Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hovorka: Sme extraligové mužstvo a extraligoví hráči, víťaz prvej ligy nesmie dostať šancu

ZVOLEN - Hokejisti Liptovského Mikuláša po tesnej utorňajšej prehre na ľade majstrovského Zvolena skončia v Tipos extralige na poslednej priečke a zahrajú si baráž s prvým celkom SHL o účasť v najvyššej súťaži. V uplynulých šiestich zápasoch však predvádzali so súpermi dobrú hru, zaznamenali tesné prehry alebo tesné výhry. Potvrdili to aj v spomínanom stretnutí pod Pustým hradom.
Zdroj: 41722
Zdieľajte:

„Od druhej tretiny predviedlo mužstvo ukážkový výkon a prístup. Za čo sme chlapcom poďakovali. Platilo však staré známe klišé, že hokej sa hrá na góly. Súper dal o jeden viac, tým pádom zvíťazil,“ hodnotil prehru 2:3 z pohľadu Liptákov asistent trénera Ján Šimko, pričom k výkonom svojich zverencov z posledných duelov poznamenal: „Nie sú zlé. S dobrými výkonmi prišiel v posledných zápasoch aj zisk nejakých bodov, bohužiaľ to nestačilo na predposlednú priečku. Ostatné zápasy aj vrátane tohto, okrem prvej tretiny, môžeme hodnotiť pozitívne. Je našou úlohou podržať formu čo najdlhšie a pripraviť sa na to, čo nás čaká a neminie.“

Prečítajte si aj

NHL: Tatar naštartoval New Jersey k obratu, trafil sa aj Ružička, Ovečkin dobehol Jágra

Na ľade Zvolena v tretej tretine vyrovnal na priebežných 2:2 skúsený útočník Liptovského Mikuláša Marek Hovorka. Aj on vysoko hodnotil na pozápasovom brífingu dobrú formu tímu: „Je pravda, že takýmto štýlom hráme už päť – šesť zápasov, dá sa povedať, že sme v nich lepším mužstvom. Napríklad aj v Trenčíne to bolo z našej strany dobré, ale chýbajú nám lepšie závery zápasov a lepšia koncovka. Tých šancí sme mali neúrekom, no treba ich premieňať.“

Prečítajte si aj

NHL odstrihla Rusov v ďalšom smere: Doplatiť na to môžu samotné kluby

Mikulášania dve kolá pred koncom extraligy už nemajú žiadnu šancu posunúť sa na predposlednú priečku, ktorá by im zaručila definitívnu záchranu. Musia tak myslieť na barážové stretnutia s víťazom súťaže o stupeň nižšej. „Máme to v hlavách, klamal by som, kebyže poviem nie. Musíme jednoducho dokázať, že sme extraligové mužstvo, extraligoví hráči a na ľade to musí byť vidieť. Nemôžeme dať potenciálnemu súperovi z nižšej ligy žiadnu šancu. Sú v našom tíme chalani, ktorí chcú. Nevidieť na niekom, že by to flákal. Každý hrá o svoje meno, aj o svoju budúcnosť. Vždy je o čo hrať, nikdy neviete, kto sa na vás pozerá, ľudia sa na vás tiež pozerajú. Je teda dôležitá aj herná forma, ale pýtame sa, koľko bude pred tou barážou pauza pre posledný tím extraligy, teda pre nás? Asi štyridsať dní?

Pozrite si aj

VIDEO Ľad Spartaka Moskva sa zmenil na ring: Rozhodcovia nevedeli, čo skôr

Je to teda kontraproduktívne. Víťaz prvej ligy bude rozbehnutý, my budeme iba natrénovaní. Nič nenahradí ako zápas samotný. My môžeme vypilovať hokej na tréningu koľko len chceme, ale len samotný zápas nám ukáže to, čo vyžaduje samotný hokej. Bude to dosť aj o hlavách, ale sme skúsení chalani, čo sme aj niečo preskákali, takže verím, že to zvládneme,“ prízvukuje 37-ročný Marek Hovorka s reprezentačnými skúsenosťami.

Prečítajte si aj

VIDEO Klub HC Nové Zámky dostal za pravdu, odniesol si to videorozhodca z Popradu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články