Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čierny chce udržať Zvolen medzi špičkou Tipsport ligy, v otázke začiatku prípravy je veľký optimista

ZVOLEN - Nový generálny manažér HKM Zvolen - Ladislav Čierny, má svoju víziu fungovania klubu v sezóne 2020/21. Všetko však záleží aj na financiách a hlavne na tom, kedy sa ročník vôbec začne.
MetaTitle: SR Hokej extraliga 44 Martin Zvolen.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V novej funkcii je iba niekoľko dní, ponuku dostal už ale poriadne dávno: "Dušan Mráz a sponzori ma presviedčali už tri roky. Chceli, aby som túto funkciu zobral. Váhal som teda veľmi dlho. Tento mesiac sme sa dohodli a proste som to zobral. Toto obdobie je síce také, aké je, idem do ťažšej sezóny, ale nejako sa s tým popasujeme," povedal Čierny.

Prečítajte si aj

VIDEO Kris Versteeg a jeho neúspešný slovenský príbeh

V týchto neľahkých časoch sa všetky športové kluby na Slovensku snažia získať každý cent na fungovanie v novom ročníku. Inak tomu nie je ani pod Pustým hradom. Aj preto je ťažko hovoriť, ako to bude vo Zvolene vyzerať.

"Bude to veľmi ťažké. Či už so zmluvami alebo s debatami s hráčmi. Zmluvy budeme musieť prispôsobovať tomu, kedy sa začne sezóna a či budú peniaze. Necháme tomu nejaký čas," hovorí na margo skladania tímu, čo bude jeho hlavnou úlohou.

"Chceme, aby v kádri bolo viacej zvolenských odchovancov, následne slovenských hráčov a aj legionárov, ale nie v takom počte ako tomu bolo. Bez legionárov sa hrať o špicu nebude dať," uvedomuje si majster sveta z roku 2002.

Ciele v sezóne 2020/21 má HKM definované už teraz: "Ja si myslím, že sme v posledných rokoch robili všetko pre to, aby sme hrali špičku v lige. Chceme hrať o špicu aj ďalej," odhodlane konštatuje Čierny, ktorý verí, že spoločná príprava na sezónu začne 1. augusta, čo je momentálne poriadne optimistické vyjadrenie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články