Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zvolen hlási obrovské zmeny: Odídu prakticky všetci hráči, novým generálnym manažérom sa stala legenda klubu

ZVOLEN - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Ladislav Čierny sa stal generálnym manažérom tipsportligového HKM Zvolen. Do funkcie sa presunul po tom, čo pôsobil v predstavenstve klubu. Informovala o tom oficiálna stránka HKM Zvolen.
Zdroj: 33438
Zdieľajte:

"Už vlani som si veľmi prial obsadiť post generálneho manažéra. Aj som vedel kým, ale nepresvedčil som ho. Som rodený Zvolenčan a takého som chcel aj do funkcie generálneho manažéra. Laco bude v novej sezóne, len čo bude možné otvoriť štadión, na svojej pozícii pracovať na dennej báze," uviedol prezident HKM Zvolen Dušan Mráz.

Prečítajte si aj

NHL má zlé správy, Bettman naznačil možnosti

„Niekoľko rokov som už klubu pomáhal pri skladbe kádra, hoci možno v menšej miere. Teraz to bude iné, bude toho viac a čaká ma nová skúsenosť. Nebol som predtým úplne rozhodnutý, venoval som sa aj iným veciam, najmä podnikaniu. Napokon ma prehovorili a povedal som, že do toho pôjdem," poznamenal Čierny pre klubovú stránku.

Bývalý reprezentant si uvedomuje, že do novej funkcie vstupuje v mimoriadne náročnej situácii. „Je veľa otáznikov ohľadom začiatku ďalšej sezóny, financií a sponzorov. Komunikujeme s hráčmi, no teraz je veľmi zložité niekoho podpísať. Nevieme, ako sa situácia ďalej vyvinie. Je to niečo nové, s čím sa ešte nikto doteraz nestretol."

Prečítajte si aj

Martinský obranca mení dres, bude hrať už za svoj šiesty francúzsky klub

Čierny bude káder budovať s cieľom zostaviť tím, ktorý by bojoval o najvyššie priečky. "Ambícia hrať o najvyššie priečky sa nemení a všetko tomu podriadime. Určitú víziu sme si už stanovili a začali sme komunikovať s hráčmi. Zvolen bude mať vždy najvyššie ciele. Momentálne je to o tom, či sa sezóna vôbec začne. Aj akcionári sú zatiaľ zdržanliví a nikto nechce bezhlavo podpisovať hráčov, pokiaľ nevieme, čo sa ďalej bude diať. Je to náročné," uviedol Čierny.

Podľa neho by malo dôjsť k zásadným zmenám v kádri. „Máme záujem len o veľmi malú časť tímu z uplynulej sezóny. Momentálne neviem povedať presné číslo, je to však maximálne 5-6 hráčov. Čo sa týka nového tímu, máme záujem primárne o zvolenských a slovenských hráčov. Treba však povedať aj to, že trh s kvalitnými slovenskými hráčmi je obmedzený. Určite sa teda budeme obzerať aj po legionároch, no chceli by sme, aby to už bolo v menšej miere. Vylúčiť však nemôžem ani to, že legionársky limit naplníme. Mužstvo ale chceme zložiť prevažne zo Slovákov, a neupustíme ani od filozofie zapracovávania našich nádejných mladíkov," konštatoval Čierny.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček čaká na ponuky z KHL či Švajčiarska: Jednu konkrétnu ale dostal z českej Extraligy
Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články