Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jurínyi: Keď uspejem, počítam so Šatanom na poste GM reprezentácie a verím, že to prijme

POPRAD - Ľudovít Jurinyi vo štvrtok 10. marca 2022 symbolicky v priestoroch (hokejovej) Základnej školy s materskou školou v Spišskej Sobote ohlásil svoj zámer kandidovať na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja. Na stretnutie s novinármi si toto miesto vybral nie len preto, že práve tu sa začínal jeho hokejový život, ale aj preto, že vo svojej práci považuje podporu mládeže pre zručnosť a lásku k hokeju za významnú a vníma ju ako jeden zo základných pilierov v slovenskom hokeji.
Zdroj: 41997
Zdieľajte:

Svoju kandidatúru prijal ako mandát predstaviteľov hokejového hnutia, ktoré je nespokojné s dianím v slovenskom hokeji a na hokejovom zväze.

Prečítajte si aj

Prekvapujúca informácia z extraligového klubu HK Dukla Trenčín

Významná časť hokejového hnutia je dnes rovnako ako ja nespokojná. Kolegovia však majú obavy sa verejne vyjadriť, keďže v našom hnutí to nie je dnes prípustné. A aj toto, je jedna z vecí, ktorú chcem zmeniť – každý má mať právo vyjadriť svoj názor," uviedol v úvode tlačovej konferencie Ľudovít Jurínyi, prečo sa rozhodol kandidovať a čo chce zmeniť a dodal, že počas svojich návštev klubov si vytvoril "jasný obraz vnímania dnešnej reality a viem jasne povedať, že túžime po zmene, po tom ako to robiť inak lepšie a profesionálnejšie."

Prečítajte si aj

Po Prešove nepresvedčil v Británii, no uchytil sa v Škótsku

V ďalšej časti svojho vystúpenia, predstavil Ľudovít Jurínyi svoj program, s ktorým sa uchádza o priazeň delegátov Kongresu SZĽH. Uviedol ho sloganom svojej kampane: „Môj tím ste vy všetci", ktorý je doplnený logotypom troch hokejok, znázorňujúcich tri Svätoplukove prúty. Túto symboliku spojil so svojim úprimným odhodlaním spojiť hokejové hnutie do jedného tímu, ktorý je motivovaný pohnúť sa z miesta smerom k efektivite a výkonom.

Prečítajte si aj

Reakcia klubov Tipos extraligy na vyjadrenia v hokejovom hnutí: Nepáčia sa im slová Hrubého, Mráza i Šatana

V skratke predstavil svoju programovú ponuku, ktorá je v celom svojom profile zverejnená aj na webovej adrese www.ludovitjurinyi.sk Základnou filozofiou jeho programu je odhodlanie zachovať to čo funguje a zmeniť to, čo je potrebné zmeniť. „S týmto presvedčením a odhodlaním kandidujem na prezidenta SZĽH“. Povedal prítomným novinárom Ľudovít Jurínyi. Súčasťou tohto zámeru bude aj zapojenie šikovných a vzdelaných ľudí do života zväzu, pretože, ako povedal „Viem, že ich máme dostatok."

Prečítajte si aj

Šatana chce vymeniť extraligový funkcionár: SZĽH jeho kandidatúru ešte neeviduje

Pri bode, o novom tíme vo zväze, ako aj pri bode reprezentácie Slovenska deklaroval Ľudovít Jurínyi zásadné stanovisko vo forme výzvy súčasnému prezidentovi SZĽH: „Miroslav Šatan môže byť tiež môj tím. V prípade úspechu s ním počítam ako s generálnym manažérom nášho reprezentačného „A“ tímu. Tento post zastáva aj dnes a toto je presne poloha a miesto, ktoré mu najlepšie sedí. Je to priestor, ktorý dokonale ovláda. Verím, že pre dobro Slovenského hokeja túto moju ponuku Miro Šatan prijme," povedal pred novinármi Ľudovít Jurínyi.

Prečítajte si aj

Hovorka: Sme extraligové mužstvo a extraligoví hráči, víťaz prvej ligy nesmie dostať šancu

V závere svojho príhovoru označil kandidatúru na post prezidenta SZĽH za misiu. "Je to misia, ktorá je postavená na úprimnej snahe, ale zároveň aj reálnej potrebe vrátiť do slovenského hokeja jeho skutočnú identitu a morálne hodnoty. Mojim programom je verejná ponuka návratu takých vzťahov v našej hokejovej rodine, aby správne fungovalo všetko, čo fungovať má. Aby sme sebe samým, ale aj celému hokejovému svetu ukázali, že spolu sme jeden hokejový tím."

Prečítajte si aj

Slovan oživil myšlienku odísť z domácej ligy: Nechce však ísť medzi absolútnu špičku Európy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: HK Poprad/tlačová správa

Diskusia

Podobné články