Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Šéf Prešova si nerobí ťažkú hlavu zo straty partnera, nepáči sa mu iná vec

PREŠOV - Rodený Detvan Róbert Ľupták v lete minulého roka nechal domáci klub a odišiel za lepšími podmienkami do metropoly Šariša, kde sa tri roky nič nedialo.
Zdroj: 41306
Zdieľajte:

Ľupták sa dostal do časovej tiesne. Vstup do prešovského hokeja bol schválený v druhej polovici júna a štadión nemal svoje zázemie. Partia ľudí okolo neho sa pustila do práce a všetko si vybudovala. Premiérové účinkovanie Prešova v extralige dopadlo pod jeho vlajkou obstojne.

Prečítajte si aj

Nitra nezačala prípravu na svojom ľade, azyl našla o pár kilometrov ďalej

"Myslím si, že terajší káder je pripravený tak, ako sme chceli. Opäť budeme posúvať k mužom mladých chalanov a zrejme budeme mať jeden z najmladších tímov v súťaži. Ešte riešime dvoch hráčov. Ide o Prešovčana a Trenčana. Máme o jedného legionára naviac. A to kvôli tomu, že sa dosť neštandardne mesiac a pol pred štartom ligy rozhodlo o zrušení baráže. Takéto rozhodnutie by malo prísť rok pred sezónou. Na druhej strane je dobré, že máme osem cudzincov. Môžeme ich rotovať, alebo reagovať na zranenia," uviedol dlhoročný slovenský funkcionár, známy svojou búrlivou povahou, no zároveň zanietenosťou pre najrýchlejšiu kolektívnu hru.

Prečítajte si aj

Byrokracia nepustila na tréning HK Poprad dvoch útočníkov

Šarišania najmä od januára až do záveru marca viac-menej len dúfali v pozitívne výsledky. Prehry naskakovali ako na bežiacom páse. Tímu sa však podarilo vyhnúť jedenástemu miestu, ktoré zaručovalo ukončenie ročníka, a takisto i poslednej priečke. Baráž teda hral Liptovský Mikuláš a Bokrošovi zverenci sa predrali do kvalifikačnej skupiny o play-off. Tam úplne hladko vyradili Spišskú Novú Ves. Štvrťfinále už bolo z úplne iného súdka a Slovan si nedal v sérii zobrať ani jeden bod. Zaslúžene išiel ďalej. "V Detve som kráčal po kanadskej ceste. Naposledy sme mali zloženie hráčov dosť pomiešané. Rozhodol som sa, že sa vrátim späť. Akurát sme si nechali Nikitu Bespalova, ktorý nás držal nad vodou," naráža šéf Prešova na odchody Ljalku, Michnáča, či Vasa a doplnil, ako sa mu podarilo uzavrieť novú dohodu s mimoriadne skúseným brankárom z Moskvy.

Prečítajte si aj

VIDEO Libor Hudáček sa na tri roky upísal špičkovému európskemu klubu

"Urobil to hlavne kvôli dcére, ktorá tu chodí do školy a venuje sa krasokorčuľovaniu. Povedal by som, že to bola vzájomná dohoda, a preto pokračuje v našich farbách. Druhý brankár je Rabčan z Humenného, ktorému chceme dať viac príležitostí, ako to bolo v prípade Romana Petríka," vysvetlil zotrvanie ostrieľaného Rusa a predstavil tiež brankársky tandem.

Prečítajte si aj

Náhoda so Spilarom zmenila Tyborovi pôsobisko, posila z Česka čaká na SR občianstvo

Prebudenie hokeja pri Toryse neostalo bez povšimnutia. Do názvu klubu sa zapísala firma GROTTO, ktorá je známa po celom Slovensku výrobou bagiet a sendvičov. Dokonca si aj fanúšikovia často spríjemňovali pozeranie zápasov s touto pochúťkou v ruke. Tomu je však koniec. Prešov je v hľadaní novej značky. Kto to bude, to si hlava Koňarov necháva pre seba. "Odstúpenie partnera nám nesťaží prípravu. Vôbec si nerobím z toho ťažkú hlavu. Aktuálne riešime niečo iné," odpovedal.

Prečítajte si aj

Švajčiarsky tím získal do ofenzívy veľkú hviezdu, ktorá žiarila aj v Trenčíne

9. augusta začínajú presunuté zimné majstrovstvá sveta juniorov v Edmontone. V slovenskej výprave majú východniari dvojnásobné zastúpenie - obrancov Denisa Bakalu a Dávida Nátneho. "Je to dobrá reklama pre náš klub. Už som hovoril, že chceme stavať mladých hráčov, ale musia na to mať. Pri terajšej kvalite i konkurencii to nie je ľahké," uvedomuje si každoročné stúpanie úrovne slovenskej extraligy Ľupták. Žreb okrúhlej tridsiatej sezóny stále nie je k dispozícii. V našich končinách je to už akýsi zaužívaný fakt. Zatiaľ je jasné a odklepnuté, že sa prvé kolo odohrá v piatok 16. septembra. VV SZĽH na štyri roky zrušil baráže vo všetkých ligách. Prvoligové kluby sa z toho pochopiteľne tešia, tímom z elity to skrížilo pripravené plány, ako napríklad výchova nádejných hokejistov.

Prečítajte si aj

APHK pobúrilo rozhodnutie VV SZĽH o zrušení baráže: Kováčik v reakcii spomenul dvoch pánov

"Nehnevám sa na to, že to zrušili. Malo to však byť komunikované všetkými klubmi. Aj SZĽH by mal viesť komunikáciu. Ráno mali rokovanie so zástupcami klubov, na ktorom som chýbal a poobede sa dozvieme, že posledný vypadáva," ozrejmil Ľupták. Prešovčania si viac sľubujú v druhej extraligovej epizóde. "Je tu 60% nových hokejistov. Sú očakávania od zahraničných mužov, no už musia zabrať aj slovenské mená. Nie sú to už mladí chalani ako Sýkora, Tomáš Klíma, Frederik Fekiač alebo Jendroľ. Čakám účasť v play-off a následne sa uvidí," prezradil na koniec debaty métu Prešovčanov Róbert Ľupták, ktorej by sa rád dočkal.

Prečítajte si aj

Humennému sa vracia silná ofenzívna persona a prichádza mladík z Michaloviec
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články