Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najlepšia zostava Tipsport ligy v sezóne 2019/20 zložená z hráčov do 23 rokov

BRATISLAVA - Vybrali sme ideálnu zostavu Tipsport ligy v sezóne 2019/20 z hráčov, ktorí pred štartom ročníka ešte nedovŕšili 23 rokov. Ak mali 23. narodeniny počas sezóny, brali sme ich do úvahy.
Zdroj: 33209
Zdieľajte:

Matej Tomek (HK Dukla Trenčín)

Brankársky objav sezóny. To, že je Matej Tomek gólman s veľkým talentom Slovensko vedelo už niekoľko rokov, lenže problémom boli zranenia. Vrátil sa zo zámoria, zdravotné problémy ho obišli a Tomek zažiaril. Z pozície jednotky vytlačil Michala Valenta, aj keď ten mal práve nepríjemnosti so zranením. Každopádne, mladík sa dokonca dostal do národného tímu Slovenska, kde tiež nesklamal. V Tipsport lige inkasoval priemerne 2,34 gólu na zápas a jeho percentuálna úspešnosť zákrokov je na hranici 92,72. K tomu musíme pripočítať dve čisté kontá a 943 zákrokov v 32 stretnutiach.

Prečítajte si aj

Ramsay sa vzdal platu, nechal odkaz Slovákom: Dúfam, že dokážeme zostať spolu ako tím

Patrik Koch (HC Košice)

Najproduktívnejší obranca do 23 rokov, získal trinásť bodov, ale nestrelil žiadny gól. Mladý bek nadviazal na dobré výkony, vďaka ktorým sa dostal aj na MS 2019, ktoré sa konali na Slovensku. Získal aj trinásť plusových bodov v štatistike +/-. Vyslal 113 striel a na ľade strávil 918 minút.

Patrik Maier (HKM Zvolen/HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Po dvoch rokoch v Česku sa vrátil na Slovensko, zlákal ho Zvolen. Pred koncom prestupového obdobia sa ale s týmto klubom rozlúčil a využil ponuku Banskej Bystrice. Celkovo odohral 46 stretnutí, získal osem bodov za štyri góly a rovnaký počet asistencií. Ako jediný obranca pod 23 rokov zaznamenal aspoň bodov v hre 5 na 5, v presilovke i oslabení. Na konto si pripísal 99 trestných minút. Asi najviac, okrem prestupu medzi pohronskými rivalmi, zaujala jeho zrušená bitka s Jozefom Sládkom.

Radovan Bondra (HC Slovan Bratislava)

23-ročný krídelník po štyroch rokoch v zámorí ohlásil návrat na Slovensko, avšak namiesto Košíc, za ktoré v sezóne 2014/15 hral v Tipsport lige, posilnil Slovan. Začínal v prvej formácii, následne cestoval zostavou, ale svoje miesto mal vždy. Odohral 54 stretnutí, vynechal len jedno. Získal v nich 32 bodov za trinásť gólov a devätnásť asistencií, čo činí slušný bodový priemer 0,59. K tomu pridal skvelých 24 bodov v štatistike +/-.

Andrej Kollár (HK Nitra)

Kométa sezóny 2019/20. Syn vystúpil z tieňa slávneho otca. Za áčko Nitry debutoval už v ročníku 2017/18. V minulej sezóne sa po MSJ rozhodol odísť do USHL, po návrate domov dostal poriadnu šancu a chopil sa jej. Výkony v Nitre zaujali aj Craiga Ramsayho a ten mu dal šancu v siedmich stretnutiach národného tímu. Kollár získal tri asistencie. Za "Corgoňov" odohral 54 duelov, získal 28 bodov (15+13), pričom vyslal 107 striel a to je najviac v kategórii do 23 rokov.

Prečítajte si aj

Do akej miery zmení koronavírus slovenskú hokejovú mapu?

Samuel Buček (HK Nitra)

V lete 2019 bojoval o šancu v Detroite, ten ho poslal do kvalitnej fínskej Liigy, kde mal byť oporou KooKoo, lenže toto pôsobenie mu nevyšlo. Vzápätí mal putovať do Zlína, no krátko po oznámení jeho prestupu bol odvolaný tréner Antonín Stavjaňa, a tak tam Buček hrať nechcel. Vrátil sa do Nitry. "Corgoňom" sezóna vôbec nevyšla, no mladík bol oporou. Vedel zabrať hlavne vtedy, keď to bolo treba. Samé za seba hovoria góly v posledných minútach či dokonca v jednom prípade, sekundu pred koncom. Celkovo v 42 stretnutiach získal 27 bodov (15+12).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články