Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikuláš zvíťazil v Spišskej Novej Vsi, Zuzin poslal Nové Zámky na dno tabuľky

BRATISLAVA - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v piatkovom zápase 20. kola Tipos extraligy nad HC ‘05 Banská Bystrica 3:1. Naplno bodovali už v treťom stretnutí za sebou a držia si druhú priečku v tabuľke o dva body za Slovanom. Bystričania naopak prehrali už v piatom stretnutí v sérii.
Zdroj: 41224
Zdieľajte:

HK Dukla Ingema Michalovce - HC ‘05 Banská Bystrica 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 7. Mašlonka (Buc, Kukuča), 23. Stripai (Regenda, Suja), 40. Buc (Bokroš) - 26. Bubela (Ďatelinka). Rozhodovali: Smrek, Štefik - Janiga, Bogdaň, vylúčení: 8:9 na 2 min, navyše Regenda a Macejko - Mistele a Boldižár po 5 min+DKZ za pästný súboj, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Pozrite si aj

VIDEO Obdivuhodná forma Petra Cehlárika: Na ľade Novosibirsku parádne skóroval a je kráľom strelcov

Michalovce: Williams – Bokroš, Macejko, Mudrák, Gajdoš, Mihalik, Stripai – Erkinjuntti, Cameranesi, Keränen – Faith, Suja, Regenda - Žitný, Galamboš, Mráz – Mašlonka, Buc, Kukuča – Chalupa

Banská Bystrica: Gajan – Cardwell, Boldižár, Španko, Ďatelinka, Lopejský - Fossier, Ihnačák, Ščerbak – Vašaš, Bubela, Mistele – Jendroľ, Tamáši, Galbavý - Gabor, Kabáč

Zemplínčania potvrdili aktuálne lepšiu výkonnosť výsledkovo i herne. Skóre mohol v 5. min otvoriť Suja, no trafil konštrukciu bránky. O minútu však už domáci vyšachovali obranu hostí a Mašlonka zblízka bekhendom otvoril skóre.

Prečítajte si aj

Rumunské mužstvo podpísalo zmluvu s ostrieľaným reprezentantom

Do dvojgólového vedenia sa Michalovce dostali dve minúty po zmene strán pri hre štyroch na štyroch. Pri rýchlom presune do útoku Regenda prihral do ideálnej pozície Stripaiovi a ten nezaváhal. Hostia sa však vrátili do zápasu, presilovku využil strelou od modrej Bubela. Bystričania dostali tvrdú ranu v podobe tretieho gólu od Michaloviec šesť sekúnd pred koncom druhej tretiny. Po úspešnom vhadzovaní vystrelil od modrej Bokroš, Gajan puk vyrazil, no našiel si ho Buc a dopravil ho do siete.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa hostia ešte snažili niečo urobiť s výsledkom, no Ščerbak i Fossier narazili na brankára Williamsa. Dve minúty pred koncom skúsili dlhú power play bez brankára, no tú zhatilo vylúčenie Tamášiho.

Prečítajte si aj

V Taliansku s okamžitou platnosťou skončil bývalý Kanaďan z Bystrice. Bez práce dlho neostal

Hokejisti MHK 32 Liptovský Mikuláš vyhrali v piatkovom zápase 20. kola Tipos extraligy na ľade HK Spišská Nová Ves 4:3 po predĺžení. O víťazstve hostí rozhodol v 64. minúte v presilovke skúsený Martin Kriška.

