Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aký bol Országh Cup 2019 pre hokejovysvet.sk?

BANSKÁ BYSTRICA – Prvú skutočnú turnajovú previerku v histórii nášho portálu máme za sebou. Konečné umiestnenie na Országh Cupe síce nebolo nejako oslnivé, ale celý predĺžený víkend bol pre skvelú partiu určite príjemným spestrením leta. Veď nie nadarmo sa o najväčšom hokejbalovom turnaji hovorí, že ide hlavne o zábavu.
Zdroj: 31946
Zdieľajte:

Žreb Országh Cupu nám dožičil do skupiny C za súperov tri mužstvá a síce Pro Auto Banská Bystrica, Red Rats Kežmarok a Victors Podbrezová. V sobotu už o 8:35 nás čakal prvý duel. S banskobystrickým tímom sme ale prehrali vysoko 1:8. Pod výsledkom sa podpísalo nešťastné zranenie brankára Adriána Kočvaru. Ten si za stavu 0:2 poranil stehno a stretnutie len „dostál“ v bránkovisku, pretože náš druhý gólman mal doraziť až na ďalší zápas. Nevydarený úvod nás ale nepoznačil, skôr naopak.

Prečítajte si aj

Betker chce so Zvolenom získať titul, pred skvelými fanúšikmi Detvy si užíval každý zápas

O 10:20 už bol na zimnom štadióne v Banskej Bystrici pripravený nastúpiť Michal Lacko, ktorému patrilo bránkovisko nášho mužstva. Proti Red Rats Kežmarok to bol veľký boj o každú loptičku, hral sa vyrovnaný hokejbal. Náš súper išiel do vedenia v presilovej hre. Skóre však zakončením spomedzi kruhov vyrovnal jeden z lídrov ofenzívy, Maroš Surový. Ďalšie chvíle patrili rýchlemu Róbertovi Vargovi. Ten si potiahol loptičku po pravom krídle až pred bránu súpera a krásne zakončil spred bránkoviska do rohu svätyne. Kežmarok vyrovnal na 2:2, nešťastne si v snahe odkopnúť loptičku spred bránky strelil vlastný gól Filip Rybár. Tento moment sme rýchlo hodili za hlavu a pokračovali v aktivite.

Tá síce viedla k nášmu vylúčeniu, ktoré považujeme za dosť prísne, keďže za rovnaký počin sa nepískalo proti nám. Avšak, mrzieť nás to nemuselo. Róbert Varga v oslabení znova potiahol akciu po pravom krídle a inak defenzívny obranca Martin Nemčík bol pri dorážke ako prvý, takže rozhodol o konečnom výsledku 3:2. Ešte dodáme, že Michal Lacko v našej svätyni ďakoval konštrukcii, tá ho zachránila trikrát.

Prečítajte si aj

FOTO Posledné fanfáry pre Kisku, hokejisti Banskej Bystrice ho pobavili

V poslednom zápase skupiny proti Victors Podbrezová nám za určitých okolností stačila na priamy postup zo skupiny aj remíza. Na to sme sa ale nemohli spoliehať a ani sme to nerobili, lenže šťastena na našej strane nestála. Herne to bol remízový zápas, na čom sme sa zhodli aj s hráčmi Podbrezovej, no gólman Victors predviedol skvelý výkon podčiarknutý šťastím. Niekoľkokrát sa loptička pohybovala v jeho bránkovisku, mnoho ráz sme strieľali tesne vedľa. Z našich obrovských šancí sa neujala ani jedna, zatiaľ čo za Lacka to padlo dvakrát. Tretí zásah skončil v siete pri našej power-play a v záverečných sekundách prišiel ešte jeden gól.

V základnej skupiny C sme skončili na treťom mieste a postúpili sme do nedeľnej rannej kvalifikácie, kde nás čakal štvrtý tím z béčka, ktorým bol Funky Monkeys Liptovský Mikuláš. Súper mal skvelý štart, už po niekoľkých sekundách sme inkasovali. Herne sme znova nezaostávali, opäť rozhodovala efektivita, tá celý turnaj nehrala vôbec v náš prospech. Gólovo sme sa druhýkrát po sebe nepresadili ani raz a opäť z toho bola prehra 0:4, takže koniec na turnaji. Celkovo sme sa umiestnili na trinástom mieste.

Prečítajte si aj

Tomek si dal na Országh Cupe kardio, skvelá partia Brazzers dokráčala k bronzu

Aj napriek tomu, že sme pomýšľali na vyššie umiestnenie, tak víkend hodnotíme len dobre. Stretli sme sa skvelá partia, čiže o zábavu bolo postarané počas celého priebehu podujatia. Bližšie špecifikovať čo všetko sa cez víkend dialo radšej nejdeme, na chate nás ale navštívil aj medveď. Našťastie iba taký menší a všetko dopadlo dobre, nikomu sa nič nestalo. Už teraz môžeme povedať, že ak sa nič nezmení, tak súčasťou Országh Cupu budeme aj v roku 2020, kedy sa pokúsime naše umiestnenie vylepšiť.

Zápasy

Hokejovysvet.sk - Pro Auto Banská Bystrica 1:8

Gól HS: 17. M. Surový (Nemčík, R. Varga)

The Red Rats Kežmarok - Hokejovysvet.sk 2:3

Góly HS: 5. M. Surový, 6. R. Varga (M. Surový), 14. Nemčík (R. Varga)

Hokejovysvet.sk - Hbk Victors Podbrezová 0:4

FUNKY MONKEYS Liptovský Mikuláš - Hokejovysvet.sk 4:0

Prečítajte si aj

Trikrát finále, trikrát 0:1 a trikrát Mišo Chovan...

Zostava

Brankári: Adrián Kočvara (#39), Michal Lacko (#30)

Obrancovia: Štefan Bukovina (#14), Martin Dlapka (#7), Michal Kabáč (#21), Martin Nemčík (#9), Oliver Magut (#24)

Útočníci: Ján Sarvaš (#6), Maroš Surový (#17), Filip Rybár (#18), Filip Adamčík (#22), Erik Chudý (#23), Róbert Varga (#12), Tomáš Urbaník (#5)

Realizačný tím: Matej Kubove (GM/vedúci tímu), Ivan Harčár (foto), Martin Schlosser (kustód), Radovan Pavelka (kustód), Karin Daráková (sociálne siete)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články