Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hecl so sezónou nie je spokojný, na nový ročník sa so zmluvou vo vrecku pripravuje pri starkej

TRENČÍN - Mladý útočník Marek Hecl má za sebou rozpačitú sezónu. Začínal v Olomouci, následne sa vrátil do Dukly Trenčín, ale podľa vlastných slov nemôže byť spokojný.
Zdroj: 26233
Zdieľajte:

V českej Extralige odohral devätnásť zápasov, strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Na konci novembra sa vrátil do materského Trenčína, kde odohral ďalších 35 duelov (12+9): "Nie som s mojou sezónou spokojný, ale aj také musia byť," povedal Marek Hecl v live rozhovore na instagramovom profile hokejovysvet.sk.

"V Olomouci mi to nevyšlo, to sa však stáva. Potom som prišiel do Trenčína, kde som na začiatku dal nejaké góly, no čakal som od seba trochu viac. Verím, že budúca sezóna bude dobrá," verí 22-ročný ofenzívny hráč.

Prečítajte si aj

Ideálna zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 podľa novinárov

Mladík, ktorý si v každej z uplynulých troch sezón zahral za národný tím, má o budúcnosti jasno: "Mám zmluvu s Trenčínom, takže by som mal hrať za Duklu. Keď som sa vrátil, tak som podpísal zmluvu do konca sezóny 2020/21," prezradil nevysoký krídelník.

Aj napriek tomu, že pôsobenie v Olomouci nedopadlo ideálne, tak rozhodnutie by nezmenil: "Chcel som spraviť kariérny krok vpred. Česká Extraliga je o niečo kvalitnejšia ako slovenská Tipsport liga. Napriek tomu, že to nevyšlo, tak to vôbec neľutujem. Ak by sa podarila budúca sezóna a dostal by som ponuku, tak by som sa nebránil znova to vyskúšať," tvrdí Marek Hecl pre hokejovysvet.sk.

V Olomouci sa mu stala aj jedna nepríjemnosť, keď dostal pokutu za simulovanie: "Ja som doteraz presvedčený o tom, že to nebolo filmovanie. V Česku je na to prísnejší meter. Dokonca som musel platiť 10% z platu. Nespravil som to naschvál. Nechcel som sa však odvolávať, lebo keby som sa odvolal a nevyšlo by to, tak by som musel platiť ďalšie peniaze," hovorí.

Hecl zaujal aj svojimi číslami z hľadiska trestných minút. V ročníku 2018/19 ostal dokonca na nule: "To ani neviem ako sa mi podarilo. V podstate som o tom nevedel, až na konci sezóny mi to povedali novinári."

V ročníku 2019/20 ich nazbieral dokopy dvanásť: "V hokeji sa fauly stávajú, hokejka môže hocikedy vyletieť. Ešte som sa však nepobil, nemám na to ani postavu," doplnil.

Prečítajte si aj

Neplnoletí mladíci, ktorým by v sezóne 2020/21 mohla patriť Tipsport liga

Veľmi sa tešil na blížiace sa play-off: "Naši fanúšikovia sú neuveriteľní. Tešili sme sa, že znova zažijeme fantastickú atmosféru v play-off, ako tomu bolo napríklad v sezóne 2017/18, ale stala sa takáto vec... V prvom rade je ale hlavné, že sme zdraví," uvedomuje si Hecl.

Doma v Trenčíne je veľmi spokojný. Vrátil sa tam aj kvôli tomu, aby mal svoju pohodu: "Keď som išiel z Olomouca, tak som mal ponuky aj z iných klubov Tipsport ligy a boli aj finančne zaujímavejšie, ale momentálne si neviem predstaviť, že by som hral za iný klub v našej lige. Možno to budem o rok cítiť inak, ale teraz som veľmi rád, že som podpísal zmluvu s Trenčínom do konca sezóny," otvorene skonštatoval.

Práve v Dukle sa mu stala ešte v sezóne 2018/19 príhoda, ktorá sa s ním spojí už asi do konca kariéry a síce zabudnutá výstroj pred zápasom s Košicami: "Predchádzalo tomu viac vecí, no verejne to nechcem rozoberať. Každopádne, bola to moja vina. Keď som vystúpil v Košiciach bez výstroja, tak mi nebolo všetko jedno. Keď sme prišli naspäť do Trenčína, o druhej v noci, tak bola výstroj zbalená pri mojom mieste v šatni. Aspoň som mal jediný na ranný tréning suchú výstroj," úsmevne zhrnul.

"Chlapci sa mi ešte dlho smiali. Odvtedy, keď sa balíme na zápas, tak vždy aspoň päťkrát počujem, aby som si nezabudol výstroj."

Prečítajte si aj

Namiesto šampionátu konzolové hry, v budúcej sezóne by chcel Šimon Nemec stabilné miesto v zostave Nitry

Momentálne trávi dni hlavne v kruhu rodiny: "Mám prípravu u starkej, vykrmuje ma na sezónu. Potrebujem trochu pribrať, aby som bol lepší v súbojoch pri mantineli," dodal veľmi dobre naladený Marek Hecl v live rozhovore na instagramovom profile hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články