Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2024: Slováci urobia štyri zmeny v kádri. Počítajú s Tatarom, troch mladíkov ale nevyskúšajú

AUGSBURG - V tíme slovenských hokejistov sa v ďalšej fáze prípravy na MS objavia štyri nové mená. Asistent trénera Peter Frühauf po dvoch prípravných zápasoch v Nemecku uviedol, že na utorkovom zraze sa ešte neobjavia hráči z NHL, ale o týždeň neskôr by už mali byť k dispozícii národnému tímu.
Slováci po víťazstve nad Nemeckom.
Slováci po víťazstve nad Nemeckom. Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
Zdieľajte:

Ochotu štartovať na MS v Česku (od 10. do 26. mája) prejavili Juraj Slafkovský, Martin Pospíšil, i Šimon Nemec. Generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan informoval, že súhlas vyjadril aj Pavol Regenda. Verejne sa zatiaľ nevyjadril Tomáš Tatar, Frühauf na jeho adresu uviedol:

Prečítajte si aj

Na snímke asistent trénera Spišskej Novej Vsi Vladimír Záborský.VIDEO Individuálne aj tímovo to bolo priemerné až podpriemerné. Výkon nehodný finále, hneval sa tréner rysov

"My dúfame, že nás posilní aj on, vždy sa pozitívne vyjadroval k štartu na MS. Sme nastavení tak, že príde. Iné možnosti ani nezvažujeme. Ale je to v procese a ten je nastavený a nemôže sa preskočiť. Dúfame, že sa títo hráči pripoja, ale ešte nie teraz, ale o týždeň neskôr."

Prečítajte si aj

Slováci sa tešia z výhry.VIDEO Mohol by byť ešte väčší sebec, vraví kouč o jednom z aktuálnych útočníkov

Voľný je aj útočník Jakub Demek, ktorý v tejto sezóne odohral 55 duelov v AHL za Henderson Silver Knights. Nedávno však utrpel otras mozgu.

Prečítajte si aj

Obranca Dávid Mudrák.Slovenský reprezentant na dva roky opúšťa najvyššiu súťaž

"Demek nehral hokej už mesiac. Bol na našom zozname, ale tlačí nás čas a je ťažké v tejto fáze prípravy zaradiť ho do nej, ak ešte navyše nebol nikdy v reprezentácii. My ho sledujeme, no je ťažké vyradiť hráča, s ktorým sme spokojní a nahradiť ho niekým, kto mesiac nehral. A je tu aj ten otras mozgu a to je vec, ktorá sa veľmi ťažko predikuje," vysvetlil Frühauf.

Prečítajte si aj

Šarvátka vo finále Spišskej a Nitry.VIDEO 1,5 tretiny mi to nepripomínalo play-off, uviedol najnebezpečnejší aktér finále

Klubová sezóna sa skončila aj pre útočníkov Filipa Mešára a Dalibora Dvorského. Obaja vypadli so svojimi tímami z play off kanadskej OHL.

Prečítajte si aj

Slovenský útočník Martin Pospíšil.Slovensko bude ešte silnejšie: MS v Ostrave absolvuje aj nekompromisný hráč

"Aj tu platí to, že nie je čas. V Nemecku sa všetci mladí hráči ukázali veľmi slušne, Petrovský, Kašlík a Petrovický sa chytili šance. Čo sa týka Dvorského a Mešára, ak by sme ich chceli vyskúšať, niekto z tých, ktorí hrajú dobre, by nás musel opustiť a nás by to potom mrzelo. Ale obaja sú hráči, ktorí patria do reprezentácie a chceli sme ich vidieť hrať a boli v našich plánoch. No opakujem, my už máme málo času na skúšanie."

Prečítajte si aj

Obranca Martin Marinčin.Slovenský hokejista utrpel vážne zranenie: Sezóna mu skončila, prišiel o MS

Realizačný tím ešte sleduje aj finalistov českej a slovenskej extraligy, kde je viacero adeptov na štart na šampionáte. "Sledujeme všetkých. Budúci týždeň budú tri zmeny, prídu traja útočníci a jeden brankár," dodal Frühauf. Na uplynulom zraze prezradil tréner brankárov Ján Lašák, že sa telefonicky spojí so Stanislavom Škorvánkom, ktorý by mal prísť.

Prečítajte si aj

Tréner brankárov Ján Lašák.MS 2024: Sledujú viacerých, ale jasný je zrejme iba jeden. Lašák prezradil meno
Zdieľajte:
Pridal: Redakcia HS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články