Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí momentálne nemajú klubovú príslušnosť

BRATISLAVA - Aj krátko po novom roku, teda v strede sezóny sú slovenskí hráči, ktorí nemajú zamestnávateľa. Vybrali sme päť najznámejších mien.
Zdroj: 33285
Zdieľajte:

Marek Šimko

Skúsený 31-ročný brankár sa pred touto sezónou upísal Detve, avšak odchytal iba sedem stretnutí, počas ktorých jeho čísla neboli najlepšie. S klubom sa v decembri dohodol na ukončení spolupráce a zatiaľ si nové mužstvo ešte nenašiel. Šimko je známy hlavne zo svojho pôsobenia v HKM Zvolen, s ktorým vyhral majstrovský titul. Nastupoval aj za Martin, Trenčín, Liptovský Mikuláš, Trnavu či kazašský Pavlodar.

Prečítajte si aj

Krídelník, center aj obranca: Gabor zahrá všade, kde to pomôže tímu

Ján Laco

V tejto sezóne ho už na ľade fanúšikovia neuvidia. Bývalý reprezentačný brankár a strieborný medailista z Helsínk 2012 tento rok už neplánuje návrat na ľadovú plochu. „Situácia je momentálne taká, že už nechodím na ľad trénovať a túto sezónu celú vynechám,“ nechal sa počuť ešte v októbri v rozhovore pre cas.sk. Odchovanec Liptovského Mikuláša sa ocitol počas prebiehajúceho ročníka na lavičke posledného mužstva najvyššej súťaže pri nedávnej absencii trénera Antona Tomka. Tím viedol spoločne s Jurajom Halajom. Naposledy chytal počas minulej sezóny za HC Košice, ale nastúpil len na šesť stretnutí.

Marcel Melicherčík

Skúsený 32-ročný brankár strávil posledné tri sezóny v zahraničí. Tú minulú odchytal za EC Kassel Huskies v DEL 2, kde priemerne inkasoval 2,95 gólu na zápas a jeho úspešnosť zákrokov bola rovných 92 percent. V spomínanej súťaži bol rok predtým súčasťou Heilbronneru Falken, rok a pol chytal za HC Bolzano v EBEL-ke. Na Slovensku si Melicherčík obliekol dresy materského Popradu, ale aj Košíc. Taktiež bol súčasťou Liberca či Sparty Praha. Niekoľkokrát reprezentoval Slovensko.

Prečítajte si aj

MetaTitle: Nemecko Kolín MS17 Hokej MS A Slovensko Taliansko.Taliani v Tipsport lige: Dvaja naturalizovaní, jeden skutočný

Peter Sivák

Skúsený útočník pôsobí od roku 2012 v zámorí, kde nastupuje v AHL a ECHL. Minulú sezónu odohral len jedenásť stretnutí, desať za Tulsu Oilers a jeden v San Diegu Gulls. Na konte má titul v ECHL a aj jeden slovenský s Duklou Trenčín z roku 2004. Nastupoval aj za Zlín, Žilinu, Zvolen či Považskú Bystricu. Štyrikrát si obliekol dres národného tímu.

Adam Nagy

26-ročný brankár minulú sezónu strávil vo Fínsku. Primárne chytal za Peliitat v nižšej súťaži Mestis, kde nastúpil na devätnásť zápasov. Priemerne inkasoval 2,79 gólu na zápas, jeho úspešnosť zákrokov bola 89,7 percenta. V následnej baráži sa postavil do bránky len raz. V sezóne sa ale ocitol aj ako dvojka na striedačke Pelicans v Liige, do hry nezasiahol. Na Slovensku Nagy ako odhocvanec levického hokeja nastupoval za Trenčín, HK Orange 20, Banskú Bystricu, Detvu, Piešťany, Liptovský Mikuláš, Senicu či Považskú Bystricu. Na MSJ 2013 bol jednotkou nášho výberu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články