Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

K starším hráčom budem patriť určite, smeje sa Stupka. Situácia Žiliny ho mrzí

ZVOLEN - Ofenzívnym ťahúňom Nových Zámkov by mohol byť Václav Stupka, ktorý sa vrátil do slovenskej Tipsport ligy po roku v britskom tíme Glasgow Clan.
Zdroj: 32205
Zdieľajte:

33-ročný krídelník debutoval na Memoriáli Pavla Zábojníka, kde Novozámčania najskôr prehrali s Klagenfurtom a potom nestačili ani na Tychy: "Nedopadlo to ideálne, ale aspoň nám posledný zápas ukázal čo máme zlepšovať. Musíme sa z toho ponaučiť. Potrebujeme byť lepší v koncovke, za dva zápasy sme dali len jeden gól. Musíme byť efektívnejší a častejšie strieľať. Takisto hra v našom obrannom pásme nebola ideálna," hodnotil Stupka.

Prečítajte si aj

Fantastický zápas pre Duklu Trenčín, účastníkovi českej Extraligy strelila deväť gólov

Z osobného hľadiska to ale také zlé nebolo: "Ja sa cítim ideálne. Teraz je prípravné obdobie, ktoré nás pripravuje na ligu. Na ľade som sa cítil dobre, stále je však čo zlepšovať," usmieval sa. Rozhodnutie prísť na juh Slovenska nebolo ťažké: "Dostal som dobrú ponuku. Vrátil som sa aj z rodinných dôvodov," odôvodnil.

Teší sa na kolektív: "Partia je staronová. S chalanmi sa poznáme. K starším budem patriť určite, k skúsenejším tiež, no cítim sa mlado," smeje sa rodák z Trnavy, ktorý má jasné ciele: "Chcem byť efektívny, aby slúžilo zdravie a aby sme ako tím vyhrávali zápasy."

Prečítajte si aj

Nové Zámky prehrali aj ďalší zápas, nestačili na poľského súpera

Rok v zahraničí však bol skvelý. V britskej EIHL nazbieral počas základnej časti 41 bodov za 17 gólov a 27 asistencií: "Sezóna bola výborná. Bola to iná škola hokeja, viac kanadsko-americká. Aj štýl života sa v pozitívnom slova zmysle líšil. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, ale zahraničie určite nevylučujem. Ak však bude všetko klapať na Slovensku, tak sa budem snažiť ostať tu čo najdlhšie," tvrdí Stupka.

Počas piatich sezón kariéry bol súčasťou MsHK Žilina. Aktuálna situácia v mužstve zo stredného Slovenska ho preto neteší: "Veľmi ma to mrzí. Každá takáto situácia zasahuje do hokeja aj života. Verím však, že klub sa z toho čím skôr pozbiera a bude to len lepšie. Strávil som tam pekné roky. Boli dobré aj zlé, viac však bolo toho dobrého. Je veľká škoda, aby sa takýto klub trápil," dodal Václav Stupka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články