Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tipos extraliga v Prešove naberá reálne kontúry: Vznik memoranda a známy názov klubu

PREŠOV - Mestská rada schválila návrh Memoranda o spolupráci pri zabezpečení hokejovej extraligy v Prešove. Najvyššia hokejová súťaž v SR by sa mohla hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022. Návrh memoranda bude koncom apríla predložený do mestského zastupiteľstva.
Zdroj: 37376
Zdieľajte:

Prešov už pred vyše dvomi dekádami pôsobil v extralige. Jeho vystupovanie medzi elitou bolo naposledy v ročníku 1998/99. Prešovčania sú bez najrýchlejšej kolektívnej hry tri roky. Už dávnejšie prešovskí poslanci prišli s návrhom prinavrátenia najvyššej súťaže do tretieho najväčšieho mesta. Do Prešova by mal zamieriť trojnásobný majster z Banskej Bystrice.

Prečítajte si aj

Miroslav Mosnár: Oslava a podobné slová nechcem počuť, Žilina sériu ešte nezabalila

„Vlani sme úspešne ukončili najzložitejšiu a najrozsiahlejšiu rekonštrukciu zimného štadióna v rámci prvej etapy v jeho vyše 50 ročnej histórii. Teraz nastal čas, aby sa na ľadovú plochu vrátil kvalitný hokej, ktorý do Prešova jednoznačne patrí. Schválenie memoranda o spolupráci v mestskej rade je potvrdením toho, že máme vážny záujem dotiahnuť rokovania so záujemcom z Banskej Bystrice do úspešného konca,“ uviedla pre oficiálnu stránku mesta Prešov primátorka Andrea Turčanová. Názov klubu by mal byť HC Slavia Prešov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: presov.sk

Diskusia

Podobné články