Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen počíta do novej sezóny maximálne so šiestimi hráčmi zo súčasného tímu: Kto by mohol ostať?

ZVOLEN - Nový generálnym manažérom HKM Zvolen sa stal Ladislav Čierny. Legendárny obranca sa vyjadril, že plánuje prekopať tím, kde by oproti sezóny 2019/20 mali ostať maximálne piati či šiesti hráči. Náš portál sa zamyslel nad tým, ktorí by to mohli byť.
Zdroj: 34800
Zdieľajte:

Už aj podľa slovo trénera Andreja Podkonického z mnohých posezónnych rozhovorov môžeme veľa odvodiť. Často vyzdvihol hlavne brankárov, s ktorými panovala najväčšia spokojnosť. Tomáš Tomek bol oporou prakticky vždy, keď bol zdravý. Rovnako tak sa šance chopil aj Roman Petrík. Odchovanec klubu, ktorý sa vrátil pred koncom prestupového obdobia z Detvy.

Defenzíva Zvolena nefungovala dobre. To potvrdil aj Podkonický, ktorý často, už počas sezóny, na tlačovkách, kritizoval hru v obrannom pásme. Ročník nevyšiel podľa predstáv Ivanovi Švarnému, ktorý mal byť obrovskou oporou. Svoje roky už má aj Adam Drgoň, nedávno oslávil 35. narodeniny.

Prečítajte si aj

Zvolen hlási obrovské zmeny: Odídu prakticky všetci hráči, novým generálnym manažérom sa stala legenda klubu

Kanadský bek Ben Betker bol jednoznačne najlepším zadákom tímu, avšak jeho kvality určite neunikli klubom z kvalitných európskych súťaží. Udržať ho bude pre "bryndziarov" náročné. Nejaké väčšie väzby na Slovensko nemá. Ak dostane dobrú ponuku zo zahraničia, podľa všetkého ju využije.

Rovnako tak by podľa nás nemal ostať ani Willie Corrin, ktorý bol po Jordonovi Southornovi druhým najproduktívnejším obrancom súťaže. Predošlú sezónu strávil v druhej nemeckej lige, takže možný návrat do tejto krajiny? V najvyššej DEL-ke by sa určite nestratil. Na sto percent odíde Logan Stephenson, taktiež Karel Kubát. Ten má 31 rokov a stále šancu získať zmluvu v českej Extralige.

Ťažko počítať tiež s tým, že trojica Marcel Petran, Slavomír Tomko a Mário Kurali dostane návrhy nových zmlúv. Z defenzívnych hokejistov HKM Zvolen by teda v kádri nemusel ostať ani jeden.

Čo sa týka útočníkov, tam by mali odísť všetci zámorskí hráči. Allan McPherson rozhodne dostane kvalitnú ponuku z lepších európskych súťaží, pred Brockom Trotterom, aj po vyjadreniach Andreja Podkonického, pod Pustým hradom tiež zatvoria dvere. Michael Parks aj Garrett Thompson si síce svoje zahrali, ale nakoľko v tíme má ostať dokopy len maximálne šesť hráčov, tak ašpiranti sú úplne inde.

Peter Zuzin mal naozaj skvelú sezónu 2019/20. V Detve bol hviezdou celej ligy, svoje postavenie potvrdil aj po návrate do Zvolena, kde sa okamžite stal najlepším hráčom mesiaca v klube. Celkovo nazbieral v 50 dueloch 43 bodov (23+20) a vrátil sa do reprezentácie. Ak by nedostal ponuku zo zahraničia, Zvolen by spravil veľkú chybu, že by si ho nenechal.

Veľmi kvalitným hráčom hlavne v hre do tela je Andrej Šťastný. Presne taký typ Zvolenu chýbal. 29-ročný center síce v kádri bol, ale dlhodobo ho po príchode z Banskej Bystrice sprevádzali zdravotné problémy. Za "bryndziarov" odohral len päť zápasov (0+2). To, že ostane ale reálne nevidíme.

Podobne je na tom Ján Sýkora. Ten dokonca po príchode do Zvolena z Detvy nenastúpil ani raz. V rodnom meste však žiaril a to mu vynieslo tri pozvánky do národného tímu. Kvôli zraneniu nemohol využiť ani jednu.

Z ďalších útočníkov, ktorí majú podľa nás najväčšiu šancu ostať vo Zvolene ide hlavne o mladíkov. Preto sú jasnými favoritmi Miloš Kelemen, Marco Halama a Jakub Kolenič. Poprípade Marco Halama. Juraj Mikuš má stále na to, aby znova skúsil zahraničie. Odídu asi aj Samuel Petráš a Bruno Mráz.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články