Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Varga je po niekoľkých rokoch späť doma, s Capitals má jediný cieľ

ZVOLEN - Bratislava Capitals má jasné ciele. Postup do Tipsport ligy je jediným variantom, ktorý si vedenie a aj samotní hokejisti pripúšťajú. Inak to nevidí ani 24-ročný útočník Róbert Varga.
Zdroj: 32184
Zdieľajte:

Ten značnú časť minulej sezóny odohral za HC ´05 iClinic Banská Bystrica, pred koncom prestupového obdobia zamieril do Liptovského Mikuláša. Sezónu 2019/20 odohrá v hlavnom meste, kde sa aj narodil. Naposledy tam pôsobil ešte ako 16-ročný v dorasteneckom tíme Ružinova: "Po niekoľkých rokoch som sa vrátil domov do Bratislavy, takže som za to rád," konštatuje v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Keďže sa nevypadáva, dáme šancu mladým, hovorí Valášek. Tí čo sklamali proti Detve nedostali zmluvu

Napriek veľkej sile mužstva si uvedomuje, že zverenci trénera Petra Oremusa nemôže podceniť vôbec nič: "Máme skúsený tím doplnení mladšími chlapcami. Trénujeme, makáme naplno. Máme aj kondičného trénera, s ktorým sme absolvovali prípravu na suchu. Ten koncept je veľmi dobrý a ciele sú vysoké. Postup máme od začiatku v hlavách, je nám to prízvukované. Celú sezónu však musíme makať a je jedno, aký súper nás bude čakať. Náš hlavný cieľ je pripraviť sa na play-off, postúpiť a ďalší rok hrať Tipsport ligu," hovorí hokejista, ktorý počas kariéry nastupoval za Martin i Nové Zámky a v mládežníckych kategóriách za Trnavu či fínsky Sport.

Nedávno Bratislava Capitals prezentoval víziu, podľa ktorej sa majú o góly starať hlavne prvé dve formácie: "Zatiaľ som v druhom útoku s Marcelom Holovičom a Patrikom Danišovským. V našom tíme však môže dávať góly každý a zároveň všetci musia brániť. V útoku máme veľkú silu, čo sme ukázali aj v prvom prípravnom stretnutí proti Banskej Bystrici," výborne poukázal Varga. Práve do tímu spod Urpína sa teraz vrátil na tri zápasy: "Zatiaľ som v Banskej Bystrici len kvôli Memoriáli Pavla Zábojníka, asi pre nedostatok hráčov. Niektorí sú zranení a ďalší išli na turnaj s národným tímom do 20 rokov. Viac ale o dohode medzi klubmi neviem," tvrdí.

Prečítajte si aj

Gajanov splnený sen, Cemanove starosti o Lampera a spokojnosť s mladíkmi

Hlavnou náplňou novej sezóny bude pre Róberta Vargu tím z hlavného mesta. Napriek veľkej sile mužstva sa treba pripraviť aj inak: "Ide o mentálne nastavenie. Celý rok budeme trénovať, aby sme to vyvážali v porovnaní s Tipsport ligou, pretože zápasov v 1. lige je trošku menej, nech to potom, ak postúpime, nie je veľký skok," uvedomuje si účastník MS do 18 rokov.

Bratislava Capitals bude určite lákadlom pre všetkých súperov v nižšej súťaži. Ukázať sa bude pre protivníkov veľkým cieľom: "Myslím si, že budú motivovaní. Každý športovec chce vyhrávať. Bude to o to ťažšie, keď sa nám budú snažiť kaziť hru a vyčkávať na to, čo urobíme my," dodal Róbert Varga v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Kto chcel výnimku, mal o to požiadať, narážal na Bystricu so Zvolenom Jurínyi. Meniť sa už nebude nič
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články