Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z7: O Balejovi, Melicherčíkovi, Hudáčkovi, či Halászovi

EURÓPA, AMERIKA, ÁZIA - Sumár pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich mimo Slovenska, Česka, NHL a KHL, ktorým sa darilo v týždni od 19.9. do 25.9.2016.
Zdroj: TASR - Jozef Balej ešte v drese Brna v roku 2012
Zdieľajte:

ŠVÉDSKO

SHL: Ani presilovkový gól Libora Hudáčka na 2:1 nestačil Örebru na zisk čo i len bodu. Július Hudáček kryl 23 streleckých pokusov Dominika Graňáka a jeho spoluhráčov z Rögle, nezabránil však prehre 3:4. Bod za asistenciu si v piatok pripísal Christián Jaroš (Lulea). Tomáš Záborský (Brynäs) sa v prvých dvoch kolách nepresadil.

FÍNSKO

Mestis: V bránke druholigového Iisalmenu vychytal Denis Godla výhru 4:3 nad KeuPou. Juraj Hollý odchytal za Hermes od začiatku svoj prvý zápas, ale jeho 32 zákrokov nezabránilo tesnej prehre 2:3 s Hokki. Na prvý gól Hermesu asistoval Ondrej Mikula. Pri následnej výhre 7:2 sa blysol bilanciou 2+1.

ŠVAJČIARSKO

NLB: V dueli Martigny Red Ice – Academy Zug 4:1 mal Jozef Balej veľký podiel na výhre domácich, keď vsietil dva góly. V ďalšom dueli raz asistoval. V stretnutí Winterthur – Biasca 6:3 bol dvojgólovým strelcom domácich Radovan Puliš.

NEMECKO

DEL: Prvé dva duely odohral za nový klub obranca Milan Jurčina (Norimberg). Jeho tím najprv prehral 3:4 a potom zvíťazil 5:3.

DEL2: Bilanciu 1+2 mal v piatkovom dueli Robin Just (Bietigheim Steelers). Premiérový gól vsietil za Eispiraten Crimmitschau Ivan Čiernik, pridal k nemu aj dve asistencie. Po jednej prihrávke za Bayreuth zaznamenali aj Ivan Koložváry a Jozef Potáč.

RAKÚSKO

EBEL: Brankár Marcel Melicherčík (Bolzano) sa tešil proti Znojmu z prvej výhry v súťaži. Výsledok 3:2 sa zrodil až po samostatných nájazdoch. Ten svoj voči nemu nepremenili ani Roman Tomas a Peter Pucher. Pucher sa predtým tešil z gólu na 2:2, na ktorý mu prihrával aj Tomas. Znojmo získalo v prvých štyroch zápasoch len bod.

AlpsHL: Do štatistík sa zapísali Boris Valábik (Lustenau; 1+1), Dušan Devečka (Lustenau; 1+0), Marek Valach (Salzburg II; 1+0), Filip Orságh (Kitzbühel; 0+1) a Radovan Gabri (Neumarkt/Egna; 0+1).

MAĎARSKO

MOL Liga: Svoju osobnú bilanciu si v uplynulom týždni vylepšili Ondrej Rusnák (3+0), Juraj Ďurkech (1+0), Erik Bednár (všetci Dunarea Galati; 0+1), Tomáš Klempa (Corona Brašov; 2+1), Henrich Jaborník (1+1), Vladimír Ďubek (obaja Ferencvároš; 0+3), Ladislav Sikorčin (0+1), Peter Huba (obaja Ujpest; 0+1), Samir Saliji (Belehrad; 0+1) a Martin Saluga (Debrecín; 0+1).

FRANCÚZSKO

Ligue Magnus: Za Nice tentoraz bodovali Matej Hamrák (1+1), Martin Hujsa (1+0), Matej Mišura (1+0), Milan Varga (0+2) a Vladimír Kubuš (0+1). Z ostatných Slovákov sa do štatistík zapísali Samuel Takáč (Lyon; 2+2), Peter Hrehorčák (1+0), Peter Holečko (obaja Chamonix-Morzine; 1+0), Tomáš Nechala (Amiens; 0+1) a Dominik Fujerík (Epinal; 0+1). V bránke Štrasburgu odchytal dva z troch duelov Vladimír Hiadlovský.

POĽSKO

Polska Hokej Liga: V Poľsku sa hralo 4. a 5. kolo ligy. Zo Slovákov v nich bodovali Patrik Svitana (1+1), Peter Novajovský (1+0), Richard Jenčík (1+0), Matúš Chovan (všetci Krakov; 1+0), Martin Przygodzki (1+0), Matej Cuník (obaja Bytom; 0+1) , Peter Tabaček (Osvienčim; 1+1) a Miroslav Zaťko (Tychy; 0+1).

NÓRSKO

GET-ligaen: Druhý tohtosezónny gól vsietil Jakub Cíger (Kongsvinger), jeho celok ale prehral v danom zápase 3:5.

KAZACHSTAN

Championship: V sobotňajšom dueli zvíťazil Pavlodar nad Temirtau 2:1. Na oboch góloch Irtyšu mali prsty Slováci. Prvý vsietil Igor Halás, prihrával mu naň Peter Fabuš. Obaja potom spolu asistovali pri víťaznom góle.

USA, KANADA

OHL: 17-ročný Adam Ružička (Sarnia Sting) bol druhou hviezdou duelu, keď pri výhre 4:1 asistoval na prvé tri góly domácich.

GMHL: Prvou hviezdou zápasu bol Adam Polomský (St. George Ravens), keď prispel k víťazstvu 10:2 dvomi gólmi a jednou asistenciou. V bránke víťazného celku stál Pavol Bernát. Ervín Halász (Parry Sound Islanders) bol vyhlásený za druhú hviezdu iného duelu, a to za hetrik a jednu asistenciu pri výhre svojho tímu 10:3.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 12.9. DO 18.9. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, icehockey.kz, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články