Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Varga má po odchode z Banskej Bystrice nový klub, ostáva na Slovensku

BRATISLAVA - Róbert Varga sa po odchode z HC ´05 iClinic Banská Bystrica presunul do MHK 32 Liptovský Mikuláš.
Zdroj: 30229
Zdieľajte:

23-ročný hokejista sa s predchádzajúcim zamestnávateľom dohodol na rozviazaní zmluvy tesne pred koncom roku 2019.

Prečítajte si aj

Pardubice ukončili spoluprácu s Wishartom a Treilleom, prišli Eklund a Ihnačák

"Môjmu príchodu do Mikuláša predchádzalo rozviazanie zmluvy s Bystricou. Môj príchod na Liptov sme okrajovo riešili už cez leto, vtedy som sa ale rozhodol, ako som sa rozhodol. Teraz na to už nemyslím. Kontaktoval som trénera Tomka, ktorý mi povedal, že ma rád prijme v šatni, a že mám prísť. Poznám sa aj s Jurajom Halajom, ktorý ma trénoval v Martine. Verím, že dostanem dostatok priestoru na ľade, a že pomôžem mužstvu v napredovaní a v dosahovaní víťazstiev."

V šatni som našiel super kolektív, aj dnes, po mojom príchode bolo v šatni veselo, čo ma teší. Poznám sa s Alexom Tamášim, Mišom Uhríkom či Samom Feretom, takže mám tu aj pár osobných známych. Ako som však povedal, vidno, že ide o rodinný klub a všetci chlapci v šatni sú milí a podporujú sa navzájom. To je v kolektíve veľmi dôležité.

Prečítajte si aj

Prestrelka v Prahe: Sparta padla gólom z poslednej minúty

Sviatky som trávil doma, v Bratislave. Následne som sa presunul sem na Liptov a hlásil sa na úvodnom novoročnom tréningu. Privítalo ma nádherné počasie, takéto moc v Bratislave nemáme. Okolie zimáku a aj mesto vyzerajú pekne, takže aj to mimohokejové prostredie je nádherné. Verím teda, že zapadnem aj ja do tejto super atmosféry a budem podávať kvalitné výkony," povedal Varga pre oficiálny web klubu.

V tejto sezóne stihol pôsobiť v Banskej Bystrici. V 37 zápasoch si pripísal 9 bodov (3+6) a +4 body. Na trestnej lavici si odsedel 42 trestných minút. Vo svojej doterajšej kariére hral v mládežníckych kategóriách okrem Ružinova i v Trnave a vo Fínsku. Medzi seniormi odohral dve sezóny za Martin a minulú sezónu strávil v Nových Zámkoch. V roku 2013 reprezentoval Slovensko na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: MHK 32 Liptovský Mikuláš

Diskusia

Podobné články