Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Liptáci hrýzli, ale favorit spod Urpína ukázal charakter mužstva a vyhral aj bez obrancov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti Banskej Bystrice takmer prekvapili svojich fanúšikov, ale nakoniec z ľadu posledného tímu tabuľky brali aspoň dvojbodové víťazstvo.
Zdroj: 33440
Zdieľajte:

Liptákov poslal do vedenia v prvej tretine počas presilovky Alex Tamáši, ktorý je kmeňovým hráčom HC ´05 a na severe Slovenska hosťuje do konca sezóny. Na trestnej lavici pritom sedel Gilbert Gabor. Hbitý krídelník zaskakoval na pozícii obrancu pri početnej maródke, keďže chýbali viacerí defenzívni hráči. Zakrátko na rozdiel dvoch gólov po chybe v rozohrávke hostí zvýšil Maroš Piatka: "Bol to bláznivý zápas. Na začiatku sme nehrali agresívne a nedržali sme sa plánu hrať jednoducho. Málo sme strieľali. V prvej tretine sme nezakončili niekoľko dobrých akcií," hodnotil tréner "baranov" Dan Ceman.

Prečítajte si aj

Zámky v prestrelke znova šokovali Slovan: Vo vidine ľahkého víťazstva sa všetko otočilo proti nám, konštatuje Stantien

Jeho mužstvo síce v druhom dejstve znížilo zásluhou Mareka Bartánusa, avšak Rudolf Huna znova dostal Liptákov na dvojgólový rozdiel: "Prvá tretina bola dobrá z našej strany, dobre sme si rozohrali zápas. Ten bol v našej réžii, vyhrávali sme 2:0. Mali sme slabší úvod do druhej tretiny. Bystrica nás pritlačila, no nejako sme to ustáli, išli sme potom do vedenia 3:1," nechal sa počuť kouč domácich Anton Tomko.

"Čakali sme ťažký zápas. Mikuláš je húževnaté mužstvo a ani sme sa poriadne nenazdali a bolo 2:0. A to i napriek tomu, že sme my mali obrovské šance. Namiesto toho aby sme vyhrávali my, vyhrával súper. Potom nám chvíľu trvalo pokým sme sa z toho spamätali," hovoril po zápase Bartánus, rodák z Liptovského Mikuláša a opora Banskej Bystrice. Jeho mužstvo sa však oklepalo a vyrovnalo. Na 2:3 z pohľadu majstra znižoval Patrik Lamper v oslabení, keď doslova ukradol puk brankárovi Zalivinovi: "Išiel som tam napádať brankára, no asi sa nedohodol s bekom, nechal mi to tam a ja som to už iba zasunul do bránky," opisoval.

Vyrovnať dokázal Jordon Southorn a aj napriek tomu, že Rudolf Huna poslal Mikuláš ešte raz do vedenia, v hre bez brankára vyrovnal Cason Hohmann. V nájazdoch sa stal hrdinom Marek Bartánus, aj keď pred ním sa prezentoval krásnym zakončením a lá Peter Forsberg mladý Timotej Šille: "Brankár Beskorowany je somatotipom, je veľký brankár, ťažko sa ho prekonáva v nájazdoch, ťažko sa premieňajú proti nemu trestné strieľania. Mrzí nás, že sme nedotiahli tento zápas do víťazného konca v riadnom hracom čase. Mali sme dnes aj na tri body," smutne konštatoval Tomko.

"Domáci bojovali, hrýzli celý zápas, nebolo to jednoduché. Ukázal sa však charakter nášho mužstva a verím, že tomu tak bude i v ďalších zápasoch," doplnil Bartánus: "Hrali sme bez viacerých obrancov a s mladými zadákmi. Mikuláš dal do tohto zápasu všetko, veľa strieľal, hral naozaj dobre. Bol to ťažký a vyrovnaný duel. Za extra bod sme šťastní," dodal Dan Ceman.

Prečítajte si aj

TOP 5 známych slovenských hráčov, ktorí momentálne nemajú klubovú príslušnosť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články