Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Naživo: Sledujte s nami prestupy a špekulácie v Tipsport lige

BRATISLAVA - Sezóna 2019/20 bohužiaľ skončila predčasne kvôli opatreniam proti boju s koronavírusom. V slovenskom športe razom zavládol strach o budúcnosť, ale trh nespí a stále sa rieši budúcnosť hráčov. Sledujte teda s nami medzisezónne prestupy a špekulácie (nielen) z Tipsport ligy.
Zdroj: 29139
Zdieľajte:

16.4.2020

Útočník Dukly Trenčín Boris Sádecký dosiahol najkrajší gól tipsportligovej sezóny 2019/2020 podľa hodnotenia fanúšikov. Dosiahol ho v zápase 22. kola proti Budapešti (9:2), keď individuálny prienik cez celé klzisko zakončil efektným spôsobom s hokejkou medzi korčuľami.

Kariéra slovenských hokejistov Tomáša Ziga, Radovana Bondru či Patrika Kocha by mohla pokračovať v najvyššej českej súťaži. Záujem tamojších klubov tlmočil pre web hokej.cz hráčsky agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý hráčov zastupuje.

Slovenský hokejový brankár Matej Tomek bude v kariére pokračovať v najvyššej fínskej súťaži. Vo štvrtok podpísal ročnú zmluvu s opciou s klubom SaiPa Lappeenranta, v ktorom rozšíril početnú slovenskú légiu. Informovala o tom oficiálna webstránka účastníka Liigy.

15.4.2020

Tipsportligový klub HK Dukla Trenčín zrejme príde o svoju útočnú oporu z ostatnej sezóny Brandona Aldersona.

Tipsportligový hokejový klub HKM Zvolen skompletizoval zloženie trénerského štábu. Hlavnému trénerovi Petrovi Oremusovi bude okrem Andreja Podkonického asistovať aj Andrej Kmeč. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej internetovej stránke.

TOP 5 zámorských hráčov, ktorí nastupovali za Banskú Bystricu:

14.4.2020

Vladimír Országh sa stal novým trénerom hokejistov Litvínova. S účastníkom českej extraligy podpísal slovenský kormidelník dvojročnú zmluvu. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Brankár Michal Valent nemá za sebou ideálnu sezónu 2019/20. Tú mu komplikovali zdravotné problémy a veľkou konkurenciou mu bol mladý Matej Tomek.

Slovenský útočník Jozef Stümpel ešte neplánuje ukončiť kariéru. Sezóna 2020/21 bude pre neho už 32. v bohatom hokejovom živote.

13.4.2020

Brankár Michal Valent ide príkladom. Opatrenia voči koronavírusu zobral zodpovedne a nechce nič podceniť.

Brankár Vlastimil Lakosil minulý rok oslávil 40 rokov, ale stále sa nechystá ukončiť kariéru. Poslednú sezónu bol jednotkou Dubnice. Na Slovensku pôsobil v mnohých kluboch, titul vyhral s Nitrou. Aj na to spomínal v rozhovore pre náš web.

12.4.2020

Český útočník a najproduktívnejší hráč Tipsport ligy - Jindřich Abdul, sa rozlúčil so Slovanom Bratislava a najvyššou slovenskou súťažou.

Na svojom instagramovom profile zverejnil niekoľko viet: "Chcel by som sa ešte raz poďakovať za sezónu všetkým, ktorí sa na nej podieľali. Od spoluhráčov, až po fanúšikov. Nakoľko sa to dostalo na svetlo sveta skôr, ako malo, tak môžem s potešením oznámiť, že v nasledujúcej sezóne bude pôsobiť v KHL v tíme Severstaľ Čerepovec," napísal Abdul.

Všetky športy majú už dlhšie neplánovaný odpočinok a nikto nevie, ako to bude vyzerať o pár týždňov. Za všetko môže koronavírus.

Okrem nečakaného skončenia ligy veľký ohlas vyvolali zmluvy hráčov, ktoré sú podľa viacerých nevýhodné. Suma summarum, hokejisti hneď na druhý deň od vyhlásenia ukončenia súťaže ostali bez kontraktov a príjmov. Každý sa tak musel začať obzerať za iným zdrojom obživy.

