Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: VIDEO Juraj Slafkovský opísal famózny gól a bol aj sebakritický

BRATISLAVA - Slovenských hokejistov po prehre v generálke na majstrovstvá sveta s USA (2:6) mrzela hlavne záverečná tretina, v ktorej inkasovali tri góly a už nedokázali konkurovať hviezdami nabitému tímu zo zámoria. Hlavný tréner Craig Ramsay i niektorí hráči, ktorí sa pripojili k tímu pred duelom, hovorili aj o únave a veria, že do prvého duelu v Ostrave stihnúť doladiť detaily a zlepšiť najmä hru v koncovke. Slovákov čaká prvý duel na šampionáte už v piatok o 16.20 h proti Nemecku.
Útočník Juraj Slafkovský.
Útočník Juraj Slafkovský. Zdroj: TASR - Martin Baumann
Zdieľajte:

O slovenské góly sa postarali Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik, ktorí nastúpili v elitnom útoku spolu s centrom Marekom Hrivíkom. Práve táto formácia robila súperom najväčšie problémy.

Prečítajte si aj

HC Slovan Bratislava v Košiciach.Radikálny rez v Slovane: Koniec desiatich korčuliarov, štvorica s platnou zmluvou. Fominycha vymenia

"Hralo sa mi s nimi dobre, ako vždy. Sú to skvelí hráči. Ale stále je tam veľa vecí, ktoré by sme mohli vylepšiť. Aj z mojej strany, ja som stratil veľa pukov a vymýšľal som somariny," priznal po zápase Slafkovský, ktorý zožal vo vypredanej aréne Ondreja Nepelu zo všetkých hráčov najväčší aplauz a to niekoľkokrát. Diváci ocenili aj jeho krásny gól, ktorým v závere prvej tretiny znížil na 1:2. "Išiel som na stred, spravil som kľučku a vystrelil som na bližšiu žŕdku. ´Hrivo´ tam stál pred bránkou, medzi nami bol ešte jeden hráč, takže brankár toho veľa nevidel. Konečne som vystrelil a padlo to tam," opísal gól.

Prečítajte si aj

Lotyš Kaspars Daugavinš.Pri Laborci rozbehli tvorbu súpisky vo veľkom štýle

Pre dvadsaťročného krídelníka to bol prvý duel od konca základnej časti v NHL s Montrealom Canadiens. "Cítil som sa v pohode, očakával som, že to bude horšie. Atmosféra bola výborná a verím, že slovenskí fanúšikovia prídu aj do Ostravy, aby boli ten náš šiesty hráč. My zase musíme viacej strieľať na bránku. Hlavne v poslednej tretine bolo tých striel málo. A potom už len tie maličkosti, ale verím, že do turnaja to vyriešime. Hráme s nimi znovu v pondelok, tak to musí byť z našej strany iný zápas. Teraz sme hrali prvé dve tretiny celkom vyrovnaný hokej, neviem, čo sa potom stalo," dodal.

Prečítajte si aj

Slováci po góle Slafkovského.MS 2024: Finálna nominácia Slovenska. Šokujúce vyradenie skúseného útočníka!

Prečítajte si aj

Prezident SZĽH Miroslav Šatan.MS 2024: Slováci prekvapujúco bez Róberta Lantošiho. Šatan objasnil, prečo ho nezobrali
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články