Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Kanadský rekord vyrovnaný, Svitanu neovplyvnil ani majstrovský hetrik

KOŠICE - Slovenská hokejbalová reprezentácia to dokázala. Jej cieľom bol zisk štvrtého zlata v rade, čo sa podarilo. Vo finále v košickej Steel aréne porazila po veľkej dráme Fínsko 4:3. Slováci tak vyrovnali kanadský rekord.
Zdroj: 32005
Zdieľajte:

Slováci sa s veľkou chuťou zahryzli do fínskeho protivníka. Dlhšie sa však čakalo na úvodný gól. Prvým úspešným strelcom nášho výberu bol Jaroslav Martinusík. "Teším sa z tretieho zlata v rade, čiže mám na konte majstrovský hetrik. To, čo sme dosiahli, je naozaj niečo neuveriteľné a zároveň prevládajú fantastické pocity. Na takéto momenty sa bude veľmi dobre spomínať o pár rokov, keď budem sedieť v gauči a rozprávať to svojim deťom. Som rád, že im mám o čom hovoriť a veľmi ma to teší," vyriekol zo seba prvé slová šampanským zliaty útočník Patrik Svitana.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý brankár Slovana sa neujal v NHL a odchádza do domácej ligy

Zverenci trénerskej dvojice Gregorík - Hojer mali veľmi náročnú skupinu a hlavne nahustený program. Dokázali vyhrať všetky stretnutia, akurát jedinou škvrnou bola tesná prehra s Českom. Nasledujúce dôležité zápolenia ale vyhrali a zaslúžene sa tešia z prvenstva. "Dá sa povedať, že štyri najlepšie krajiny na šampionáte boli práve z našej skupiny. Mali sme naozaj ťažký los. Chvalabohu, všetko sme zvládli k spokojnosti a navyše sa to stalo na domácej pôde," v krátkosti opísal cestu A-skupinou až na zlatý vrchol 30-ročný aktívny hokejista Popradu.

Prečítajte si aj

VIDEO Košice sú na nový ročník pripravené: Draisaitl spoznal asistenta, z PR manažéra aj vedúci tímu

Ani vo finálovej bitke sme sa však nevyhli menším zaváhaniam, ktoré prinášali góly do bránky Patrika Polca. Vyhrávali sme 2:0, 3:1 aj 4:2. Fíni to v závere vyskúšali v šestici a prišiel ešte kontaktný gól na 4:3. Našťastie sa im nepodarilo vyrovnať. "Skúsene sme to ubránili. Neostávalo nám nič iné, len sa ujať loptičky, mať ju pod kontrolou až do konca, a to nám vyšlo," pokračoval spokojný "zlatý" muž spod Tatier, ktorý v priebehu tohto týždňa predĺžil kontrakt s Popradom. "Samozrejme, teším sa, že ostávam doma a zahrám si opäť za kamzíkov."

Prečítajte si aj

VIDEO Poprad bol dejiskom veľkého rokovania: Kto sa tam zišiel a o čom sa diskutovalo?

Patrik Svitana ešte pred šampionátom vyhlásil, že to bude jeho posledná účasť vo farbách národného tímu v hokejbale. Neovplyvní ho tretie zlato a nezmení rozhodnutie? "Určite sa to nezmení. Povedal som, že ak dosiahnem zlatý hetrik, definitívne končím s hokejbalom," jasne odpovedal na záver rozhovoru pre hokejovysvet.sk Svitana.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články