11.4.2020

Český útočník a najproduktívnejší hráč sezóny 2019/20 v Tipsport lige - Jindřich Abdul, podpísal zmluvu v KHL. Jeho novým klubom bude Severstaľ Čerepovec, za ktorý v uplynulom ročníku nastupoval aj slovenský reprezentant Adam Liška.

10.4.2020

Obranca Alexander Ignatov, ktorý v minulosti hral za HK Poprad a útočník Igor Ingatuškin, bývalý hráč Košíc, už nie sú súčasťou ruského klubu HK Tambov v súťaži VHL.

Maďarský brankár Ádam Vay by sa mohol stať novým hráčom HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Skúsený gólman to sám potvrdil v rozhovore pre maďarský Digi Sport, kde priznal aj to, že s trojnásobným majstrom Slovenska bol v kontakte taktiež pred rokom. Vtedy sa nakoniec rozhodol odísť na sever Európy. Nateraz ale nie je nič isté a ide len o špekuláciu.

Český útočník Jindřich Abdul definitívne opustil HC Slovan Bratislava a prestúpil do KHL. Šikovný český útočník to potvrdil pre hokej.cz. Svoj nový klub ale zatiaľ nešpecifikoval: "Zmluva je už podpísaná, no ešte to nie je oficiálne. Dostal som ponuku, ktorá sa neodmieta," potvrdil.

Andrej Podkonický má o svojej budúcnosti jasno. Ostáva v HKM Zvolen, dostal niekoľko pozícií.

Prečítajte si aj

Podkonický ostáva vo Zvolene, ujme sa viacerých postov

Vráti sa Peter Budaj späť do NHL?

Prečítajte si aj

Vráti sa Peter Budaj do NHL?

Vladimír Országh mohol pôsobiť v českej Extralige.

Prečítajte si aj

Országh mohol trénovať český klub, v hre bolo jeho pôsobenie v Extralige

Čierny chce udržať Zvolen medzi špičkou Tipsport ligy, v otázke začiatku prípravy je veľký optimista.

Prečítajte si aj

Čierny chce udržať Zvolen medzi špičkou Tipsport ligy, v otázke začiatku prípravy je veľký optimista

9.4.2020

Ruský hokejista Denis Paršin by sa v nasledujúcej sezóne mohol vrátiť do KHL.

Prečítajte si aj

Z Košíc zrejme čoskoro odíde prvý hráč

Eufória, fanfáry, nadšenie, oslava jeho príchodu. Mal byť spasiteľom Nitry, impulzom k úspešnému play-off. Nič z toho sa ale nestalo.

Prečítajte si aj

VIDEO Kris Versteeg a jeho neúspešný slovenský príbeh

8.4.2020

Dušan Mráz prezradil, že HKM Zvolen už má vyhliadnutého nástupcu odchádzajúceho trénera Podkonického. "Čo sa týka nového hlavného trénera, myslím, že tento post máme už vyriešený. Meno poviem až keď sa nám poštou vráti nami už podpísaná zmluva. Všetko komplikuje koronavírus. Sme obmedzení v cestovaní. Moja požiadavka na trénera je, že to musí v prvom rade byť uznávaný odborník s ľudskými kvalitami. Verím, že také meno predstavím."

Zvolen počíta do novej sezóny maximálne so šiestimi hráčmi zo súčasného tímu: Kto by mohol ostať?

Prečítajte si aj

Zvolen počíta do novej sezóny maximálne so šiestimi hráčmi zo súčasného tímu: Kto by mohol ostať?

7.4.2020

HKM Zvolen hlási obrovské zmeny:

Prečítajte si aj

Zvolen hlási obrovské zmeny: Odídu prakticky všetci hráči, novým generálnym manažérom sa stala legenda klubu

Najlepšia zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 zložená z hráčov do 23 rokov:

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepšia zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 zložená z hráčov do 23 rokov

Hokejový Slovan zrátal finančné straty spôsobené pandémiou koronavírusu, dostal sa až cez milión eur. Ťažké časy vyriešil utlmeným režimom, v klube budú od 1. júla dočasne pracovať iba traja ľudia, aby sa výdavky redukovali na minimum.

