Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aktéri pohronského derby posilňujú svoje tímy: Zvolen získal zámorského útočníka, Bystrica slovenského obrancu

BANSKÁ BYSTRICA/ZVOLEN - Hokejový klub HC MONACObet Banská Bystrica sa dohodol na dvojročnom kontrakte s Borisom Česánkom. Kanadský hokejista Kyle Olson sa stal novou posilou HKM Zvolen. Dvadsaťpäťročný útočník je tretí legionár, ktorý bude pôsobiť v novej sezóne v mužstve.
Bitka Česánka s Törökom.
Zdroj: Martin Krystynek - HK Poprad
Zdieľajte:


Dvadsaťtriročný obranca pôsobil v predošlej sezóne v Poprade. Predtým obliekal dres Spišskej Novej Vsi, s ktorou postúpil do Tipos extraligy v sezóne 2020/21, a s "rysmi" strávil ďalšie dve sezóny. Reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov v roku 2018 a na MS do 20 rokov v roku 2020.

Prečítajte si aj

Alex Breton z Košíc by mal zamieriť do tímu HC Ambri-Piotta.Tri nové kontrakty na Zemplíne, nová posila aj pod hradom Matúša Čáka

"Boris má skúsenosti, je motivovaný a schopný vybojovať si stabilné miesto v extralige. Prinesie tvrdosť, korčuľovanie a zároveň je to tímový hráč, ktorý sa nebojí zastať si spoluhráčov," uviedol pre klubový web generálny manažér športovej časti Ľuboš Pisár.

Prečítajte si aj

Útočník Martin Pospíšil.MS 2024: Čierny scenár sa naplnil. Slovensko do štvrťfinále bez kľúčovej postavy!

"Boli sme už v dlhšom kontakte a som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť to do úspešného konca a dohodli sme sa na mojom pôsobení v Banskej Bystrici. Verím, že táto sezóna bude oveľa lepšia a úspešnejšia ako predošlá a dostaneme sa čo najďalej v play off. Čo sa týka osobných cieľov, stanovil som si aj tie, a to určite pracovať na sebe a zlepšovať sa," prezradil Česánek.

Prečítajte si aj

Brankár Samuel Hlavaj.MS 2024: Dvanásť rokov nadvlády. Hlavaj si posvietil na Kanadu. Aká bude zostava proti gigantovi?

"Je to veľmi dynamický pravák, ktorý je zároveň kreatívny, nebojí sa chodiť pred bránu a dokáže sa tam aj presadiť. Kyle má 25 rokov a na farme Pittsburghu sa dokázal presadiť hneď v prvej sezóne. Je to ďalší hráč, ktorý má tímový charakter a je veľmi poctivý v obrannej tretine. Na svoj vek sa jedná o skúseného centra a veľa si od neho sľubujeme," uviedol skaut Patrik Ryba pre oficiálnu webstránku klubu.

Prečítajte si aj

Tréner Peter Frühauf.MS 2024: VIDEO Bolo ťažké zastaviť Švédov, keď najdôležitejší zápas nás ešte len čaká. Čo je s Pospíšilom?

Olson je po českom brankárovi Pavlovi Kantorovi a kanadskom obrancovi Carterovi Robertsonovi tretí leginár v tíme. V roku 2017 ho draftoval v 4. kole (122. miesto) Anaheim Ducks. Uplynulú sezónu odohral vo švajčiarskom klube HC La Chaux-de-Fonds (druhá najvyššia švajčiarska súťaž), s ktorým dokázal vybojovať titul. Jeho prvú európsku skúsenosť poznačilo zranenie, pre ktoré vynechal polovicu sezóny a v základnej časti si pripísal 15 bodov v 20 zápasoch. V jeho životopise zaujmú predovšetkým tri sezóny v AHL, počas ktorých si vybojoval stabilné miesto v zostave.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články