Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako sa darí legionárom, ktorí v minulej sezóne hviezdili v Tipsport lige?

BRATISLAVA - Ako sa darí legionárom, ktorí sa v minulej sezóne zapísali do povedomia fanúšikov v Tipsport lige, ale nový ročník už začali inde?
Zdroj: 24881
Zdieľajte:

Najproduktívnejší hráč Tipsport ligy 2017/18 si podmaňuje Švajčiarsko. Tim Coffman odohral za druholigový HC La Chaux de Fonds doposiaľ tridsať stretnutí, získal v nich až 45 bodov (19+26), je druhým najproduktívnejším hráčom ligy, pričom mu klub ešte na jeseň pôvodne ročnú zmluvu predĺžil až do konca sezóny 2020/21. Jeho tím je na prvom mieste NLB.

Prečítajte si aj

Slováci na MSJ končia, jasná záležitosť Rusov

Do tejto súťaže zamieril aj Cason Hohmann a to z HC ´05 iClinic Banská Bystrica po zisku titulu. Aj druhý Američan si ide svoje. Strelil síce len deväť gólov, no prihral na ďalších 33 a je na treťom mieste kanadského bodovania. Viac asistencií má len prvý Philip-Michaël Devos a to 36. Jeho Olten je na treťom mieste so ziskom 57 bodov, na prvý celok stráca šesť bodov a má o dva zápasy menej.

Nick Ross ukončil sezónu 2017/18 na začiatku play-off pre ťažké zranenie. Nový ročník začal v rakúskom Innsbrucku, kde už tri roky hrával. V 34 stretnutiach strelil šesť gólov, pridal 21 asistencií, čo z neho robí tretieho najproduktívnejšieho obrancu EBEL, no nazbieral až mínus jedenásť bodov v štatistike +/-. Desiate miesto klubu ale výhrou nie je.

Prečítajte si aj

Varga má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, ostáva na Slovensku

Za druholigový nemecký Deggendorfer SC nastupuje Josh Brittain. Kanaďan je spoluhráčom napríklad aj Jasona Bacashihuu, lenže ich tímu sa nedarí, je až na poslednom mieste. Brittain pritom v 33 dueloch nazbieral dvadsať bodov (9+11).

Do ECHL sa vrátil ex-Košican David Pacan. Kanaďan má v Brampton Beast priemer takmer bodu na stretnutie. Práve z tohto klubu na Slovensko prichádzal. So ziskom 31 bodov (16+15) sa zmestil do prvej dvadsiatky bodovania ligy.

Obranca Blake Kessel sa z Košíc tiež vrátil do ECHL. V tejto sezóne ale odohral len jedno stretnutie, strelil v ňom gól, za Jacksonville IceMen, do ktorého prišiel až v druhý októbrový deň. V polovici spomínaného mesiaca ho klub zaradil na listinu zranených hráčov, ktorú zatiaľ neopustil.

Guillaume Gélinas mal byť v majstrovskom tíme nový Maione, no sklamal. Získal len šestnásť bodov a pribrzdili ho aj zranenia. Asi aj Belfast Giants od neho čakal viac, ako jeden gól a desať prihrávok v 23 stretnutiach EIHL. Ďalší ex-Bystričan je Steven Delisle, toho prekvapivo získala Sparta Praha. Napriek veľkej konkurencii odohral už 30 duelov (2+2). Mužstvo sa ale trápi a je v tabuľke desiate.

Prečítajte si aj

Hodgson chce strieľať góly, chváli priateľských ľudí v Detve

Rob Flick po príchode do Zvolena nepresvedčil podľa predstáv, nemecký druholigový Eispiraten Crimmitschau si ho ale nevie vynachváliť. V 33 zápasoch získal až 34 bodov (22+12). Jeho bývalý kolega a kanadský krajan Drew MacIntyre má v Ázijskej lige dobré brankárske čísla, Nippon Paper Cranes je na druhej priečke.

