Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Neplnoletí mladíci, ktorým by v sezóne 2020/21 mohla patriť Tipsport liga

BRATISLAVA - Keď začne sezóna 2020/21, nebudú mať ešte ani osemnásť rokov. Minimálne do niekoľkých úvodných stretnutí nastúpia s košíkom na prilbe. Aj tak sa ale môžu postarať o veľký rozruch v prípravách súperových trénerov na zápas.
Zdroj: 32344
Zdieľajte:

Adrián Zubák

Narodil sa presne na Štedrý deň, tento rok oslávi 18. narodeniny. HC ´05 iClinic Banská Bystrica mu dal šancu počas už skončeného ročníka 2019/20 na devätnásť zápasov v Tipsport lige. Síce nebodoval, ale zaujal dobrým korčuľovaním či prehľadom v hre. Skúsenosti zbieral aj v Leviciach. Mladý rodák z Brezna si dokonca na seba okrem reprezentačného dresu do 18 rokov obliekol aj ten, ktorý patrí mužstvu U20.

Šimon Nemec

Najmladší pravidelne hrajúci hokejista v najvyššej slovenskej súťaži počas sezóny 2019/20 odohral dvanásť zápasov, získal tri body. Podobne ako Zubák, tak aj iba 16-ročný Liptovskomikulášan disponuje veľmi dobrou technikou aj korčuľovaním. Tiež mal patriť k oporám na aprílových MS U18 B-kategórie. V rozhovore pre náš web Nemec povedal, že v budúcom ročníku si chce získať stabilné miesto v zostave "Corgoňov".

Prečítajte si aj

Namiesto šampionátu konzolové hry, v budúcej sezóne by chcel Šimon Nemec stabilné miesto v zostave Nitry

Filip Mešár

3. januára tohto roku oslávil svoje 16. narodeniny. Na konte už má debut za áčko HK Poprad, avšak nebolo to v Tipsport lige. Nastúpil v prípravnom stretnutí na Tatranskom pohári. V juniorskom tíme "kamzíkov", ktorý sa pred zrušením ligy dostal po roku znova do finále, bol veľkou oporou. Celkovo skončil na štvrtom mieste bodovania ligy (15+35). Dostali sa pred neho len traja hráči, ktorí sú starší o štyri alebo päť rokov. Každopádne, Filip Mešár počas sezóny 2020/21 zažije debut za áčko Popradu. Musí.

Alex Šotek

Ďalší krátko 16-ročný útočník Popradu. Na niekoľko zápasov by sa tiež mohol pozrieť do áčka v Tipsport lige, ale bude to mať určite náročné. V sezóne 2019/20 získal v juniorskej lige 36 bodov, čo ho zaradilo na 24. miesto produktivity súťaže, čo je tiež veľmi dobré hodnotenie, nakoľko Šotek sa narodil v roku 2004. Všetci hráči pred ním, okrem Mešára, sú o tri až päť rokov starší.

Maroš Jedlička

Osemnáste narodeniny oslávi v novembri. Svoj krst v Tipsport lige už mohol mať za sebou, no zmaril ho koronavírus. Prezradil to už bývalý tréner HKM Zvolen - Andrej Podkonický, ktorý ho chcel nasadiť do stretnutia nadstavby. Deň pred ním sa liga ukončila. Jedlička je útočník, ktorý v juniorskej lige nazbieral 34 kanadských bodov za 9 gólov a 25 asistencií. V kádri Zvolena bol najproduktívnejším.

Kevin Jendroľ

Mládež v HC ´05 Banská Bystrica má pre klub veľký význam. Aj keď sa to možno navonok v návale internetových komentárov či prvého pohľadu na kanadské opory nemusí zdať, je to tak. Svedčí o tom aj zapojenie mladého Zubáka do áčka, šancu pod Danom Cemanom ale dostali aj ďalší hráči, ktorí majú 21 rokov alebo menej. Svedčia o tom mená ako Matej Gajan, Adam Žiak, Félix Petrinec, Miloš Fafrák, Jakub Lopejský či Dominik Sojka, ktorého zranenie obralo možno aj o MSJ.

Každopádne, poďme k Jendroľovi. Osemnáste narodeniny bude mať na začiatku septembra. Zhruba v tom období, ale niekoľko dní neskôr, by mohol za ideálnych okolností začať nový ročník, takže prípadný debut medzi seniormi by bol pekný darček. "Barani" by podľa doterajších informácií mali hrať v Brezne, čo sa dotkne aj finančnej stránky klubu. Z tohto pohľadu je mládež kľúčová. Jendroľ v ročníku 2019/20 patril medzi opory v juniorke, kde získal 26 bodov.

Oliver Stümpel

Ak aspoň z polovice zdedil talent po otcovi, bude hviezdou minimálne Tipsport ligy. 16-ročný center by mohol znova vrátiť slávne meno medzi najväčšie osobnosti slovenského hokeja v rámci aktívnych hokejistov. Vyrastá doma v Nitre, ale počas sezóny 2019/20 pôsobil tiež v projekte U18 hrajúcom Extraligu juniorov. Čo ale zaujalo najviac bolo to, že s otcom si spoločne zahral za HK MŠK Indian Žiar nad Hronom v 2. lige, kde nastúpil dvakrát a strelil jeden gól.

Michal Kapičák

Rodák z Dolného Kubína je obrancom Košíc, kde prišiel pred sezónou 2019/20 z Liptovského Mikuláša. Štyri zápasy absolvoval za tím do 18 rokov, väčšinu sezóny však strávil v juniorskej súťaži. Dokopy v nej odohral 46 stretnutí, tie si rozdelil medzi Košice a projekt U18. Síce nestrelil žiadny gól, no platný je hlavne smerom dozadu. O kvalitách a zodpovednosti hovorí aj to, že za celý rok bol vylúčený jeden jediný raz, čo je na obrancu priamo neskutočné.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články