Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ktorých bývalých zámorských hráčov Tipsport ligy sa oplatí sledovať v ich nových pôsobiskách?

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na bývalých hráčov Tipsport ligy zo zámoria, ktorí zo Slovenska po sezóne 2018/19 zamierili do zahraničia. Určite sa ich ale jedným očkom oplatí sledovať.
Zdroj: 30637
Zdieľajte:

Tipsport liga prišla o troch najproduktívnejších kanadských hráčov. Všetci zhodou okolností v minulom ročníku nastupovali za majstrovský tím HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Éric Faille vyhral kanadské bodovanie základnej časti aj celej sezóny, nazbieral až 88 bodov za 29 gólov a 59 asistencií. Po novom hráva za druholigový švajčiarsky tím EHC Kloten, kde už odohral tri prípravné stretnutia, zatiaľ len asistoval.

Prečítajte si aj

Varga je po niekoľkých rokoch späť doma, s Capitals má jediný cieľ

Jeho "dvojička" z elitnej formácie "baranov" si to namierila ku konkurencii. Nováčika NLB zo Sierre posilnil krídelník Guillaume Asselin. Ich konfrontácia vo vzájomných stretnutiach teda bude nesmierne zaujímavá. 26-ročný hokejista získal 67 bodov (33+34). Tipsport liga nebude môcť počítať ani s tretím najproduktívnejším Kanaďanom. Center Brock Higgs prekvapivo zamieril do kórejského tímu Daemyung Killer Whales. V uplynulom ročníku počas základnej časti získal priemerne 1,40 bodu na zápas. Kvôli zraneniam nastúpil do 42 duelov (24+35).

Spod Urpína priamo do KHL zamieril najproduktívnejší bek súťaže Ben Marshall. Šikovný Američan zaknihoval trinásť gólov a 39 asistencií. V Dinamu Riga by mal ďalej napredovať. Odliv zámorských hráčov nastal taktiež z HKM Zvolen. Skúsený bek s dlhoročnou minulosťou v NHL - Mark Fraser, bude hrať nemeckú DEL-ku v tíme Schwenninger Wild Wings.

Prečítajte si aj

Bývalý obranca Nových Zámkov žaluje hviezdu NHL: Chce 8 miliónov dolárov!

Stále bez klubu ostávajú jeho bývalí spoluhráči. Brankár Mackenzie Skapski či útočník Garrett Mitchell. Nové angažmán nemajú Graeme McCormack i Kenney Morrison z Nitry alebo detviansky krídelník Hayden Hodgson. Ten po príchode pod Poľanu nazbieral štrnásť bodov za 21 duelov, v play-off nebodoval ani raz. To bolo podľa všetkého hlavným dôvodom prečo nepokračuje.

O šancu v tíme českého majstra z Třinca bude mať možnosť zabojovať 26-bodový obranca Nových Zámkov Patrick Kudla. Ročník ale začína na farme vo Frýdku-Místku. V prípade dobrých výkonov sa môže posunúť do Extraligy. Justin Buzzeo mal v Poprade priemer takmer bod na stretnutie, nakoniec si po dvoch rokoch zvolil návrat do zámoria a posilnil Toledo Walleye v ECHL.

Prečítajte si aj

K starším hráčom budem patriť určite, smeje sa Stupka. Situácia Žiliny ho mrzí

Šiestich zo siedmich legionárov vymenil DVTK Jegesmedvék Miškolc. Klub argumentuje, že v rozhodujúcich fázach sezóny nepotiahli tím a to je aj pravda. Všetci dokopy nazbieral v predkole play-off proti MAC Budapešť len osem bodov. Kanadský obranca Nick Crawford sa po roku vracia do Dánska, kde už hrával za Esbjerg. Teraz bude nastupovať za Rødovre Mighty Bulls.

Po štyroch rokoch v Tipsport lige odchádza Jamie Milam. Skúsený americký bek je ikonou hlavne pre fanúšikov Nitry, kde strávil tri roky. Raz sa stal najproduktívnejším bekom súťaže a v roku 2016 vystrelil v nájazdoch majstrovský titul. Prekonal vtedy Jasona Bacashihuu v bránke HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Práve táto dvojica sa teraz spolu stretne v AlpsHL v drese tímu Sterzing/Vipiteno.

Prečítajte si aj

Sersen veril vedeniu, Slovan bude ťahákom pre každého súpera: Neviem čím to je

Kanadský center Alexis Loiseau získal v drese maďarského klubu 39 kanadských bodov počas základnej časti, v predkole tri. Blížiaci sa ročník odohrá za anglický Nottingham Panthers. Obranca John Negrin vymenil MAC Budapešť za Manchester Storm.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články