Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Jurčo sa tešil z vysokej výhry, Tatar prehral, Jaroš si nezahral

NEW YORK - Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL na ľade Los Angeles Kings 6:2 a pripísali si štvrtý triumf v sérii. Slovenský útočník Tomáš Jurčo odohral za hostí 14:19 minúty a zaznamenal štyri strely na bránku a jeden "hit".
Zdroj: 39209
Zdieľajte:

Max Pacioretty a Tomáš Nosek sa podpísali pod výhru gólom a asistenciou. Mattias Janmark, ktorého Golden Knights získali tesne pred uzávierkou transakcií z Chicaga, si pri debute v novom drese pripísal asistenciu. Brankár Marc-Andre Fleury predviedol 21 úspešných zákrokov a dosiahol 485. víťazstvo v profiligovej kariére. Osamostatnil sa ním v historickej tabuľke na štvrtom mieste, keď sa odpútal od Eda Belfoura. Od tretieho Roberta Luonga (489 výhier) ho delia štyri triumfy. "Zlatí rytieri" zdolali LA v šiestom z ôsmich tohtosezónnych vzájomných duelov. "Kráľom" nestačili ani dva góly Trevora Moora.

Prečítajte si aj

HC´05 Banská Bystrica dementuje vyjadrenia o presune hokeja do Prešova

Štvrté víťazstvo po sebe si pripísali aj hráči Colorada, ktorí sa tešili z výhry na ľade St. Louis 4:3. Premiérovú šancu v bránke Avalanche po pondelkovom trejde zo San Jose dostal Devan Dubnyk a v novom mužstve sa uviedol výborným výkonom korunovaným 31 úspešnými zákrokmi. "Cítil som sa fajn. Trochu mi trvalo, kým som sa rozbehol, v úvode som umožnil súperovi niekoľko dorážok. Samozrejme, prvýkrát som chytal za nový tím a boli to trochu nervy. Postupom času som sa do toho dostal," komentoval svoj debut Dubnyk. Pôvodne mal v zápase štartovať Philipp Grubauer, ale nemeckého brankára musel klub zapísať na covidovú listinu a nebude tak Avalanche k dispozícii minimálne dva týždne. Na triumfe Colorada sa podieľali Mikko Rantanen a J.T. Compher zhodne gólom a asistenciou, domácim nepomohli ani tri body Mikea Hoffmana (2+1). Klub z Denveru si poistil prvú priečku v Západnej divízii, Blues sú štvrtí o bod pred Arizonou, ale oproti Coyotes majú dva zápasy k dobru.

Prečítajte si aj

Tipos extraliga v Prešove naberá reálne kontúry: Vznik memoranda a známy názov klubu

Calgary si poradilo s domácim Montrealom 4:1 a vybojovalo tretí triumf za sebou. Švédsky brankár Jacob Markström sa zaskvel 26 úspešnými zákrokmi, kapitán hostí Mark Giordano prispel k víťazstvu gólom a asistenciou. Flames znížili v tabuľke Severnej divízie odstup za štvrtým Montrealom na štyri body, no Canadiens odohrali o tri zápasy menej. "Koncentrovali sme sa na to, ako hrať proti Montrealu, aby sme ho zdolali. Vedeli sme, že tento duel bude dôležitý. Myslím si, že od v prvej tretiny sme na súpera vybehli a hrali skutočne výborne," spokojne konštatoval tréner "plameňov" Darryl Sutter.

Prečítajte si aj

Slovensko na MS v Lotyšsku s nováčikom na lavičke

Slovenský krídelník Tomáš Tatar odohral v drese Canadiens 17:45 minúty a zaznamenal dve strely na bránku, dve zblokované strely a jeden mínusový bod. Posledný tím Západnej divízie Anaheim zvíťazil na ľade San Jose 4:1 a uštedril mu tretiu prehru v sérii. Slovenský zadák Christián Jaroš sa nezmestil do zostavy Sharks, v treťom obrannom páre dostal namiesto neho príležitosť Nicolas Meloche.

Prečítajte si aj

Z kádra SR vypadol Andrej Šťastný, ďalší hráč nepríde na zraz

Minnesota - Arizona 5:2

Ottawa - Winnipeg 2:3

Montreal - Calgary 1:4

St. Louis - Colorado 3:4

Los Angeles - Vegas 2:6

San Jose - Anaheim 1:4

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články