Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci na MSJ končia, jasná záležitosť Rusov

VANCOUVER - Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrťfinále na juniorských MS vo Vancouveri s Ruskom 3:8 a s turnajom sa rozlúčili. Zverenci trénera Ernesta Bokroša tak na turnaji obsadili konečné 8. miesto.
Zdroj: 30600
Zdieľajte:

Slovenská "dvadsiatka" vypadla na MS rovnako ako vlani vo štvrťfinále, keď nestačila na Švédov. Rusi si v semifinále zmerajú sily s výberom USA, v druhom súboji sa stretne Fínsko so Švajčiarskom.

Prečítajte si aj

Obrovské prekvapenia na MSJ: Domáca Kanada šokujúco končí vo štvrťfinále, Švajčiarsko vyradilo Švédsko

Za najlepšieho hráča v zápase na slovenskej strane vyhlásili obrancu Michala Ivana. Medzi trojicu najlepších hráčov SR na turnaji sa dostali brankár Samuel Hlavaj spolu s obrancom Martinom Fehérvárym a útočníkom Adamom Liškom.

MS hráčov do 20 rokov, štvrťfinále:

Slovensko - Rusko 3:8 (0:4, 0:3, 3:1)

Góly: 44. Fehérváry (Ivan, Pospíšil), 59. Roman (Ivan, Fehérváry), 60. Ivan (Fehérváry, Liška) - 6. Denisenko (Samorukov, Kravcov), 7. Starkov (Kovalenko, Romanov), 8. Alexejev (Šen, Starkov), 11. Šaškov (Romanov, Podkolzin), 32. Kostin (Denisenko, Olšanskij), 39. Kostin (Slepec, Alexejev), 40. Slepec (Galimov, Muranov), 53. Morozov (Šaškov, Olšanskij). Rozhodcovia: Sidorenko (Biel.), Ingram – Chaput, Harrington (všetci Kan.), vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 11.317 divákov.

Prečítajte si aj

MSJ: Kazachstan vstúpil do bojov o záchranu lepšie, tesne zdolal Dánsko

Slovensko: Hlavaj (8. Sklenár) – Ivan, Fehérváry, Korenčík, Žiak, Dlugoš, Demo, Golian – Liška, Roman, Hrehorčák – Pospíšil, Ružička, Krivošík – Kelemen, Kollár, Fafrák – Regenda, Baláž, Kukuča

Rusko: Kočetkov – Iľja Morozov, Žuravljov, Romanov, Samorukov, Olšanskij, Alexejev, Rubinčik – Slepec, Galimov, Muranov – Kostin, Kravcov, Denisenko – Starkov, Šen, Kovalenko – Marčenko, Šaškov, Ivan Morozov – Podkolzin

Prvú šancu v zápase mali Slováci, konkrétne Kukuča, tomu sa však nepodarilo prekonať Kočetkova. Po opatrnejšom úvode však Rusi v rozmedzí od 6. do 8. minúty strelili tri góly. Ruskí útočníci sa presadili po dôraze pred bránkou, pričom využili aj svoje individuálne zručnosti. Hlavaja nahradil v bránke Sklenár, ten však tiež už v 11. minúte ťahal puk zo svojej siete. Slováci mohli odpovedať po šanciach Ružičku a Romana, ale ruský brankár podržal svoj tím. V závere tretiny zachránila Sklenára žŕdka po strele Slepca.

Prečítajte si aj

Ovečkin vynechá Zápas hviezd: Rozhodol sa sám, dostal trest

V úvode druhej tretine mali zverenci Ernesta Bokroša k dispozícii presilovú hru, ale takmer v nej inkasovali po akcii Šena. V 27. minúte však Rusi opäť zatlačili Slovákov, Kostin dosiahol gól po dorážke, ale po porade s videorozhodcom ho arbitri neuznali pre faul na brankára Sklenára. V individuálnom prieniku vzápätí neuspel Pospíšil a neskôr na druhej strane Kostin tentokrát už bez pochýb strelil piaty gól zbornej. Ruský kapitán strelil v závere druhého dejstva presilovke aj svoj druhý gól a hneď po ňom Slepec zvýšil už na hrozivých 7:0.

Na začiatku druhej tretiny mohli Slováci znížiť veľký náskok súpera v presilovej hre, Krivošík a Pospíšil však vo svojich príležitostiach neuspeli. Pri hre 4 na 4 ale do protiútoku vyrazili Ivan s Fehérvárym a kapitán SR prekonal Kočetkova. Rusi však odpovedali gólovou akciou Morozova, ktorý zvýšil na 8:1. Záver patril Slovákom. Najskôr sa krásnou strelou presadil Miloš Roman a bodku za duelom i účasťou na MS dal Michal Ivan.

Prečítajte si aj

Betker vniesol do Detvy nový vietor, vždy chcel pôsobiť v Európe

Hlas po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Ernest Bokroš, tréner SR: "V prvom rade musím povedať, že nás táto prehra i výsledok veľmi mrzia. Dva dni sme sa na štvrťfinále pripravovali, žiaľ, začiatok zápasu sme nezachytili. Z prvých šiestich striel sme dostali tri góly, z prvých desiatich štyri. Musím ale priznať, že sme v obrannom pásme po defenzívnej stránke trochu zlyhali, a to veľmi poznačilo jednak chlapcov, tak i našu hru počas celého zápasu. Myslím si, že to poznamenalo aj celkový výkon viacerých hráčov, vinou čoho sme neboli schopní dať kontaktný gól. Druhá tretina sa skončila 0:3, čo už bolo pre nás všetkých veľmi deprimujúce. Stále sme však nabádali chlapcov, aby sme hrali za seba a aspoň poslednú tretinu sme vyhrali 3:1."

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články