Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chystá sa rez kádrom, Frühauf: Ideme si k tomu sadnúť. Zmien bude viac

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácie neuspela ani v odvetnom zápase proti Česku. Po piatkovej prehre (2:4) zlepšili Slováci vstup do duelu, no skúsenejší Česi v tretej tretine troma gólmi zmarili ich šance na lepší výsledok a zvíťazili 4:1. Asistent trénera Peter Frühauf však nepovažuje dve prehry s Čechmi za neúspech a zároveň si myslí, že duel odhalil chyby, na ktorých musí mužstvo pred štartom svetového šampionátu zapracovať.
Peter Frühauf počas brífingu vo Zvolene.
Peter Frühauf počas brífingu vo Zvolene. Zdroj: TASR - Ján Krošlák
Zdieľajte:

Tím Craiga Ramsayho vstúpil do odvetného stretnutia aktívne, jednoduchou a priamočiarou hrou ohrozoval bránku Jakuba Máleka. Český brankár odolal strelám od modrej čiary, ako aj zakončeniu Jozefa Baláža z hranice kruhov. Prví však dokázali udrieť Česi, keď domáci prehrali v strednom pásme súboj pri mantineli a prepadnutie slovenskej defenzívy využil obranca David Špaček.

Prečítajte si aj

Útočník Miloš Kelemen.MS 2024: Voľní. Reprezentácia môže uvažovať nad ďalšími dvomi mužmi, ktorí dohrali sezónu

"Náš súper bol dnes silnejší, v momentoch, keď sa zápas lámal, tak zapli. Bol ich plný ľad, kdežto my sme strácali viac síl v súbojoch. Potom sa hrá proti takému kvalitnému súperovi ťažko. Musíme sa vrátiť späť k tomu, čo nás zdobí. To je aktívna hra v napádaní a z toho si vytvárať šance. Musíme zvládať lepšie kľúčové momenty. Nechcem však určite hovoriť o nejakom neúspechu. Sme v procese nápravy systémových chýb, tento dvojzápas bol len ďalší nástroj k tomu, aby sme boli lepší a napravili to," uviedol Frühauf po stretnutí v mixzóne.

Prečítajte si aj

Hráči Michaloviec po zisku bronzových medailí.Tréner Michaloviec na novú sezónu je vybavený. A čo mužstvo?

Slováci v prostrednej časti vyslali na bránku hostí iba päť pokusov, pričom na domáceho brankára Stanislava Škorvánka smerovalo až 16 striel. Napriek tomu dokázali v závere dejstva vyrovnať v presilovej hre 5 na 3 zásluhou útočníka Lukáša Cingela. "To, čo nám šlo v prvej tretine, vyhrávanie súbojov a forčeking, zrazu v druhej prestalo. Dostali sme sa presilovkou do zápasu, no Česi nás svojou skúsenosťou v ťažkých zápasoch ´prehrali´ v tretej časti. Paradoxne sme mohli dva či trikrát skórovať v oslabení, po tej poslednej šanci dal gól súper, čo nás trochu zlomilo. Chalani po zbytok zápasu bojovali, snažili sme sa s tým niečo urobiť a to im slúži ku cti," povedal Frühauf.

Prečítajte si aj

Jaroslav Markovič (vpravo) ukončil kariéru.Vyše 1000 zápasov, množstvo bodov, ale bez domáceho titulu: Koniec ikony martinského hokeja?

Slovenský výber mal v priebehu oboch stretnutí veľké problémy presadiť sa cez prehustené stredné pásmo. Dovedna v oboch dueloch vyslali Slováci na bránku súpera iba 36 striel. "Mňa osobne trochu prekvapilo, že hrali ´pascu´ skoro až na červenej čiare. Nás to stálo trochu viac síl, prechody medzi pásmami tak boli ťažšie. To však nie je výhovorka, my musíme nájsť cestu, aby sme sa dostali v stretnutí do vedenia. Naša zostava bude zrejme v ďalšom týždni vyzerať trochu inak, budeme mať reálnejšiu predstavu o zložení formácií. Uvidíme, aké zmeny tréneri urobia, samozrejme, máme ešte dva zápasy na to, aby sme boli pripravení," povedal Peter Cehlárik, ktorý naskočil do zápasu po krátkej pauze, čo ovplyvnilo jeho pocity zo zápasu: "Necítil som sa ideálne, boli to nejaké tri týždne od predošlého duelu. Pre mňa to však nie je výhovorka, potrebujem byť lepší pre tento tím a chcem priniesť viac."

Prečítajte si aj

Brankár Marcel Melicherčík.Marcel Melicherčík prelomil mlčanie: Rozsiahlo objasnil vylúčenie zo Spiša

Cingel pôsobí práve v Česku už 12 rokov a previerku s kvalitným súperom vnímal ako prospešnú. "Určite nám to veľa povedalo o tom, čo musíme ešte zlepšovať. Myslím si, že Česi mali veľmi kvalitný tím a potvrdili to aj v zápasoch. Podľa mňa to bol dosť korčuliarsky zápas. Musíme zlepšiť súboje, trochu sa udržať na puku. Často sme puk zbytočne odovzdali a tým sme si uberali sily," poznamenal útočník Komety Brno, s ktorou má platnú zmluvu aj pre ďalší ročník.

Prečítajte si aj

Český tréner Vlastimil Wojnar.Prečo Melicherčík chýbal Spišiakom? Tréner Wojnar dal veci na pravú mieru

V ďalšom bloku prípravy sa Slováci predstavia 3. mája v Žiline proti Poliakom a v generálke na šampionát ich 7. mája v Bratislave preverí "nabitý" výber USA. Realizačný tím čakajú ďalšie rozhodnutia o zmenách v kádri, keďže k dispozícii už bude čoskoro aj pätica potvrdených posíl zo zámoria (Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar, Martin Pospíšil, Šimon Nemec, Pavol Regenda). Počas týždňa vyvrcholilo finále slovenskej extraligy, kde sa otvárajú možnosti pre dvoch či troch adeptov. Boje o titul zvádzajú v Česku hráči Pardubíc a Třinca s viacerými Slovákmi.

Prečítajte si aj

Branislav Mezei oslavuje druhý titul s Nitrou.Branislav Mezei prezradil, čo bude s jeho kariérou. Pre Rapáča je nepochopiteľná jedna vec

"Máme dva dni oddych a hneď teraz si ideme k tomu sadnúť. Budeme to riešiť, ale nič viac vám momentálne nepoviem. Pozeráme sa na všetkých hráčov, ktorí sú v hre. Nepoviem vám počet zmien, ale bude ich viac ako minulý týždeň," vyjadril sa Frühauf, ktorý sa pozastavil aj pri stave Mareka Hrivíka, ktorý trénuje s tímom: "Je v procese, každý deň si pridáva na záťaži, sledujeme jeho zdravotný stav. Teraz v závere týždňa dostal viac fyzický naložené. Uvidíme, ako na to bude reagovať jeho telo. Môžem povedať, že ho uvidíme medzi nami aj budúci týždeň a budeme pokračovať v procese."

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Peter Cehlárik.Dlho sme nemali toľko hviezd z NHL, povedal líder reprezentácie. Najviac je zvedavý na dvoch spoluhráčov
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články