Prečítajte si aj

Do akej miery zmení koronavírus slovenskú hokejovú mapu?

6.4.2020

Útočník Marek Hecl by mal ostať v HK Dukla Trenčín aj počas sezóny 2020/21: "Mám zmluvu s Trenčínom, takže by som mal hrať za Duklu. Keď som sa vrátil, tak som podpísal zmluvu do konca sezóny 2020/21," prezradil pre náš web nevysoký krídelník.

Prečítajte si aj

Hecl so sezónou nie je spokojný, na nový ročník sa so zmluvou vo vrecku pripravuje pri starkej

Finančný stav v kluboch Tipsport ligy je zlý. Za všetko môže nový koronavírus. Nemalo by sa to týkať ale všetkých. Dvojica Slovan - Košice je v menšej výhode, keďže hráči sú vedení ako zamestnanci klubu.

Prečítajte si aj

Slovan a Košice sú v ľahšej situácii, Poprad sa musí prispôsobiť

Ideálna zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 podľa novinárov:

Prečítajte si aj

Ideálna zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 podľa novinárov

5.4.2020

Keď začne sezóna 2020/21, nebudú mať ešte ani osemnásť rokov. Minimálne do niekoľkých úvodných stretnutí nastúpia s košíkom na prilbe. Aj tak sa ale môžu postarať o veľký rozruch v prípravách súperových trénerov na zápas.

Prečítajte si aj

Neplnoletí mladíci, ktorým by v sezóne 2020/21 mohla patriť Tipsport liga

4.4.2020

Len 16-ročný obranca Šimon Nemec má do sezóny 2020/21 jasný cieľ: "V budúcej sezóne by som chcel pravidelne nastupovať za áčko Nitry a získať si stále miesto v zostave," povedal pre hokejovysvet.sk.

3.4.2020

Už bývalý tréner HKM Zvolen - Andrej Podkonický, prezradil, že do tímu mal prísť počas sezóny Langkow z MAC Budapešť, ktorý nakoniec posilnil český Litvínov. Okrem toho požadoval, aby bol vymenený Brock Trotter.

"Medzi hráčmi, ktorých výmenu som požadoval bol napríklad aj produktívny Brock Trotter. Bol ofenzívny, ale mal veľké problémy v bránení a nebol tímový hráč. Zaujímali ho len body a nie úspech tímu," jasne sa vyjadril bývalý tréner HKM Zvolen.

2.4.2020

Hokejový klub HC Slovan Bratislava sa na základe rozhodnutia akcionárov spoločnosti v dôsledku situácie spôsobenej pandémiou koronavírusu a následným predčasným ukončením tipsportligovej sezóny rozhodol utlmiť svoju činnosť.

Súčasné zmluvy s hráčmi A mužstva, ako aj členmi realizačného tímu nebudú predĺžené. Hráči dostali vyplatenú alikvótnu čiastku ku dňu ukončenia sezóny 2019/20, čo bol 12. marec. Aprílovú výplatu už nebude poslaná. V tíme skončila väčšina hráčov, interní zamestnanci či generálny manažér Juraj Bakoš.

Pätica hokejistov Barry Brust, Michal Sersen, Patrik Bačík, Andrej Meszároš, Martin Štajnoch a taktiež tréner Roman Stantien však minulý rok podpísali zmluvy na viac ako rok. Sersen a Štajnoch dokonca až na štyri roky, čiže do konca ročníka 2022/23. S týmito mužmi bude vedenie Slovana rokovať.

"Predseda predstavenstva klubu s nimi bude hovoriť v najbližších týždňoch," povedal pre TV Joj marketingový riaditeľ HC Slovan Bratislava - Milan Vajda.

1.4.2020

Hokejový klub Slovan Bratislava ukončil po vzájomnej dohode spoluprácu s generálnym manažérom Jurajom Bakošom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články