Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kris Versteeg a jeho neúspešný slovenský príbeh

NITRA - Eufória, fanfáry, nadšenie, oslava jeho príchodu. Mal byť spasiteľom Nitry, impulzom k úspešnému play-off. Nič z toho sa ale nestalo.
Zdroj: 33230
Zdieľajte:

Kris Versteeg aj kvôli udalostiam, ktoré nemohol ovplyvniť, na Slovensku neuspel. O jeho príchode do Nitry sa hovorilo už v závere sezóny 2018/19, príbeh s Omskom je veľmi dobre známy. Ruský veľkoklub, v ktorom mal zmluvu, ho nechcel pustiť. Kanaďan preto sám chcel zaplatiť vysokú čiastku, aby sa vykúpil, no nepodarilo sa to.

Ročník 2019/20 potom odštartoval v AHL, kde sa stal kapitánom Rockfordu, farmy Chicaga. Dal si poslednú šancu dostať sa do NHL. Keď však cítil, že sa to podľa všetkého nepodarí, tak sa rozhodol ísť za bratom Mitchom do Nitry.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 7 najväčších komét sezóny 2019/20 v Tipsport lige

"Sme dohodnutí, že keď pocíti, že nie je šanca na profiligu, tak by počas sezóny, zrejme okolo Vianoc, prišiel do Nitry. Buď teda NHL, alebo príde k nám,” uviedol pre v auguste generálny manažér Nitry Tomáš Chrenko.

Tento scenár sa naplnil už v novembri. V polovici jedenásteho mesiaca v roku skončil v AHL a následne sa prakticky okamžite poberal na Slovensko. Konkrétne 20. novembra HK Nitra oznámil, že Kris Versteeg sa stal hráčom "Corgoňov". O ďalších päť dní mal tlačovú konferenciu na privítanie. Malá nitrianska presska bola preplnená novinármi.

"Hovorili sme o možnosti príchodu už skôr. Je to pre mňa vzrušujúce. Som nadšený, že tu môžem byť, pretože som s bratom nehral veľmi dlho. Hovoril mi o skvelých fanúšikoch a krásnom meste. Bude to moja posledná sezóna v kariére, preto by som rád vyhral titul. Momentálne som nastavený tak, že po sezóne skončím," uviedol vtedy Kris Versteeg, ktorý svoj význam posilniť Nitru stále pripisoval možnosti hrať po boku mladšieho brata Mitcha.

"Je možné, že zmením názor. V hokeji to môžu priniesť výhry. Pre mňa je najdôležitejšie, že budem spoločne s bratom v jednom tíme. Ak budeme aj v jednej formácii, bude to o to lepšie, ale na tom až tak nezáleží," pokračoval.

"Očakávam od seba, že budem rozdielový hráč. V každej lige. Tlak určite bude, ale ja si ho nepripúšťam. Je asi pravda, že budem jeden z najlepších zahraničných hráčov v histórii súťaže, ale každý deň mám rovnaké nastavenie. Nebol som dlhšie na ľade, ale pravdepodobne v piatok by som mal hrať. Hovoril som o tom s trénermi," naznačoval.

V ten deň pobavil aj generálny manažér Nitry Tomáš Chrenko, ktorého sme sa pýtali, aké bude Versteeg musieť platiť príchodné: "Je bohatý, tak dúfam, že chalani z neho niečo za príchodné vytiahnu," výrazne sa rozosmial 42-ročný bývalý hokejista, ktorý doplnil: "Možno, že to neprinesie nič prevratné a možno to mužstvo nakopne úplne. Ja verím, že to bude tá druhá možnosť."

Prečítajte si aj

Versteeg bude hrať za symbolickú odmenu: Chrenko dúfa, že hráči z neho vytiahnu za príchodné čo najviac peňazí

Kris Versteeg debutoval v Tipsport lige 29. novembra v stretnutí proti Zvolenu, ktoré Nitra vyhrala 4:2. Sám k tomu prispel jednou asistenciou: "Prvé striedania boli z mojej strany vyslovene zlé," priznal Versteeg. "Dlho som nehral, ale dúfam, že keď sa dostanem do tempa, tak budem hrať lepšie," uznal vtedy.

Na ďalší duel nastúpil hneď o dva dni, lenže na ten zápas nebude spomínať rád. Nielen, že Nitra prehrala proti MAC Budapešť, no Versteeg si zranil lakeť, čo ho vyradilo prakticky až do Vianoc. To znamenalo, že za Nitru tak skoro nenastúpi, pretože pri príchode sa dohodol, že ho klub uvoľní na Spengler Cup. Ten štartoval 26. decembra, dovtedy sa 33-ročný útočník stihol dať dokopy.

Na najstaršom turnaji sveta tak mohol hrať, bol oporou Kanady na ceste k historickému šestnástemu triumfu v Davose. Prispel k nemu tromi gólmi a dvomi asistenciami. Nanešťastie si zlomil kostičku v chodidle, čo ho znova vyradilo z hry. Pôvodne na mesiac, ako avizoval klub. Následný termín jeho návratu sa určil na 11. február proti Michalovciam, no ani ten sa nepodarilo naplniť.

Kris Versteeg medzitým odišiel domov, kde sa liečil a popri tom robil televízneho experta v kanadskom Sportsnete. Neskôr priznal, že takáto práca by ho po ukončení kariéry bavila. Bohužiaľ, vynechal aj All-Stars víkend v Trenčíne. Niekoľkokrát sa vyjadril, že ročník 2019/20 bude jeho posledným. V kariére už nechce pokračovať. Od skončenia sezóny ale oficiálne ešte nepotvrdil nič.

Každopádne, Versteeg sa ešte na jeden zápas do Tipsport ligy vrátil. Na Slovensko prišiel zo zámoria 1. marca. Opätovne sa postavil na ľad 3. marca v Budapešti. Aj tentokrát ťahala Nitra proti MAC za kratší koniec a prehrala 3:4, no stretnutie mohlo ísť pokojne do predĺženia. Práve Kris Versteeg mal totiž v úplnom závere pred sebou prázdnu bránku, lenže Bence Bálisz vytiahol geniálny zákrok, možno zákrok sezóny 2019/20 a dvojnásobnému víťazovi Stanley Cupu s Chicagom premiérový gól na Slovensku zmaril.

Začiatkom marca sa ešte nevedelo, že Tipsport liga, podobne ako ostatné ligy, bude kvôli koronavírusu ukončená. Šancu pridať ďalšie štarty zmarilo Versteegovi pretrvávajúce zranenie: "Tá noha jednoducho bolí," povedal pre klubový web Miroslav Kováčik.

Rodák z Lethbridge tak na Slovensku napísal krátky a smutný príbeh lemovaný zraneniami a nepriazňou osudu. Nitriansky spasiteľ tak zlyhal. Vinu ale na sebe nemá nik. Takéto udalosti sa dali ťažko predpovedať a ešte ťažšie ovplyvniť. Mimochodom, Tipsport liga je jediná profesionálna súťaž, v ktorej Kris Versteeg hral a nestrelil gól. Nepodarilo sa mu to však ani na MS do 18 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články