Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Southorn dostal kvôli chybe trest na jeden zápas, rozhodca Stano sa vyjadril k situácii

BRATISLAVA - Štvrtkové zasadnutie Disciplinárnej komisie SZĽH rozhodlo o treste pre kanadského obrancu Jordona Southorna.
Zdroj: 32937
Zdieľajte:

Opora HC ´05 iClinic Banská Bystrica protestovala proti vylúčeniu Briana Ihnacaka, za čo dostala desaťminútový osobný trest. Následne Kanaďan búchal hokejkou k plexisklo: "Počul som ako štyri alebo päťkrát prudko udrel. Pokračoval v nešportovom správaní, za čo mu bol udelený ďalší trest. Išiel som to zahlásiť a vtedy som videl ako tento hráč hodil smerom k nám hokejku a rukavice," povedal pre RTVS rozhodca Peter Stano, ktorý duel v Poprade rozhodoval.

Prečítajte si aj

Tatarova cena je vysoká: Ak ho Montreal vymení, dostane výborné protihodnoty

Pôvodne sa hovorilo o vyššom treste, pretože bol vylúčený za trest v hre za napádanie rozhodcov: "Ďalší trest mu nemohol byť udelený kvôli chybe v zápise o stretnutí. Časový údaj disciplinárneho previnenia v zápise nebol totožný so skutočným časom disciplinárneho previnenia," píše sa v stanovisku SZĽH zaslaného do RTVS.

DK SZĽH teda prípad neuzavrela a ešte sa ním bude zaoberať. Jordon Southorn vynechá piatkový zápas v Nitre. Chýbal už v poslednom kole proti Košiciam, keďže dostal trest v hre. Jeho stopka ale nakoniec môže byť ešte vyššia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články