Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 18 smeruje na silno obsadený turnaj do Švajčiarska: Hráči majú ďalšiu šancu dostať sa na domáce MS

ZUCHWIL - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov sa v závere roka predstavia na silne obsadenom Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile, kde ich čakajú zápasy s domácim výberom, Českom, Fínskom a Nemeckom. Pre nominovaných hráčov bude podujatie ďalšou šancou zaujať reprezentačných trénerov a zabojovať o miestenky na budúcoročné majstrovstvá sveta.
Zdroj: 40242
Zdieľajte:

Slovenská "osemnástka" mala v priebehu minulého týždňa pôvodne štartovať na Turnaji štyroch krajín v Nórsku. Tamojšie covidové opatrenia však vystavili medzinárodným zápasom stopku a tak si SR 18 v náhradnom programe trikrát zmerala sily s rovesníkmi z Maďarska. Tých zdolala 4:2, 2:1 a 3:0.

Prečítajte si aj

Libor Hudáček opäť posilní HC Slovan, dvaja útočníci majú nové zmluvy

"Zrušený turnaj v Nórsku bol pre nás zlou správou, pretože každá medzinárodná konfrontácia by chlapcom dala veľa skúseností. Ale som rád, že sa nám podarilo promptne vybaviť tri zápasy v Maďarsku. Vo všetkých sme navyše boli úspešní. Niekto by mohol namietať, či súper bol adekvátny. Ale ja si myslím, že aj také zápasy sú dobré. Odohrali sme ich kvalitne a dali sme priestor novým hráčom, ktorých sme mali pred majstrovstvami sveta možnosť vidieť v rôznych zápasových situáciách," uviedol pre hockeyslovakia.sk dočasný tréner SR 18 Roman Sýkora.

Prečítajte si aj

Obranca Zvolena nemal záujem biť sa s Bystričanmi: Šetrím si zuby na Vianoce. Výhonský vyjadril rešpekt Kotvanovi

Tesne po Štedrom dni čaká jeho zverencov náročnejšia skúška, turnaj v Zuchwile bude kvalitatívne na oveľa vyššej úrovni. Mladí Slováci odohrajú štyri zápasy v priebehu piatich dní. "Som za túto príležitosť rád. Zostavu sme obmenili. Hráči do sedemnásť rokov absolvovali kvalitný turnaj v Piešťanoch. Teraz sme viacerých z nich nominovali do osemnástky. Verím, že sa pobijú o miesto. Je to totiž predposledná akcia pred majstrovstvami sveta," poznamenal Sýkora, ktorý pri "osemnástke" zaskakuje za trénera Ivana Feneša. Ten je momentálne so slovenskou "dvadsiatkou" v Kanade, kde ju čaká účinkovanie na juniorskom svetovom šampionáte. "Nominácia bola tvorená za účasti kmeňových trénerov reprezentačnej osemnástky – Ivana Feneša, Borisa Žabku a Tibora Tartaľa. Na turnaj ideme skromne, s malou dušičkou. Budú to náročné zápasy."

Prečítajte si aj

Napätie v Kanade stúpa, slovenský benjamínok sa sťažuje na ľad

Hráči SR 18 sa zídu v sobotu 25. decembra, celý deň sa budú presúvať do dejiska turnaja. V nedeľu 26. decembra je na programe dopoludňajší tréning a večer prvý zápas proti domácemu tímu. Deň na to je tréningový deň a následne odohrajú tri zápasy v priebehu troch dní.

Prečítajte si aj

MS U20 v Kanade: Organizátori urobili rázne rozhodnutie s okamžitou platnosťou

Nominácia SR 18 na Turnaj piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile /zdroj: SZĽH/:

Hráči podľa klubov: Roman Kukumberg (HC SLOVAN Bratislava), Tomáš Pobežal (MŠK Púchov), Leo Eperješi, Patrik Jurčák (obaja HC Košice), Ondrej Molnár (HK Nitra), Juraj Pekarčík (MMHK Nitra), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Matej Tomas (HK ŠKP Poprad), Sebastián Nahalka (HK ŠKP Poprad/HK Levice), Adam Gajan (MHKM Skalica), Samuel Honzek, Jakub Chromiak, Jakub Kopecký, Jakub Križan (všetci HK Dukla Trenčín), Tadeáš Milan Jobek (HK Trnava), Filip Čulík (HKM Zvolen), Adam Cedzo, Boris Žabka (obaja HC Oceláři Třinec, ČR), Patrik Gabriel (SaiPa, Fín.), Samuel Sisík (SaiPa/Ketterä, Fín.), Alex Čajkovič, Daniel Alexander Jenčko (obaja Malmö Redhawks, Švéd.), Ján Korec (Northwood School, USA), Marián Moško (Selects Academy 18U, USA)

Prečítajte si aj

Peter Čerešňák neprestúpi do najlepšej európskej ligy. Ruský veľkoklub si to rozmyslel

Realizačný tím:

manažér - Branislav Varga, tréner - Roman Sýkora, asistent trénera - Rastislav Paľov, tréner brankárov - Peter Kosa, lekár - Michal Hošala, maséri - Dušan Čulka, Štefan Sýkora

Program SR 18 na Turnaji piatich krajín vo švajčiarskom Zuchwile:

NEDEĽA 26. DECEMBRA
19.30 Slovensko – Švajčiarsko

UTOROK 28. DECEMBRA
15.00 Česko – Slovensko

STREDA 29. DECEMBRA
18.30 Slovensko – Fínsko

ŠTVRTOK 30. DECEMBRA
15.00 Nemecko – Slovensko

Pozrite si aj

VIDEO Poprad sa teší z nového člena: Chceli ho získať už pred sezónou
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články