Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan a Košice sú v ľahšej situácii, Poprad sa musí prispôsobiť

BRATISLAVA - Finančný stav v kluboch Tipsport ligy je zlý. Za všetko môže nový koronavírus. Nemalo by sa to týkať ale všetkých. Dvojica Slovan - Košice je v menšej výhode, keďže hráči sú vedení ako zamestnanci klubu.
Zdroj: 33577
Zdieľajte:

Bratislavský Slovan pred týždňom utlmil svoju činnosť a ukončil spoluprácu s generálnym manažérom Jurajom Bakošom. Manažment mal ešte absolvovať sedenia s päticou hráčov i koučom Romanom Stantienom. Belasí mali výhodu v tom, že hráči neboli SZČO, ale zamestnanci. Pomoc by mala byť o niečo ľahšia. Marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda ale nosí v hlave dve alternatívy do budúcna.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Medzi boxermi by sa nestratil

"Na jednej strane pracujem s optimistickým scenárom, že hlad po hokeji bude obrovský, a to sa týka aj zápasov, ktoré boli v minulosti menej atraktívne. Ak sa na to pozriem reálnymi očami, môžu sa vyskytnúť medzi fanúšikmi strach a obavy. V takom prípade naše príjmy poklesnú v porovnaní s minulosťou," uviedol vo večernom nedeľnom rádiožurnále Vajda.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Kto je chlap a kto uplakaná ženská?

Najväčší republikový rival hráčov z hlavného mesta HC Košice taktiež v minulej sezóne hokejistov zamestnával. Samozrejme, ani v metropole východu to nie je ružové, ak sa k tomu pripočíta aj sponzor U.S.Steel, ktorý má rovnako obrovské straty. Prezident Košíc Július Lang: "Budeme rokovať s Vládou o tom, že keď nám zaplatia 80% zo mzdy hráčov, tak všetko im bude vyplatené," ubezpečil.

Pozrite si aj

VIDEO Stalo sa: Do hokeja musela zasiahnuť Generálna prokuratúra

V rozsiahlom dialógu dostal slovo aj riaditeľ HK Poprad Ľudovít Jurínyi. "Nová sezóna je v nedohľadne. V Poprade musíme čakať, pokiaľ celý krízový stav v štáte neskončí. Na základe toho potom budeme vedieť podpisovať zmluvy, ako aj aktualizovať stav sponzorov. Možno to bude v menšom objeme, ale budeme robiť všetko pre to, aby sa sezóna rozbehla," povedal v rádiožurnále RTVS Jurínyi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články