Binghamton Senators. Vo svojej premiérovej sezóne získal v 71 zápasoch rovných 50 bodov a na 2 zápasy ho povolala aj Ottawa Senators, v ktorej drese okúsil najkvalitnejšiu ligu sveta. V ďalšej sezóne ho vytrejdovali do San Antonio Rampage.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladý slovenský útočník mení v zámorí počas tejto sezóny už tretí klub

V jeho drese odohral 64 zápasov a získal 23 bodov. Jeden zápas odohral aj v drese Phoenixu Coyotes. Po tejto sezóne sa jeho zámorská kapitola uzavrela. Po troch zápasoch v NHL sa vrátil do rodnej krajiny. Od sezóny 2009/2010 nastupoval už len výhradne v KHL. Bojoval v dresoch CSKA Moskva, Amur Khabarovsk, Sibir Novosibirsk, Spartak Moskva, Neftekhimik Nizhnekamsk, Lada Togliatti a posledné tri sezóny odohral v drese Vityaz Podolsk. Celkovo odohral v KHL 453 zápasov a získal 178 bodov (52+126).

„Veríme, že nám Alex pomôže v rozhodujúcich chvíľach sezóny zabojovať o náš ciel. Postúpiť do boja o Play Off. Jednania s Alexom boli korektné a dohodli sme sa na jeho pôsobení do konca sezóny. Verím, že ukáže svoje kvality a pomôže našim mladým hráčom svojimi skúsenosťami. Robíme všetko preto, aby mohol nastúpiť už v pondelok v Michalovciach, ale keďže je štátny sviatok, uvidíme či sa nám to podarí. V domácom zápase so Slovanom pred televíznymi kamerami už ale bude trénerom určite k dispozícii. Prišiel síce do Mikuláša iba tesne pred zápasom s Banskou Bystricou, ktorý si pozrel, zoznámil sa s trénermi a zázemím, ale ja verím, že bez problémov sa adaptuje a od prvého zápasu bude pre nás prínosom," povedal generálny manažér Milan Čanky.

Prečítajte si aj

Liptáci hrýzli, ale favorit spod Urpína ukázal charakter mužstva a vyhral aj bez obrancov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: mhk32lm.sk

Diskusia

Podobné články