HK Spišská Nová Ves - MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 pp (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1)

Góly: 26. Štrauch (Kuru, Rapáč), 36. Atwal (Petgrave, Rapáč,), 39. Štrauch (Kuru, Atwal) - 15. Uhrík (Haluška, Ventelä), 23. Obdržálek (Hovorka), 34. Petráš (Jurík, Ventelä), 64. Kriška (Hovorka). Rozhodovali: Novák, Krajčik – Šoltés, Knižka, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Spišská Nová Ves: Surák - Atwal, Petgrave, Romaňák, Beaudry, Česánek, Ordzovenský, Malina - Štrauch, Salituro, Giľak – Nieminen, Kuru, Rapáč – Vrábeľ, Tyczynskí, Ščurko – Tomala, Vartovník, Hamráček

Prečítajte si aj

Vyhlásenie piatich najväčších národných športových zväzov: Odmietame návrat k poslednej dočasnej verzii COVID semaforu!

Liptovský Mikuláš: Vošvrda - Vartinen, Ventelä, Saliji, Mezovský, Nemec, Ilenčík, Šepelev, Kurali – Obdržálek, Hovorka, Kriška - Jurík, Petráš, Paločko - Uhrík, Walega, Haluška - Dunčko, Kalousek, Feherpataky

V prvej tretine sa hral vyrovnaný hokej, oba tímy vychádzali zo zabezpečenej obrany. V 15. minúte domáca obrana zaváhala, v rozohrávke vo vlastnej tretine stratila puk, čo využil Uhrík a otvoril skóre zápasu.

V úvode druhej časti sa Spišiaci snažili vyrovnať, znova po zlej rozohrávke na útočnej modrej však stratili puk a hostia zvýšili svoj náskok zásluhou Obdržálka. V 24. minúte fauloval Šepelev a domáci Štrauch v presilovke znížil na 1:2. Domáci mali miernu prevahu, rýchle protiútoky hostí však boli nebezpečné. Jeden z nich v 34. minúte zúžitkoval Petráš. Domáci tlačili ďalej a v 36. min po vydarenej akcii prvej formácie Atwal znížil na 2:3. V závere tretiny hrali oba tímy so štyrmi hráčmi a Štrauch svojím druhým gólom v zápase vyrovnal na 3:3.

Prečítajte si aj

Žiar nad Hronom získal talentovaného Nitrana, Javorčík: Poznám jeho kvality

Tretiu dvadsaťminútovku herne ovládli domáci hráči, Liptáci sa zamerali najmä na bránenie. Tretina nepriniesla veľa vzruchu a skončila sa bez gólov. V predĺžení putoval na trestnú lavicu domáci Štrauch a hostia jeho vylúčenie potrestali, víťazný gól strelil v 64. minúte Kriška.

Hokejisti HKM Zvolen zdolali v piatkovom súboji 20. kola Tipos extraligy HC Nové Zámky 3:2, hoci na konci druhej tretiny prehrávali 0:2. Dosiahli štvrté domáce víťazstvo za sebou a v tabuľke zostávajú na tretej priečke, Nové Zámky figurujú na poslednej 12. priečke.

Prečítajte si aj

Kanonier Haščák sa zaradil k dvojici majstrov sveta

HKM Zvolen - HC Nové Zámky 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Góly: 37. Marcinek (Hain, Kotvan), 48. Roy (Krieger), 49. Zuzin – 33. Hatala (Mišiak, Bull), 35. Langkow (Klempa, Bull). Rozhodovali: T. Orolin, Fridrich – M. Orolin, Kacej, vylúčení na 2 min: 6:6 na 2 min, navyše 28. Števuliak (N. Zámky) 5 min + DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, zmeny: Zvolen od 28. bez Diakova.

Zvolen: Rahm – Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Hraško, Kubka, S. Barcík – Jedlička, J. Mikúš, Zuzin – Pierog, Krieger, Leskinen – Saracino, J. Mikúš, Stupka – Török, Marcinek, Csányi – Chlepčok

N. Zámky: Bakala – Bull, Hatala, Holenda, Fereta, Michal Roman, Ligas – Jackson, J. Šiška, Mišiak – Klempa, Langkow, Števuliak – Ondrušek, Fetkovič, T. Varga – Kurbatov, Ferényi, F. Tóth – od 34. min Hrabčák