Mathieu Corbeil pôsobil na Slovensku od roku 2015, titul ale nezískal v Banskej Bystrici, Martine a ani v Poprade. Vybral sa teda do Medveščaku Záhreb, kde ešte na jeseň skončil kvôli finančným problémom. Aktuálne hráva Alpskú ligu za rakúsky EHC Lustenau.

Majstrovskí "barani" mali v minulej sezóne česko-fínsku brankársku dvojicu. Teemu Lassila mal dobrý štart do sezóny, potom stratil formu a prenechal miesto jednotky. Aktuálne je oporou Znojma v EBEL-ke, ktoré je deviate. Jan Lukáš dostal ponuku od rodného Olomouca, ktorú nešlo odmietnuť. Práve on bol fantastický v play-off. Doma vytvoril dvojičku s Branislavom Konrádom, lenže deväťkrát nastúpil už aj v rámci hosťovania za druholigový AZ Havířov.

Matt Hackett sa lúčil s Detvou konfliktom s majiteľom Róbertom Ľuptákom, pričom klubu pomohol udržať sa v súťaži. Jeho príchod totálne zmenil silu tímu. Kanaďan bol v bráne úžasný, to na ňom videlo aj Buffalo Sabres, keď ho bralo do NHL. Ako 28-ročný ešte mohol pokračovať na dobrej úrovni napríklad v Európe, lenže vybral si Rosetown Red Wings v amatérskej ACHW.

Prečítajte si aj

Ako vyzeral rok 2018 pre trénerov a hráčov z Tipsport ligy?

Na Slovensko prišiel André Deveaux s vizitkou bitkára, ktorý si zahral za slávne Toronto Maple Leafs v NHL, ale zároveň nad ním visel otáznik, keďže 34-ročný hokejista z Freeportu na Bahamách odohral za dve aj kus sezóny iba desať stretnutí. Rok pauzoval, potom chvíľu nastupoval za Spartu Praha a Sheffield Steelers. Naozaj sa ukázalo, že Deveaux a kondička nie sú najlepší priatelia, avšak tréner Oremus vymyslel skvelý spôsob, ako ho využívať v roli trinásteho útočníka. Zaujímavý bol hlavne ťah stavať ho na presilovky pred bránu, kvôli jeho veľkej postave. Skúsený krídelník sa každopádne stal miláčikom fanúšikov Dukly, ktorej prispel k postupu do finále. Na Slovensku strelil jeden gól a pridal 134 trestných minút. Odohral 34 stretnutí. V aktuálnej sezóne nastúpil jedenásťkrát (2+10).

Justin Kovacs bol po debute v Nitre kritizovaný trénerom Stavjaňom, neskôr ale začal získavať body pravidelne. Nazbieral ich vrátane play-off pätnásť. Aktuálnu sezónu začal v anglickom tíme Nottingham Panthers, kde za 37 stretnutí strelil desať gólov a na dvadsaťšesť prihral.

Troy Milam prišiel pred play-off pozrieť brata do Nitry, dlho sa nezdržal. Odohral dvadsať stretnutí, jeho "Corgoni" vypadli s Banskou Bystricou, a tak sa vrátil do Ázijskej súťaže, odkiaľ prišiel. Gangwon High 1 mu znova ponúkol kontrakt aj s áčkom na hrudi. Ako obranca nazbieral v 27 dueloch slušných 17 bodov.

Prečítajte si aj

Hudec spomína na MSJ 1999: Cestovali sme s malou dušičkou, nakoniec z toho bol veľký úspech

Na záver šikovný, no svojský útočník Anthony Luciani. Je verejným tajomstvom, že v Nitre končil kvôli svojej problematickej povahe, aj keď sa mu výborne darilo, o čom svedčí sedemnásť bodov v dvadsiatich stretnutiach. Ročník dohral za nemecký Bayreuth Tigers (34+23), momentálne je tretím najproduktívnejším hráčom Znojma v EBEL-ke (13+21).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články