Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Slováci prekvapujúco bez Róberta Lantošiho. Šatan objasnil, prečo ho nezobrali

BRATISLAVA - Do záverečnej nominácie slovenskej hokejovej reprezentácie na MS v Česku sa nedostali útočníci Róbert Lantoši a Samuel Takáč a obranca Rayen Petrovický. Trénerský štáb zverejnil 25-členný menoslov po utorňajšom prípravnom zápase s USA (2:6) v Bratislave. V kádri trénera Craiga Ramsayho figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov.
Prezident SZĽH Miroslav Šatan.
Prezident SZĽH Miroslav Šatan. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

"Bolo to naozaj ťažké rozhodovanie. Za uplynulých sedem rokov, počas ktorých spolupracujeme s Craigom (Ramsayom), bolo toto rozhodovanie asi najťažšie. Veľa hráčov malo v príprave dobré ofenzívne čísla. Tým, že na záver prípravy prišlo niekoľko hráčov z NHL, tak tí, ktorí hrali dobre v úvode prípravy, sa nedostali na MS. Hráčom, ktorí sú zvyknutí hrať v prvých dvoch päťkách a v presilovkách, sme nechceli dať úlohy náhradníkov," uviedol generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Prečítajte si aj

Slováci po góle Slafkovského.MS 2024: Finálna nominácia Slovenska. Šokujúce vyradenie skúseného útočníka!

Narážal tým najmä na absenciu útočníka Lantošiho, ktorý má za sebou životnú sezónu v Mladej Boleslavi a najmä v úvode záverečnej prípravy na MS patril k lídrom slovenského tímu.

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava v Košiciach.Radikálny rez v Slovane: Koniec desiatich korčuliarov, štvorica s platnou zmluvou. Fominycha vymenia

"V príprave hral veľmi dobre. Tým, že prišli hráči z NHL, bolo ťažké nájsť mu miesto v prvých dvoch päťkách. To ovplyvňuje jeho rolu i čas v presilovke. Neviem, či by sme ho dokázali dobre využiť v tretej alebo štvrtej formácii. Z úcty k nemu sme ho nechceli dať do pozície čakajúceho hráča alebo náhradníka. Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí," prezradil Šatan.

Prečítajte si aj

Steel Aréna v Košiciach.Steel arénu zatvorili: Do košického stánku nalejú milióny. Hráči si budú zvykať na veľkú zmenu
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články