Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Tento hokej bol reklamou, taký play-off zápas, tvrdil manažér hostí

POPRAD - Hokejisti Popradu dokázali zvíťaziť v treťom zápase za sebou a v priebežnej tabuľke sa posunuli na šieste miesto. V 41. kole Tipos extraligy uspeli doma nad Spišskou Novou Vsou po výsledku 5:3.
Zdroj: 44493
Zdieľajte:

"Derby zápas, kde sú vybičované emócie. My sme museli, pretože chceme skončiť do 6. miesta a Spišská je v pohode, čo sa týka umiestnenia v prvej šestke. Mohli hrať uvoľnenejšie a všeobecne sa im darí na popradskom ľade, čo dnes predviedli. V niektorých fázach sme mali problémy s rýchlosťou a prácou pri mantineloch. Myslím si však, že celkovo, aj keď sme si to skomplikovali za stavu 3:1, sa prejavila šťastena, ktorá sa nám v tomto zápase z hľadiska morálky tohto mužstva obrátila čelom a dotiahli sme to do víťazného konca," povedal domáci tréner Peter Mikula.

Prečítajte si aj

VIDEO Zaplatí tisíce a odsedí si vymeraný trest. Erik Černák doplatil na faul lakťom

Spišiaci sa síce už po 76 sekundách dostali do vedenia, ale potom dostali tri góly a dlho to vyzeralo na víťazstvo Popradu. V tretej tretine však dali počas oslabenia dva góly a boli blízko k bodom. Rozhodla však rovnaká početná výhoda, keď sa presadil Patrik Svitana. "Hralo sa klasické derby v skvelej atmosfére. Zápas mal vysoké tempo a bol to taký play-off duel, v ktorom rozhodovali detaily. V presilovkách boli lepší, keď dali dva góly," uviedol Dalibor Bortňák, ktorý vyrovnal na 3:3: "Mrzí nás to, pretože sme dali dva góly v oslabení a vyrovnali na 3:3. Mali sme to potom už ubrániť. Oni to tam hodili do bránkoviska na betón a my sme si to sami vrazili do bránky. Musíme dať hlavy hore, pretože sme odohrali dobrý zápas. Potrebujem si teraz oddýchnuť a pripraviť sa na nedeľu."

Prečítajte si aj

VIDEO Pohovor na Slovane mal zmysel. Pardavý si želá jednu vec

Hosťujúci manažér klubu Richard Rapáč uznal lepší vstup Popradu do zápasu, no podľa neho bola Spišská Nová Ves lepšia v hre 5 na 5: "Mali sme viacero čistých šancí a dostali sme do zápasu dvoma gólmi v oslabení. Škoda, že sme potom neubránili tú presilovku, ale tento hokej bol reklamou, taký play-off zápas, ľudia si ho užili a my musíme pokračovať ďalej. V nedeľu nás čaká opäť dôležitý duel."

Prečítajte si aj

Kapitáni a strelci ostávajú vo svojich kádroch. Bývalé opory Slovana s novými zmluvami

V drese Popradu strelil premiérový gól útočník Rastislav Špirko, ktorý v prvej tretine vyrovnal na 1:1. "Prvá tretina nebola podľa našich predstáv, ale udržali sme vyrovnaný stav a oťukali sa. Vedeli sme, že keď budeme aktívni v útočnom pásme, tak si vytvoríme šance a keď ich premeníme, budeme úspešní. Napriek tomu gólu, ktorý sme dostali na 3:3 som veril, že získame tri body," skonštatoval 38-ročný center druhej formácie domáceho mužstva.

Prečítajte si aj

2110 divákov odchádzalo nahnevaných. Osemnástka si v čase obeda poradila s adeptom na extraligu!
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články