Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

All-Stars víkend Tipsport ligy má niekoľko zaujímavých noviniek: Zmena trénerov aj ďalší majster sveta

TRENČÍN - Trenčín sa počas víkendu stane hlavným mestom slovenského hokeja. Na All-Star víkende 2020 sa pod hradom Matúša Čáka stretnú osobnosti Tipsport Ligy i bývalé slovenské hokejové hviezdy združené v projekte Tipsport Liga Alumni.
Zdroj: 33514
Zdieľajte:

V nedeľňajšej exhibícii sa priamo na ľade Zimného štadióna Pavla Demitru stretnú mužstvá zložené z osobností najvyššej slovenskej súťaže, ktoré budú hrať pod hlavičkou skvelých trenčianskych odchovancov Mariána Hossu a Mariána Gáboríka. Obaja si z nominovaných hráčov vyberú svoje ideálne tímy počas sobotňajšieho podvečerného draftu.

Prečítajte si aj

Ďalšia výmena v Tipsport lige: Tentoraz si hráčov vymenili Poprad a Trenčín

Prestížny Zápas hviezd sa bude niesť v dobrej nálade popretkávanej vtipmi a smiechom. Pred začiatkom exhibície prišlo v nominácii k zmene na trénerskom poste. Z osobných dôvodov sa z účasti ospravedlnil tréner Košíc Peter Draisaitl, namiesto neho povedie jedno z mužstiev kormidelník bratislavského Slovana Roman Stantien. Na striedačkách sa tak proti sebe ocitnú dve osobnosti, ktoré trenčianski fanúšikovia dobre poznajú z ich hráčskych i trénerských čias v Dukle. Ján Pardavý je dnes tréner „vojakov“, dubnický rodák Roman Stantien ich viedol v sezóne 2014/15.

Hlavným rozhodcom exhibičného súboja bude Trenčan Peter Lokšík, Rozhoduje už 26. sezónu, za sebou má pätnásť ročníkov v pozícii hlavného arbitra a sedem v úlohe čiarového v najvyššej slovenskej súťaži, viedol už aj viaceré finálové stretnutia, zúčastnil sa na svetových šampionátoch do 18 a 20 rokov. Na čiarach mu budú tentoraz pomáhať dvaja arbitri, ktorí sa v úvode roka predstavili vo finále na svetových mládežníckych šampionátoch. Magdaléna Čerhitová účinkovala vo finále medzi Kanadou a USA na majstrovstvách sveta žien do 18 rokov v Bratislave, Šimon Synek bol zasa jedným z kvarteta mužov v pruhovanom vo finále Rusko – Kanada na svetovom šampionáte do 20 rokov v Ostrave. Synek sa v Tipsport Lige objavuje už piatu sezónu. Čerhitová i Synek sú spolužiaci z Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, dnes pracujú vo fitnescentrách.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

Zmena nastala aj v nominácii Tipsport Liga Alumni, tíme legiend, ktoré si vyskúšajú svoje majstrovstvo v súťažiach zručností proti terajším osobnostiam súťaže. Do zostavy Tipsport Liga Alumni pribudol majster sveta z Göteborgu 2002 a niekdajší výborný center Jozef Stümpel, ktorý rozšíril v mužstve legiend plejádu zlatých medailistov zo švédskeho šampionátu.

Vstupenky na sedenie sú už dnes vypredané, k dispozícii sú ešte lístky na státie, ku ktorým dostanú návštevníci aj bezodný pohár na neobmedzenú konzumáciu nápojov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Tipsport liga

Diskusia

Podobné články