Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dojatý Jurík ďakoval fanúšikom: V ťažkých časoch stoja za nami, sú ako naša rodina

ZVOLEN - Prekvapivý koniec Miroslava Mosnár na lavičke Nových Zámkov priniesol daň hneď v prvom stretnutí po jeho odchode.
Zdroj: 32802
Zdieľajte:

Novozámčania prerušili svoju sériu šiestich zápasov po sebe, v ktorých sa im podarilo bodovať. Vo Zvolene prehrali proti rozbehnutému HKM vysoko 0:6 a nebyť brankára Patrika Nechvátala, mohlo to byť oveľa viac: "V prvej tretine bolo vidieť, že Zvolen je v laufe, pretože jeho hráči dobre korčuľovali a nepustili nás k ničomu. Po prvej tretine sme prehrávali o gól, čo pre nás bolo prijateľné. Na začiatku druhej sme mali šance. Mohli sme udrieť, no nedali sme gól. Následne sme nemali nič. Všetky pozitívne veci, ktoré nás zdobili posledné zápasy, sme stratili. Zvolen dominoval a zaslúžene vyhral," hovorí kapitán tímu Juraj Jurík.

Prečítajte si aj

Slovan spadol z čela, Tipsport liga má nového lídra: Trenčín sa natrápil, Zvolen potvrdil formu

Do veľkej miery bol poltucet inkasovaných gólov ovplyvnený aktuálnym stavom v klube. Za trénera Mosnára zatiaľ zaskakuje Ladislav Branikovič. HC Mikron Nové Zámky v pondelok plánuje vydať vyhlásenie k aktuálnej situácii. Zatiaľ preto viac informácií verejnosti známych nie je: "Bolo pre nás prekvapenie, že skončil, ale je to vec, ktorá nie je v mojej kompetencii, takže to nemôžem komentovať a navyše to nebolo o nás, o hráčoch. Tréner sa s nami po zápase v Detve rozlúčil. Bolo to emotívne, pretože za ten čas s ním sa v Nových Zámkoch niečo vytvorilo. Skončil a hneď v prvom zápase to niečo, čo sa nám jeho príchodom zabudovalo do nás, odišlo," pokračoval emóciami ovládaný Jurík.

V sobotu Nové Zámky trénovali už bez Mosnára: "Tréning viedol Ladislav Branikovič. Pred zápasom so Zvolenom nám vedenie povedalo aká je situácia. Teraz nás čaká reprezentačná prestávka a uvidíme, ako sa k tomu vedenie postaví. Či niekto príde alebo mužstvo povedie pán Branikovič," prezradil. V týchto ťažkých časoch sa hráči juhoslovenského tímu môžu spoľahnúť na oddaných fanúšikov. Tí nikam neodchádzajú a na namiesto nadávok sa postavili za svoj klub. Vo Zvolene povzbudzovali celý zápas.

Prečítajte si aj

DK SZĽH začala disciplinárne konanie voči trom klubom Tipsport ligy, dôvodom je správanie fanúšikov

"V nedeľu za nami fanúšikovia boli a rozprávali sme sa. V Nových Zámkoch je to špecifické v tom, že fanúšikovia a tím sú ako prepojená rodina. Povedali nám, že stoja za nami. My si to strašne vážime a taktiež sme radi, že merali tú cestu až do Zvolena. V niektorých momentoch proste človek niektoré veci neovplyvní a aj keď sme veľmi chceli, tak Zvolen bol nad naše sily," dodal dojatý Juraj Jurík, ktorý sa snažil skrývať emócie. Nie vždy sa to dalo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články