Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica pokračuje v posilňovaní tímu: Prichádza skúsený slovenský brankár s minulosťou v reprezentácii

BANSKÁ BYSTRICA - HC ´05 iClinic Banská Bystrica získal v krátkom čase už druhého hráča. Po Brianovi Ihnacakovi prichádza brankár Marcel Melicherčík.
Zdroj: 6544
Zdieľajte:

33-ročný gólman v tejto sezóne ešte nechytal, nemal ani žiadnu klubovú príslušnosť. Posledné tri sezóny však strávil v zahraničí, kde bol súčasťou Bolzana v EBEL lige, za Heilbronner Falken a EC Kassel Huskies nastupoval v druhej nemeckej súťaži. Na Slovensku chytal okrem materského HK Poprad aj za HC Košice, s ktorými vyhral v roku 2015 titul. V Česku obliekol dresy Sparty, Liberca či HC Lev v KHL.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Melicherčík má na konte štyri zápasy za národný tím Slovenska. Dvakrát v kariére mal v najvyššej slovenskej súťaži najlepší priemer inkasovaných gólov na jedno stretnutie (1,78 a 1,61). V Banskej Bystrici doplní doterajší brankársky tandem Tyler Beskorowany a Matej Gajan. Pod Urpín v posledných sezónach, kedy mužstvo vyhralo titul, išlo do play-off s tromi kvalitnými gólmanmi.

Športový manažér klubu Július Koval k príchodu povedal: "Do blížiaceho sa play off sme chceli ísť s tromi kvalitnými brankármi a to sa nám s príchodom Marcela aj podarilo, za čo sme veľmi radi. Matej Gajan pôjde zatiaľ získávať zápasovú prax do Levíc, ale pred play off sa pripojí k nášmu mužstvu."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články