Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: V zostave pretrváva jeden otáznik. Aký je Ramsayho pohľad na Slafkovského?

BRATISLAVA - Craig Ramsay, trénerský rekordér v počte zápasov na striedačke slovenského tímu, absolvuje na MS v Česku už ôsmu vrcholnú akciu vo svojej funkcii. Krátko pred štartom šampionátu priznal radosť z príchodu najnovších posíl zo zámorskej NHL, no naďalej bude od všetkých hráčov vyžadovať "maximálne nasadenie bez ohľadu na meno súpera."
Kanadský tréner Craig Ramsay.
Kanadský tréner Craig Ramsay. Zdroj: TASR - Jakub Kotian
Zdieľajte:

Ramsay pôsobí na pozícii hlavného trénera SR od roku 2017. Odvtedy viedol tím na piatich MS a dvoch ZOH. Zápas proti Kazachstanu (3:4 sn) na vlaňajšom šampionáte bol pre neho 123. v pozícii hlavného trénera SR, čím vytvoril reprezentačný rekord slovenského tímu. Odvtedy pridal ďalších 17 zápasov a na MS v Ostrave ho čaká minimálne sedem. So slovenským tímom zažil aj MS 2019 v Košiciach, v ktoré mu naznačili, akú atmosféru môže očakávať na takmer domácom turnaji v Ostrave.

Prečítajte si aj

Obranca Peter Čerešňák.MS 2024: Kvalita je veľká. Zápas s USA nám napovie, ako to pôjde, hlási líder reprezentácie

"Už veľakrát som sa presvedčil, že slovenskí fanúšikovia sú úžasní. Videl som to najmä počas MS 2019 v Košiciach. Aj teraz v Ostrave budeme ako doma. Myslím si to aj preto, že som počul o tom, aká bola atmosféra na MS 2015, keď Slovensko hralo takisto v Ostrave," priznal.

Prečítajte si aj

Obranca Alex Cotton.Ak zapracuje na nedostatkoch, bude ešte komplexnejší: Nitra podpisuje strojcov titulu

Na štarte záverečného týždňa prípravy na MS privítal v tíme viacerých hráčov, ktorí by mali byť ťahúňmi. K tímu sa pripojili útočník Juraj Slafkovský z Montrealu a obranca Martin Fehérváry z Washingtonu. Z hráčov, ktorí v sezóne 2023/2024 naskočili do NHL sú v mužstve aj obrancovia Šimon Nemec a Patrik Koch a útočníci Tomáš Tatar a Pavol Regenda. Otázny je štart útočníka Calgary Martina Pospíšila a tím počíta aj s Milošom Kelemenom z Arizony.

Prečítajte si aj

Steel Aréna v Košiciach.Steel arénu zatvorili: Do košického stánku nalejú milióny. Hráči si budú zvykať na veľkú zmenu

"Teším sa, že sa k nám pripojilo toľko kvalitných hráčov. S niektorými sme sa museli rozlúčiť a to bolo veľmi ťažké. Každý, koho sme mali v tíme, hral dobre a snažil sa dodržiavať systém. Vždy je náročné spraviť rez v kádri a aj teraz to tak bolo."

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Richard Pánik.Pardubice už nemajú záujem o Richarda Pánika: Stručná reakcia riaditeľa

Najmä na hráčoch so skúsenosťami z NHL bude ťarcha zodpovednosti a nemalým očakávaniam bude čeliť aj najproduktívnejší Slovák v základnej časti NHL Juraj Slafkovský. Najužitočnejší hráč ZOH 2022 v Pekingu odohral všetkých 82 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 50 bodov (20+30). V minulosti absolvoval pod Ramsayom dva veľké turnaje (okrem ZOH aj MS 2022) a na oboch bol najproduktívnejší hráč tímu.

Prečítajte si aj

Malgin oslavuje gól Helvétov.MS 2024: Kov nemali šesť rokov. O zmenu sa pokúsi päť zástupcov z NHL a nesmrteľný klenot

"Samozrejme, že máme od neho určité očakávania. V sezóne hral naozaj dobre, najmä v jej neskoršej časti. Nastupoval v kvalitnej formácii a získal dosť bodov. Začal hrať ako skutočne dobrý hráč NHL. Pre európskych hráčov je niekedy ťažšie adaptovať sa na NHL, no on ukázal, že sa mu to darí. V sezóne odohral všetky zápasy, hral proti ťažkým súperom a spravil ďalší krok v kariére," poznamenal Ramsay.

Prečítajte si aj

Útočník Juraj Slafkovský.MS 2024: Slafkovský otvorene: Chcem hrať za Slovensko a nie sa ukazovať. To sa môžem niekde inde

Slovenský tím bude v základnej skupine postupne čeliť Nemecku, Kazachstanu, USA, Poľsku, Francúzsku, Lotyšsku a Švédsku. "Nezáleží na tom, aký súper bude proti nám. Vždy od hráčov vyžadujem maximálne nasadenie. Dôležitá je taktika a to, aby sme ju vždy dodržiavali bez ohľadu na to, proti komu hráme," konštatoval Ramsay. Jedným z cieľov SR je postup do štvrťfinále, ktorý sa Slovensku pod vedením Ramsayho podaril dvakrát (2021, 2022).

Prečítajte si aj

Tréner Craig Ramsay.MS 2024: Ramsay na margo nominácie: Niekoho sme museli vyradiť

V takmer domácom prostredí bude na slovenský tím najväčší tlak fanúšikov od MS 2019: "Je to súčasť môjho života a práce. Zažil som to ako hráč a aj ako tréner. Keď pôsobíte v NHL, tak ste stále pod tlakom. Vždy chcem, aby moji hráči podali kvalitný výkon a aby som aj ja spravil maximum pre nich a pre náš klub, ktorým je teraz Slovensko."

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Marko Daňo.MS 2024: Dvoch hráčov pošlú preč. Daňa by potešilo, keby mu tréneri splnili želanie, Slafkovský nechce mať veľké oči
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články