Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Hokejista roka 2019: Ceny sa ušli Ramsaymu či Liškovi a Zdeno Chára sa stal po šiestykrát víťazom!

BRATISLAVA - V nedeľu večer sa v priestoroch bratislavskej Reduty uskutočnil Galavečer Hokejista roka 2019, alebo "90 rokov slovenského hokeja".
Zdroj: 30344
Zdieľajte:

Akciu sprevádzala dvojica moderátorov Marcel Merčiak a Marianna Ďurianová. Ako prvý sa z hostí dostal k slovu dosluhujúci prezident SZĽH Martin Kohút. Vo svojom prejave v krátkosti zhrnul dianie v slovenskom hokeji a zároveň dodal, že nedávno skončené MS 2019 na Slovensku boli najlepšie za ostatných desať rokov.

Prečítajte si aj

VIDEO All-star Tipsport ligy

Cenu pre najlepšieho rozhodcu získal Peter Stano, ktorý od futbalu presedlal k hokeju a postupne sa vypracoval na hlavného arbitra. Bol jediným slovenským rozhodcom, ktorý sa predstavil na domácom májovom šampionáte. Podľa očakávaní sa najlepším trénerom stal Craig Ramsay. Kanadský odborník, ktorý nám ukázal cestu, akou sa máme uberať, sa nezúčastnil podujatia. Cenu prezval jeho asistent a nový kouč dvadsiatky Róbert Petrovický. V ženskej kategórii uspela Nicol Čupková. Rodáčka z Michaloviec už druhú sezónu pôsobí v Rusku a tento rok sa jej podarilo získať ligový titul. Čupková sa podieľala na účasti ženskej reprezentácie na ZOH 2010 vo Vancouveri.

Prečítajte si aj

VIDEO Nostalgia ešte len príde, Slovensko sa rozlúčilo s dlhoročnou oporou

Najlepším hráčom do 20 rokov sa stal bratislavský odchovanec Adam Liška. Ten odohral fantastické majstrovstvá sveta v Košiciach a najviac sa vryli do pamäte fanúšikov jeho dva góly proti Kanade. Za najlepšieho brankára vyhlásili Jaroslava Haláka. 34-ročný gólman v tomto ročníku siahal na prestížny Stanley Cup so Zdenom Chárom, ale Boston nezvládol rozhodujúci domáci zápas a trofej putovala do rúk St. Louis Blues.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejbalový titul je doma, teraz je na rade ten hokejový

Najlepším obrancom sa stal talentovaný Erik Černák. Mladý Košičan taktiež debutoval v seniorskej reprezentácii na domácej pôde a patril medzi stabilné defenzívne opory. V kategórii najlepší útočník obhájil vlaňajší triumf útočník Montrealu Canadiens Tomáš Tatar.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadský rekord vyrovnaný, Svitanu neovplyvnil ani majstrovský hetrik

Najlepším hokejistom sa stal kapitán bostonských medveďov Zdeno Chára! Veterán zámorských klzísk hral finále o Stanley Cup cez bolesť, keď dohrával ročník so zlomeninou sánky. Víťazom tejto ankety sa stal po šiestykrát! Ocenenie si prebrali jeho rodičia a sestra Barbora. Chára tak vyrovnal rekord Mariána Hossu.

Do Siene slávy slovenského hokeja boli uvedení:

Ferdinand Marek, Július Šupler, Ján Filc a Oto Haščák.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako ovplyvnil draft 2019 šance už skôr draftovaných Slovákov na NHL?

Jednotlivé ocenenia:

Najlepší rozhodca (cena Juraja Okoličányho): Peter Stano
Najlepší tréner (cena Ladislava Horského): Craig Ramsay
Najlepšia hokejistka: Nicol Čupková
Najlepší hokejista do 20 rokov (cena Pavla Demitru): Adam Liška
Najlepší brankár (cena Vladimíra Dzurillu): Jaroslav Halák
Najlepší obranca (cena Róberta Švehlu): Erik Černák
Najlepší útočník (cena Jozefa Golonku): Tomáš Tatar
Najlepší hokejista roka 2019: Zdeno Chára

Zdieľajte:
Zdroj informácií: RTVS

Diskusia

Podobné články