Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nostalgia ešte len príde, Slovensko sa rozlúčilo s dlhoročnou oporou

KOŠICE - Štvrté slovenské zlato za sebou prinieslo aj dve rozlúčky. Hokejbalu dali zbohom Patrik Svitana a Milan Rampáček.
Zdroj: 32008
Zdieľajte:

S Fínskom to začalo aj skončilo. Slovenský výber na domácom šampionáte v hokejbale potešil svojich priaznivcov zlatou medailou. V úvodným vystúpení v A-skupine sme mali jasnú prevahu, ale koncovka škrípala.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejbalový titul je doma, teraz je na rade ten hokejový

Niečo podobné sa udialo vo finále, no Fínom patrila najmä prostredná časť. Viitanen ešte vykresal iskierku nádeje, ale zlato ostalo doma. "Myslím si, že to bol rovnaký zápas ako minulý týždeň na začiatku turnaja. Vieme sa vyburcovať na veľké tímy. S papierovo slabšími mužstvami sa dostávame pod tlak. Fínsku ale treba zložiť poklonu. Dokázali vyradiť Čechov a nám dvakrát spôsobili problémy. Klobúk dole pred nimi," uviedol pre hokejovysvet.sk Rampáček.

Prečítajte si aj

VIDEO Získal primát turnaja, pomohol k zlatu a zasnúbil sa

Slovensko bolo po tretí raz hostiteľom MS v hokejbale. V roku 1999 to bol Zvolen, v 2011 Bratislava a teraz to vyšlo na Košice. V domácom prostredí sa hrá ťažko, pretože nároky hlavne fanúšikov sú vysoké a táto skutočnosť vo väčšine prípadov zväzuje ruky. "Hovorili sme si, že si to nepripúšťame. Veľkou odmenou pre nás bola skvelá atmosféra, ktorú vytvorilo zhruba 5000 fanúšikov. Samozrejme, človek nesie v hlave predstavu, že ich nechce sklamať a nám sa to podarilo," pokračoval opierajúc sa o hokejku šťastný, ale i vyčerpaný odchovanec skalického hokejbalu, ktorý rovnako ako Svitana je držiteľom majstrovského hetriku.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadský rekord vyrovnaný, Svitanu neovplyvnil ani majstrovský hetrik

Stať sa majstrom sveta neznamená len radosť a eufóriu. Niekedy sa do toho pripletie aj smútok. Útočníci Patrik Svitana a Milan Rampáček viac na seba neoblečú slovenský dres. Obaja sa rozhodli seknúť s týmto športom. Prvý tak urobil vo veku 30 rokov, druhý vo veku 36 rokov. "Nielen telo, ale aj hlava povedali, že stačí. Mám rodinu, ktorá mi pomohla dostať sa tam, kde som. Staviam dom, mám dve krásne deti, ktoré treba vychovávať. Nesmiem zabudnúť ani na manželku, ktorá pri mne vždy stojí. Teraz nadišiel čas, aby som im to mohol všetko vrátiť," opísal príčiny, pre ktoré sa rozhodol uzavrieť svoju hokejbalovú kapitolu.

Prečítajte si aj

VIDEO Bývalý brankár Slovana sa neujal v NHL a odchádza do domácej ligy

V roku 2011 sa s hokejovou reprezentáciou lúčil útočník Pavol Demitra. Bratislavská hala sa ponorila do sĺz. A ako je na tom Milan Rampáček? "Teraz vo mne doznievajú nádherné chvíle. Nostalgia ešte len príde. Je to čerstvá záležitosť. Keď už bude po všetkom, potom si všetko uvedomím," odvetil 36-ročný už končiaci hokejbalista. Rampáček sa pred júnovými majstrovstvami sveta stal aj majstrom republiky so Skalicou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články