Pozrite si aj

VIDEO Jurčo dal o sebe vedieť bravúrnou gólovou prihrávkou: Dokonale zmiatol protivníka

Zvolenčania hneď v úvode stretnutia hrali presilovku, no počas nej mohli inkasovať, keď z dobrej pozície vystrelil Šiška, ale Rahm bol pozorný. Vyložená šanca sa domácim naskytla až v deviatej minúte. Pierog dokorčuľoval nahodený puk, z uhla aj vystrelil, Bakala iba vyrazil puk pred seba a Krieger mohol vsietiť úvodný gól. O minútu neskôr sa Stupka ocitol pred brankárom hostí, ktorý ho vychytal špičkou korčule. Stupka mal potom i ďalšiu šancu po prihrávke Mikúša, zakončil zblízka bekhendom, Bakala opäť podržal svoj tím. V závere tretiny Nové Zámky nevyužili presilovku, takže do šatní išli oba tímy za bezgólového stavu.

V strednej časti úradujúci majster opäť nezužitkoval presilovku. Mal viac z hry, vytváral si príležitosti, ale góly nestrieľal. Nedokázal skórovať ani počas päťminútovej početnej výhody, keď sa predčasne porúčal pod sprchy Števuliak po tvrdom zákroku na Diakova. Toho musel na ľade ratovať lekár. Najväčšiu možnosť mal v 29. minúte do tretice Stupka, ktorý znovu nenašiel recept na Bakalu. Na opačnej strane ušiel v oslabení Ondrušek, z kruhu však trafil Rahma. Akonáhle boli Zámčania piati, nečakane udreli. Hatala sa dostal k puku pri mantineli a z núdze ho nahodil na bránku, kde si Rahm nepostrážil priestor pri žŕdke a inkasoval z veľkého uhla – 0:1. A to nebolo všetko, pretože hostia hrali v 35. minúte presilovku a využili ju po šiestich sekundách. Išlo o dobre zahraný signál po vyhratom buly, ujala sa parádna strela Langkowa z vrchnej časti kruhu – 0:2. Zvolenčania sa z týchto gólov otriasli vďaka štvrtej formácii. Hain od modrej poslal puk pred bránku, kde ho úspešne tečoval pod hornú žŕdku Marcinek a znížil na 1:2.

Prečítajte si aj

SZĽH prerušuje chod súťaží s výnimkou profesionálnych líg, kluby žiada o pozastavenie tréningového procesu

V úvode tretej tretiny išiel domáci Zuzin sám na bránku súpera, ale skvelý zákrok predviedol Bakala. Vyrovnať sa pokúšal i aktívny Stupka, pekne si potiahol puk, vystrelil z pravého kruhu, avšak zaúradovala lapačka brankára HC. Hostia mohli kontrovať v jednom z brejkov, no Langkow si zle prebral puk od Klempu a premárnil šancu. Domácim sa potom naskytla presilovka piatich proti trom a využili ju. Presadil sa Roy z osi ihriska spoza kruhov, keď mal Bakala zakrytý výhľad – 2:2. Následne hrali Zámky o štyroch a znovu inkasovali. Zuzin sa preštrikoval pred bránku, natlačil sa do nej a nekompromisne zakončil. Z 0:2 tak bolo 3:2. Zvolenčania dostali krídla a mali ďalšie možnosti, tie nevyužili Jedlička a Pierog. Po faule Marcineka sa ´býkom´ naskytla presilovka a v nej mal veľkú šancu Ondrušek, dostal sa za obranu HKM, no stroskotal na Rahmovi. Novozámčania však mali po ďalšom faule súpera opäť možnosť presilovej hry, v nej Klempa netrafil puk pred odkrytou bránkou. V závere hostia odvolali brankára, hrali v šestici, no vyrovnať sa im nepodarilo.

Prečítajte si aj

Extraligový hokej sa rozširuje na novú TV stanicu: Rozhodne sa, ktorý zápas ju otvorí
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články