Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Fominykh si nie je istý svojim gólom, Hecl upozorňuje na časté trenčianske vylúčenia

Nitra - Pod Zoborom sa konal súboj 49.kola hokejovej Tiposport ligy medzi Nitrou a Trenčínom. Duel síce nebol z kategórie výborných, napriek tomu diváci mali možnosť vidieť množstvo zaujímavých momentov.
Zdroj: 30648
Zdieľajte:

Nitra sa pred zápasom musel vyrovnať z citeľnými stratami a najmä v podobe útočníka Roberta Lantošiho. Šancu v zostave dostali mladí hráči, ktorí sa však popasovali s úlohou dobre. Jedným z takých hráčov bol aj ruský útočník Daniil Fominykh. Ten sa na zápasovej súpiske objavil po dlhšom čase zavinením zranenia a hneď svoj návrat okorenil aj gólom. "Popravde, nie som si celkom istý, či ja som strelil ten gól. Miro Pupák strieľal od modrej a odrazilo sa to niekam do tej oblasti, kde som bol ja. Neviem, či sa to odrazilo odo mňa nakoniec, ale vždy ma to poteší, keď mi pripíšu gól," povedal pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Škorvánek vynadal rozhodcom, na tlačovke sa k nim ale nevyjadril

Ďalším netypickým strelcom bol center štvrtej formácie Erik Čaládi. Jeho formácia máva v zápasoch skôr defenzívnejšie úlohy a preto bol rád, že sa mu podarilo streliť gól. "Som rád za každý gól, ktorý sa mi podarí dať. Pri tej situácii som vedel, že Braňo Rapáč mi to bude vracať, ale nevyšla mu nahrávka aj za pomoci trenčianskeho beka, ktorý ju zablokoval. Našťastie sa puk odrazil ku mne a to som už nemohol nepremeniť," hovoril v mixzóne Čaládi.

Tieto mužstvá sa stretli pred pár dňami na ľade Trenčína, no domáci sa nejak špeciálne na súpera nepripravovali. "Ten zápas u súpera sme mali ešte v čerstvej pamäti. Ráno na mítingu sme si povedali pár vecí k tomu, ale nejak špeciálne sme to nebrali. Bolo skôr o tom, ako zvládnuť najlepšie zápas. Trenčín sem prišiel hrať poctivý hokej s dobrým napádaním a dohrávaním osobných súbojov. Vedeli sme že dnes nepadne veľa gólov a bolo to naozaj tak. Sme veľmi radi za dnešné víťazstvo," zakončil autor druhého gólu.

Prečítajte si aj

Dvojgólový Southorn rýchlo strieľal a nepozeral na čas, Róth si prišiel vyladiť formu pred play-off

V šatni hostí po zápase nepanovala pochopiteľne spokojnosť. Hostia v tomto zápase hľadali príčinu hlavne v častých vylúčeniach "Dnešný výkon z naše strany nebol zlý, ale jednoznačne sa musíme vyvarovať zbytočných vylúčení. Práve osobná disciplína každého jedného hráča bola dnes jedným z dôležitým ukazovateľov, prečo sme dnešný zápas prehrali," rozhovoril sa pre hokejovysvet.sk autor jediného trenčianskeho gólu Marek Hecl.

Jeho gól osem minút pred koncom tretej tretiny pomohol Dukle živiť nádej aspoň na bod. "Výbornú prihrávku mi adresoval Boris Sádecký medzi štyroch hráčov, následne som spravil kľučku a vystrelil som. Som rád, že som dal gól, no nemáme žiadny bod," pokračoval Hecl.

Prečítajte si aj

Martin Féherváry sa vyjadril k tlačovke: Nechcel som tam ísť!

V poslednej dobe Trenčínu nejdu presilové hry, v zápase ich nevyužili päť. V druhej tretine mali dokonca takmer dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. "Hovorí sa, že kto nevyužije presilovku 5 na 3, nezaslúži si vyhrať. Z našej strany to bolo hrozná presilovka, v nich sa trápime dlhšiu dobu. Na tréningoch ju trénujeme, snažíme sa to v zápasoch zlomiť, ale vôbec nám to nevychádza. Veríme, že v ďalších zápasoch sa to zlomí," zakončil reprezentačný útočník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Filip Mišudík

Diskusia

Podobné články