Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Tomek si dal na Országh Cupe kardio, skvelá partia Brazzers dokráčala k bronzu

BANSKÁ BYSTRICA - Mladý gólman Matej Tomek sa stal najlepším brankárom Országh Cupu. Brazzers Dubnica s ním v bránke získala bronzové medaile. Tento tím zložený z mladých chalanov bol však hlavne o skvelej partii.
Zdroj: 31944
Zdieľajte:

Ako hodnotíš Országh Cup?

"Iba pozitívne. Pre mňa to je druhý rok, čo ma chalani zavolali. Užívam si každý zápas, je to pre mňa niečo nové, nakoľko je to odlišné od hokeja. Je to však dobrý turnaj."

Brali by ste pred turnajom bronz?

"Cieľ bol spraviť úspech. Išli sme do skupiny s tým, že skúsime potrápiť každý z tímov. O kvalite našej skupiny svedčí aj to, že tri zo štyroch tímov, ktoré postúpili do semifinále, hrali skupinu A a všetky tri vyhrali medailu. Tento turnaj nám vyšiel dobre."

Prečítajte si aj

Starneme, smial sa Michal Chovan. Každý triumf na Országh Cupe je rovnako pekný

Semifinále so Spišskou skončilo 1:2, veľa teda nechýbalo...

"Nechýbalo. Ku koncu sme si vytvorili šance, ale niekedy ten zápas nedopadne tak, ako by sme chceli, no som rád, že chalani nezvesili hlavy a získali sme bronzové medaile."

Partia výborná?

"Nemôžem sa sťažovať. Partia je časť dôvodu, prečo som sem znova prišiel. Pozvánku od nich nikdy neodmietnem."

Kde vo svojej kariére radíš tento úspech?

"V mojej čerstvej hokejbalovej kariére toho ešte veľa nebolo, takže si myslím, že toto je doposiaľ najlepšie. Všetci sme sem prišli hlavne pre zábavu, trochu si zabehať a schudnúť nejaké kilá (smiech)."

Počas celého víkendu bolo v Banskej Bystrici nesmierne teplo a dusno. Aké to bolo pre teba v brankárskej výstroji?

"Najhoršie to bolo počas prvých dvoch zápasov v sobotu, ktoré sme nehrali na zimnom štadióne, ale vonku na aréne Barani. Najskôr sme hrali o deviatej ráno a potom o pol jednej. Vtedy bolo neskutočné teplo, slnko svietilo priamo na ihrisko a navyše sme mali čierne dresy, čo mne v kombinácii s brankárskou výstrojou vôbec nepomáha. Bolo to dobré kardio."

V čom je pre teba ako brankára najväčší rozdiel medzi hokejom a hokejbalom?

"Keď raz padnem na kolená, tak sa musím postaviť a skúsiť sa presunúť. Samozrejme, v hokeji by som to riešil "slajdom", takže toto je pre mňa najväčší rozdiel."

Prečítajte si aj

Trikrát finále, trikrát 0:1 a trikrát Mišo Chovan...
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články