Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Podľa Haščáka si zabíjame vlastných hráčov: Nezáleží na tom, či otec doviezol syna v mercedese alebo passate

BRATISLAVA - Bývalý slovenský hokejista Oto Haščák momentálne skautuje hráčov pre New York Rangers. Vyjadril svoj názor na súčasný stav mládežníckeho hokeja a podľa neho sa musí veľa zmeniť.
Zdroj: TASR/Jozef Ďurník
Zdieľajte:

"Dvadsiatka funguje tak, že tréner Bokroš dostane hráčov, ktorí majú obrovské nedostatky a on z nich do vianoc musí urobiť hokejistov, ktorí dokážu konkurovať súperom. Projekt funguje preto, lebo výchova mladých hráčov nie je dostatočná. No tento rok to už možno nezachráni ani dvadsiatka, lebo bola najslabšia, akú sme doteraz mali," povedal Haščák pre pluska.sk.

Prečítajte si aj: O rok s novým koučom? Bokroš je znechutený novinkou v SZĽH a zvažuje odchod do Česka

Bývalý reprezentant vidí problém už u najmladších ročníkov. "Zaostávame v tréningu. Naši hráči nie sú takí rýchli a aj odovzdávanie pukov je akési spomalené. Dnes sa hrá čoraz rýchlejšie. Jednoduchšie, ale účinnejšie."

Problémom je aj zasahovanie rodičov. "Aj v Kanade či Švédsku platia rodičia deťom výbavu, hokejky a podobne. Ale u nás sa to už zvrtlo k tomu, že rodičia od trénerov požadujú zaradenie ich dieťaťa do prvého útoku za to, že zasponzorovali tím. Vo Švédsku by to nikoho nenapadlo. Tam tréner nepozerá nato, či rodičia priviezli syna na mercedese alebo passate," upozornil na neslávnu realitu Haščák pre hetrik.sk.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: etrend.sk, hetrik.sk, pluska.sk

Diskusia

Podobné články