Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trotter skončil v nemocnici s podozrením na otras mozgu, prečo sa pobil s Hrnkom nechápe nikto

BANSKÁ BYSTRICA - Trojkráľové zamrznuté derby HC ´05 iClinic Banská Bystrica proti HKM Zvolen roztopilo všetky ľady. To, čo sa dialo na zimnom štadióne pod Urpínom nenechalo chladného žiadne priaznivca hokeja.
Zdroj: 33484
Zdieľajte:

Nebolo to len o tom, že "barani" otočili výsledok z 0:2 na 4:2 a vyhrali zápas, ale fanúšikov privádzali do varu predovšetkým pästné výmeny z tretej tretiny. Tú prvú obstaral robustný domáci útočník Tomáš Hrnka a nízky playmaker HKM Zvolen Brock Trotter. Priebeh bol jednoduchý. Center Banskobystričanov rozniesol kanadského protivníka po ľade, zasadil mu niekoľko úderov a hlavne ten prvý, no i posledný, boli rozhodujúce.

Prečítajte si aj

Košice doma vyhrali drámu s Nitrou, fantastické pohronské derby malo všetko: Krásne góly, emócie a parádne bitky

Trotter sa nezmohol na nič a nakoniec skončil v nemocnici s podozrením na otras mozgu. Ten sa našťastie pre neho aj hokejový Zvolen nepotvrdil. Je jasné, že v danom okamihu stretnutia, kedy bolo skóre 3:2 pre Banskú Bystricu a emócie pracovali už dlhšie naplno, potrebovali "bryndziari" impulz, ale prečo sa šiel biť práve Trotter a dokonca s oveľa silnejším protivníkom nebolo jasné nikomu. "Hrniec" je oveľa vyšší a väčší, takže nechápem, prečo sa išiel biť práve Trotter. Neviem čo mal za plán, ale pre nás to dopadlo skvele a pridalo nám to na pohode," povedal Jordon Southorn.

"Som rád, že som tú bitku vyhral, ale klobúk dole aj pred ním, že do toho šiel. Bola to z jeho strany dobrá tímová robota, ale ja som rád, že mi to vyšlo. Osekávali sme sa od buly, niečo sme si povedali. On potom išiel do postoja a ja som už nemohol vycúvať. Ďakujem aj fanúšikom, že ma vytlieskali," vysvetľoval Tomáš Hrnka, ktorý si následne vymenil isté gestá rúk s Patrikom Marcinekom. "Vnímal som to. Sranda musí byť," smial sa dobre naladený útočník: "To gesto som posielal jemu. Na trestnej lavici sa na mňa usmieval. Hádam sa aj potešil," kontroval Marcinek. Samotný Hrnka po zápase vtipkoval: "Na bitky je to 1:1, asi by bolo treba predĺženie."

Prečítajte si aj

Tipsport liga zverejnila hráčsku nomináciu na All-Stars v Trenčíne, čakajú nás aj súboje legiend

Nadšený z bitky nebol Andrej Podkonický: "Neviem ako k tomu došlo a prečo sa rozhodol ísť. Ja to však neovplyvním. Samozrejme, my ho potrebujeme na ľade a nie, aby sa náš najlepší hráč pobil. Na to by sme mali mať iných hráčov. Boli tam však emócie a asi si to chcel vybaviť sám," hodnotil prekvapený a zaskočený zo správania svojej hviezdy tréner hostí. Okrem kanadského útočníka zhodil rukavice aj mladý Patrik Marcinek, ktorý vyhral súboj s Jacobom Cardwellom: "Vyplynulo to z emócií. Ustál to veľmi dobre. Je to hokej a každý sa raz pobije. Jeden druhého si musia zastať. O tom je hokej a tímová práca," doplnil Podkonický.

Samotný Marcinek výhru s kanadským súperom nepreceňoval: "Ja nie som bitkár, takže sa mi to hodnotí ťažko. Išiel som si zastať spoluhráčov a vyplynulo to takto," dodal mladík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články