Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvojgólový Southorn rýchlo strieľal a nepozeral na čas, Róth si prišiel vyladiť formu pred play-off

ŽILINA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica v roku 2019 stále nenašli premožiteľa. Tým prvým mohla byť Žilina, nakoniec sa tak nestalo.
Zdroj: 30645
Zdieľajte:

Hrdinom stretnutia sa totiž stal kanadský obranca Jordon Southorn, ktorý najskôr znížil v závere druhej tretine na 2:4 z banskobystrického pohľadu a v posledných sekundách riadneho hracieho času poslal stretnutie do predĺženia. Trafil sa teda aj štyri sekundy pred uplynutím šesťdesiatej minúty. V tom rozhodol Brock Higgs.

Prečítajte si aj

Martin Féherváry sa vyjadril k tlačovke: Nechcel som tam ísť!

"Pri mojom druhom góle som nevedel, koľko času ostáva, ale vedel som, že musím strieľať rýchlo. Brankár bol mimo brány. Nebola to síce silná strela, ale prešla do brány," opisoval Kanaďan vyrovnávajúci gól: "Pred tým, ako som ho strelil, tak som minul, takže bolo pekné, že som pomohol vyrovnaním dostať stretnutie do predĺženia," doplnil.

K piatim asistenciám tak po príchode z Floridy Everblades pridal prvé gólové zásahy: "Určite niečo zaplatím, dal som vlastne prvý gól. Za hattrick máme 50 eur, ja som strelil dva góly, no možno obranca za tento počet platí tiež 50. Uvidíme," smial sa v rozhovore po stretnutí.

Prečítajte si aj

Bude ešte veselo? O Bokrošovi počuli aj v Calgary!

Tohtosezónny debut v drese s "baranom" na hrudi si odkrútil útočník Mário Róth. Ten v tomto ročníku žiari v Michalovciach, späť do rodného mesta prišiel vypomôcť na dva týždne: "Na zápas som sa tešil. Keď mi zavolala Bystrica, tak som sa tešil. Bol to pre mňa trochu skok, ale verím, že som pomohol tímu a som za túto šancu rád. Poznal som veľa chalanov z predošlých sezón. Som rád, že som tu. Snažil som sa robiť svoju robotu a preniesť formu z Michaloviec, kde dostávam veľa priestoru aj do Banskej Bystrice," povedal 24-ročný krídelník.

Momentálne robí všetko pre majstrovský tím, prvoradou úlohou v sezóne je však postup medzi elitu s tímom z východu republiky: "Toto je dobrá skúška pred play-off v Michalovciach. Verím, že mi to pomôže a ešte viac Michalovciam pomôžem. Hokej mi chutí. Dostávam na ľade veľa priestoru, snažím sa za to trénerovi odvďačiť. Bolo to povedané už viackrát, Michalovce sa od začiatku skladal na postup. Teraz prišli posily z Ruska. Verím, že tvrdou robotou to dokážeme a splníme cieľ, aký sme si do tejto sezóny dali," pokračoval rodený Banskobystričan, ktorý má pod Urpínom úplne iné úlohy: "Je to o niečom inom. Je to predsa najvyššia slovenská súťaž. Snažím sa využiť príležitosť, ktorú mi tréneri dali."

Prečítajte si aj

Kohút sa vyjadril k Bokrošovej kauze: Ako sa zachová?

Rótha za výkon v Žiline pochválil aj tréner Dan Ceman: "Hral skvele, bol pre nás úžasným doplnením tímu. Priniesol veľa energie a rýchlosti. Patril k našim úplne najlepším hráčom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články