Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Byrokracia nepustila na tréning HK Poprad dvoch útočníkov

POPRAD - Hokejisti HK Poprad odštartovali v pondelok spoločnú prípravu na ľade. Na prvom tréningu bolo 28 hráčov, chýbali ešte nové posily Kazach Arťom Lichotnikov a Američan Andrew Yogan, ktorý získal so Slovanom v minulej sezóne majstrovský titul. Popradčania absolvujú pred štartom nového ročníka Tipos extraligy 10 prípravných zápasov a odohrajú už tradične aj domáci Tatranský pohár.
Zdroj: 42922
Zdieľajte:

"Kamzíci" nastúpia v predsúťažnom období v špeciálnej sade dresov. Hráčov A-tímu doplnili aj nádejní juniori, ktorí zabojujú o miesto v prvom mužstve. Pre byrokratické zdržania sa do Popradu ešte nestihli dostať Lichotnikov a Yogan, ktorých príchod sa očakáva budúci týždeň.

Prečítajte si aj

Náhoda so Spilarom zmenila Tyborovi pôsobisko, posila z Česka čaká na SR občianstvo

"Prvý tréning bol hlavne o zoznámení sa s ľadom, aj keď niektorí chlapci naň chodili aj počas letnej prípravy. Sme takmer kompletní, chýbajú nám iba dvaja hráči, ktorých zdržali administratívne záležitosti. Postupne sa budeme chystať na prípravné zápasy, Tatranský pohár a na ligu. Príprava bude na suchu aj na ľade. Chceme veľa korčuľovať a venovať sa práci s pukom, pretože som zástanca toho, že hráči musia puk ovládať v plnej rýchlosti, pod tlakom a aj v únave. Tomu sa budú venovať naše cvičenia, nech hráči vedia správne riešiť herné situácie," povedal tréner Popradčanov Martin Hrnčár pre oficiálnu webstránku klubu.

Prečítajte si aj

VIDEO Libor Hudáček sa na tri roky upísal špičkovému európskemu klubu

Oproti minulej sezóne prišlo k výraznej obmene kádra. Z majstrovského Slovana prišli brankár Anthony Peters a útočník Yogan. Ďalšími legionármi sú ofenzívni hráči Kazach Lichotnikov a Nór Markus Söberg. Päticu dopĺňa fínsky bek Olli Vainio z fínskej ligy. Lídrami tímu bude dvojica kapitán Patrik Svitana a Dávid Skokan. Najviac sa zmenila obrana, keď prišli z iných extraligových tímov Jakub Meliško, Oldrich Kotvan a dres "kamzíkov" si oblečie aj Tomáš Bokroš, ktorý absolvoval letnú prípravu v Trenčíne: "Prvý tréning na ľade v Poprade bol zahrievací, začiatky sú ťažké, nebol som na ľade štyri mesiace. Čaká nás poriadna zaberačka, nielen v posilňovni, ale aj na ľade, kde budeme tráviť viac času, ako v sezóne."

Prečítajte si aj

Švajčiarsky tím získal do ofenzívy veľkú hviezdu, ktorá žiarila aj v Trenčíne

Súpiska HK Poprad na prvom tréningu:

Brankári: Anthony Peters, Štefan Valluš, Matej Hurčík.

Obrancovia: Tomáš Bokroš, Jakub Meliško, Adam Drgoň, Daniel Brejčák, Olli Vainio, Oldrich Kotvan, Maroš Mešár, Boris Brincko, Martin Šeliga.

Prečítajte si aj

Havířov angažoval zvučného hráča s bohatou slovenskou minulosťou

Útočníci: Patrik Svitana, Dávid Skokan, Adrián Valigura, Patrik Sokoli, Lukáš Paukovček, Peter Kundrik, Markus Söberg, Miloš Bubela, Samuel Petráš, Matej Paločko, Samuel Mlynarovič, Andrej Kukuča, Adam Jevoš, Štefan Dlugoš, Michal Stanček, Markus Suchý.

Prečítajte si aj

APHK pobúrilo rozhodnutie VV SZĽH o zrušení baráže: Kováčik v reakcii spomenul dvoch pánov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články