Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Trikrát finále, trikrát 0:1 a trikrát Mišo Chovan...

BANSKÁ BYSTRICA - V desiatom ročníku Országh Cupu sa vo finále proti sebe postavili Sharks Zvolen a Spišská Nová Ves. Pre tieto mužstvá to bola tretia vzájomná konfrontácia vo finálových stretnutiach na spomínanom turnaji.
Zdroj: 31942
Zdieľajte:

Vždy sa však tešil čerstvo už osemnásobný víťaz najväčšieho hokejbalového turnaja v Európe - "zvolenskí žraloci". Spoločným menovateľom všetkých troch zápolení je aj výsledok 1:0 v prospech Sharks. Zakaždým rozhodol Michal Chovan: "Prvýkrát sme prehrali na nájazdy 0:1, potom ďalšie dva zápasy rovnako v riadnom hracom čase. Na Miša Chovana máme neskutočnú smolu. Trikrát sme spolu hrali finále, trikrát sme prehrali 0:1 a trikrát rozhodol on," hovorí opora spišskonovoveskej defenzívy Peter Findura.

Prečítajte si aj

Historický úspech pre Trebišov, úžasný Murček vyzdvihol Chovana

V tohtoročnom finále ale rozhodoval sporný moment, keď obranca Sharks Maxin zastavil pri mantineli Baču a následné vyhodenie na modrú si našlo Michala Chovana. Ten v oslabení v samostatnom nájazde rozhodol: "Dotiahli sme to až do finále. Veľmi nás však táto prehra mrzí, ale pre nás je to aj úspech. Mali sme mladé mužstvo. Pred turnajom by sme nepovedali, že skončíme druhí. Avšak, myslíme si, že pred gólom na 1:0 bol faul. Aj protihráč nám povedal, že to bolo bránenie v hre, ale rozhodca to neodpískal, takže sa nič nedá robiť," povzdychol si Findura.

Spišská Nová Ves to mala ťažké od základnej skupiny: "Už od žrebu to bolo náročné, pretože sme sa dostali do veľmi ťažkej skupiny. To bolo vidieť aj na umiestnení, keďže medaile získali tri tímy z našej skupiny A. Rozhodli posledné dva zápasy, v ktorých sa nám podarilo postúpiť a potom sme išli krôčik od krôčiku," dodal pre hokejovysvet.sk Peter Findura.

Prečítajte si aj

VIDEO Zvolen zalovil v Detve i Trenčíne

Oficiálne poradie Országh Cupu 2019

1. Sharks Zvolen
2. HBK Spišská Nová Ves
3. Brazzers Dubnica
4. Aqualand Poprad
5. Pro Auto Banská Bystrica
6. Revelza Žiar nad Hronom
7. Adler Trebišov
8. Bukovinka Zvolen
9. Slovensko U23
10. Victors Podbrezová
11. Wolves Holíč
12. Funky Monkeys Liptovský Mikuláš
13. hokejovysvet.sk
14. Kremnica Wolves
15. Čertove kolo Zvolen
16. Victory Investments Banská Bystrica
17. Red Rats Kežmarok
18. Orange Stars Nitra

Prehľad doterajších víťazov

2010 Sharks Zvolen
2011 Sharks Zvolen
2012 Sharks Zvolen
2013 Sharks Zvolen
2014 Sharks Zvolen
2015 Chlapci z Martina
2016 Sharks Zvolen
2017 Liptovský Mikuláš Wings
2018 Sharks Zvolen
2019 Sharks Zvolen

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články