Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z7: O Jarošovi, Godlovi, Cígerovi či Rapáčovi

EURÓPA - Sumár pôsobenia slovenských hokejistov hrajúcich mimo Slovenska, Česka, NHL a KHL, ktorým sa darilo v týždni od 12.9. do 18.9.2016.
Zdroj: TASR - Christián Jaroš v drese Slovenska pred MS 2016
Zdieľajte:

V uplynulom týždni sa začali hrať aj zvyšné európske súťaže. V niektorých z nich sa presadili aj Slováci, v iných, napr. v najvyššej fínskej, švajčiarskej či kazašskej lige, nebodovali.

ŠVÉDSKO

SHL: Hneď v úvode súťaže skóroval obranca Christián Jaroš, keď pečatil výhru Luley nad Linköpingom gólom do prázdnej bránky na 4:0. Örebro prehralo vo Färjestade 1:2, napriek 27 úspešným zákrokom brankára Júliusa Hudáčka. Jeho brat Libor Hudáček sa v útoku nepresadil.

FÍNSKO

Mestis: V bránke druholigového Iisalmenu vychytal Denis Godla výhru 5:2 nad Hokki. Záverečnú tretinu zápasu RoKi – Hermes 6:1 bol vo svätyni hostí Juraj Hollý, ktorý už neinkasoval.

ŠVAJČIARSKO

NLB: V dueli Winterthur – Academy Zug 3:4 pp a sn zaznamenal Radovan Puliš v drese domácich bilanciu 1+1, dva góly hostí vsietil Richard Rapáč. Gólom v oslabení dopomohol Jozef Balej (Martigny Red Ice) k výhre svojho tímu 4:2 nad Thurgau.

NEMECKO

DEL2: Prvé dva body za asistencie si pri vysokej výhre Bietigheimu Steelers 8:0 zapísal Robin Just a pri premiérovej výhre nováčika z Bayreuthu aj Ivan Koložváry a Jozef Potáč. Koložváry o nej rozhodol gólom v nájazdoch.

RAKÚSKO

EBEL: Prvý zápas v súťaži odchytal Marcel Melicherčík, jeho Bolzano prehralo v Innsbrucku v divokom zápase 7:8. Za víťazný tím raz asistoval Kristián Kudroč. Slovákom v Znojme nevyšli prvé dva duely, ktoré prehrali 2:5 a 0:6.

AlpsHL: V novovzniknutej súťaži hneď zabodovali Igor Rataj (Zell am See; 1+2) i Dušan Devečka (Lustenau; 0+1).

MAĎARSKO

MOL Liga: Svoje osobné štatistiky si v uplynulom týždni aspoň o dva body rozšírili Ondrej Rusnák (1+4), Rastislav Gašpar (2+1), Juraj Ďurkech (všetci Dunarea Galati; 1+3), Ladislav Sikorčin (1+1), Karol Csányi (obaja Ujpest; 0+2), Henrich Jaborník (1+2), Vladimír Ďubek (obaja Ferencvároš; 1+1) a Tomáš Klempa (Corona Brašov; 1+1).

FRANCÚZSKO

Ligue Magnus: Najviac Slovákov hrá u nováčika v Nice. Z nich bodovali Matej Hamrák (2+0), Vladimír Kubuš (1+0), Milan Varga (0+2), Martin Slovák (0+1) i Matej Mišura (0+1). Okrem nich sa presadili aj Dominik Fujerík (Epinal; 2+0), Tomáš Nechala (Amiens; 1+0), Samuel Takáč (1+1) a Dominik Kramár (obaja Lyon; 1+1). V bránke Štrasburgu odchytal oba duely Vladimír Hiadlovský.

POĽSKO

Polska Hokej Liga: Za Krakov sa strelecky dvakrát presadil Peter Novajovský, po jednom góle pridali Richard Jenčík i Patrik Svitana. Okrem nich si v 2. a 3. kole ligy vylepšili osobné bilancie aj Peter Tabaček (Osvienčim; 2+3) a Miroslav Zaťko (Tychy; 1+1). V bránke Katovíc dostal v oboch dueloch príležitosť Matúš Kostúr.

NÓRSKO

GET-ligaen: Svoj prvý gól v najvyššej nórskej súťaži strelil Jakub Cíger (Kongsvinger), jeho celok ale potom inkasoval ďalšie tri a prehral 1:4.

PREDCHÁDZAJÚCI SUMÁR OD 5.9. DO 11.9. TU

Zdieľajte:
Zdroje informácií: evysledky.com, slovakhockey.sk, erstebankliga.at, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články